Justynaz u nas odkąd Liwia odkryła że można wstawać, wspinać się po łóżeczku od tej pory nie ma mowy o samodzielnym zasypianiu w ciągu dnia dodam że Liwia ma 2 drzemki, usypiam ją siedząc w fotelu, przytulamy się, poskacze po mnie, paluszek włoży mi do uch, nosa, oka, i tak to trwa do 30min, próbowałam ją samą zostawiać w łóżeczku żeby zasnęła ale to by trwało i trwało,mam nadzieję że będzie sama ładnie zasypiać oby na noc zasypia przy butli uf
reklama
mary-beth
Fanka BB :)
Justyna - Mia od poczatku zasypia sama. Spala z nami do 2. miesiaca, zas potem ja przenieslismy do jej lozeczka u nas w sypialni, a po kolejnych 2 tyg. z lozeczkiem do jej pokoiku. I od tej pory sama zasypia, i w dzien, i w nocy. My jej nigdy nie usypialismy, po prostu kladlismy ja do lozeczka. Wieczorem jest rytual, ktory jest zadaniem mojego M.: kapiel, pizamka, mleczko, smoczek, szmatka-przytulanka blisko buzi i spac. Zas w dzien jak zaczyna ziewac, do wio na gore do lozeczka i zasypia sama w 5 minut. Ja przy niej nie stoje, nie siedze. Wychodze i ona zasypia. Nigdy tez lozeczko nie bylo miejscem zabawy. Mia bawi sie na dole w kojcu lub na macie, teraz juz czesciej lazi po calym domu, bo zaczela raczkowac. Ale chyba rozumie, ze w lozeczku sie spi, a nie bawi, wiec to musi miec tez jakies znaczenie. Moze sprobuj tej slynnej metody na dzienne drzemki, ze wychodzisz z pokoju na kilka minut, jesli jest placz, to wracasz, poglaszczesz, i znow wychodzisz. Tu chyba dziewczyny stosowaly te metode, wiec wiedza wiecej. Dla dzieci jednak wazna jest rutyna, a dla Twojego robaczka rutyna jest to, ze sie z nia kladziesz, i dlatego sie tego domaga. Trzeba to troszke zmienic, powoli, amlymi kroczkami, a bedzie dobrze. Powodzenia!kurcze.. kochane moje drogie, jak zasypiaja wasze maluchy ? Same? W swoim łózeczku? W waszym łóżku? Musicie nosić?
U mnie w dzien to jest tak ze muszę położyc się z Lenką i kołysać jej dupkę ;-) I nie ma mocnych zeby zasneła sama beze mnie; Szaleje po łóżeczku wstaje, kombinuje ile się da. Albo bedzie jękać stękac, az w koncu nie wytrzymuje i kładę się koło niej dla świętego spokoju. Na wieczór natomiast zasypia sama w swoim łóżeczku bez zadnego problemu
Nie wiem jak nauczyć ją i w dzien samą zasypiac...
Ja w ogóle Wam zazdroszcze tego zasypiania!!!Mój zasypia tylko przy cycku musze go odzwyczaic ale nie wiem jak sie za to zabrac...nie ma szans zeby zasnał bez cycka jak mu dam smoczek to z nerwami go wyrzyca jak najdalej szok bardzo mi sie marzy do konca roku koniec z karmieniem piersia i zasypianiem przy niej..
to u nas podobnie.... Olek zasypia niestety tylko przy butelce z wodą. NIe da się uspać na rękach, nosząc, przy karmieniu... Tylko w łóżeczku, na boczku i z butlą.... Już mi ręce opadają... W dodatku chyba złapał chwilową kolkę. NIe mam pojęcia od czego. Żadnych nowości nie dostaje.
ankusch
Dziewczyny czy wasze dzieciaczki używają tej pasty,żelu Żel do zębów dla dzieci od 1 ząbka ziajka :: Ziaja - sklep z kosmetykami ??? Kurczę bo kupiłam i napisane z przodu opakowania że od 1 ząbka a w domu patrzę że zalecana od 2do 6 lat to jak to w końcu..
Gola84
Ankusch - my mamy nenedent baby - ale ja ją kupowałam, jak Polish jeszcze nie miała ząbków, bo w komplecie była silikonowa szczoteczka, odkąd młoda ma zębole więcej niż dwa używamy szczoteczki Aquafresh dla bobików. Kończy nam się i muszę coś innego (tańszego ) zakupić
reklama