reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

Mi jest tez bardzo wygodnie. Nic nie muszę szykować itd. Poza tym niby jak dziecko na cycku to mniej choruje,... zobaczymy. Ale pociągnę chyab do wiosny (jeśli się uda) i koniec- potem maja będzie juz duża a takie dużo dziecko akrmić to jakoś chyab nie bardzo..

reklama
Gola Zosia tez taka cyckowa.też potrafi mi zaglądać w dekolt.a jak już tego cycka wyciągam to takiego banana ma na buźce i mówi syś (tak zawsze mąż do niej mówił tzn. na moje cycki).a najgorsze jest chyba to że ona czasami je, nagle przestanie i zaczyna swoje tarmoszenie rączkami-normalnie się cholera nim bawi:-D

Jak już wcześniej pisałam na głównym, Artur chyba powoli rezygnuje z cycka, choć mleka z butli nie pije. Cycuś jest najlepszy jak wracam do pracy, owszem wtedy jest też miętolenie i przyglądanie się mu( poza jedzeniem oczywiście) :-). Zdarzają się takie wieczory, że nie chce ssać i się kręci i odwraca, a po piersiach niestety widać, że mniej pełne.. No cóż...szkoda...

Angun kochana to juz 9 miesięcy!! Super że i tak juz tyle karmisz!! ja myślę że to lepiej jak dziecko samo się odstawia..

Onanana, wiem, z jednej strony też myślę, że to dobry wynik, z drugiej myślę, że stracę tą szczególną więź podczas tych chwil karmienia, nie będę juz miała tak wygodnie (przygotowywanie mleczka), no i już wagi nie będę tak fajnie trzymałą (a teraz można się trochę bezkarnie poobjadać :-)).

kurcze.. kochane moje drogie, jak zasypiaja wasze maluchy ? Same? W swoim łózeczku? W waszym łóżku? Musicie nosić?

U mnie w dzien to jest tak ze muszę położyc się z Lenką i kołysać jej dupkę ;-) I nie ma mocnych zeby zasneła sama beze mnie; Szaleje po łóżeczku wstaje, kombinuje ile się da. Albo bedzie jękać stękac, az w koncu nie wytrzymuje i kładę się koło niej dla świętego spokoju. Na wieczór natomiast zasypia sama w swoim łóżeczku bez zadnego problemu

Nie wiem jak nauczyć ją i w dzien samą zasypiac...

Maja zasypia sama. W ciagu dnia nie ma problemu. Kalde ją do łóżeczka, daję smoka, kołderkę, ona się zakrywa po uszy i zasypia. Wieczorem naogól zasypia przy cycku. karmię ją na leżąco, potem ją przenoszę do łóżeczka.

Kochana niestety każde dziecko jest inne. Ja Mai nigdy nie bujałam, głaskałam, klepałam przed spaniem także nie wiem czy to własnie efekt tego. Czasem to bym chciała że się przytuliła do mamusi!! Ja jak ją wieczorem przenosze z łóżka na którym ją karmię do łóżeczka to ją troche potulę i pogłaskam:-D

reklama
onanana fajnie twoja zasypia;-) Moja nie umie się jakoś sama wyciszyć dopiero przy mnie..ale też lubi się nakryć po uszy i cyca przytulić ;-)Bardziej taka przylepa po mnie..:-DW sumie ja też lubię zasypiać gdy mnie Sz przytuli :-)

Do góry