reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Problemy młodych mam czyli porady laktacyjno-pieluszkowo-dietetyczno-zdrowotne

no dokładnie same modelki też nie wiem jak one to zrobiły, a mycha jeszcze piszę o boczkach, to aż ja dostaję depresji
a julianna znowu o pupie,że ma kg nadwyżki dziewczyny jesteście idealne, każda po ciąży chciała by tak wyglądać

reklama
dzięki dziewczyny miło jest czytać takie komentarze :tak:

andrzelika1989
sama pisałaś że żadna kobieta nie jest nigdy do końca zadowolona ze swojego ciała, zawsze coś będzie nie tak :-D i tak właśnie jest u mnie hehe

a co do pępka to ja już robiłam wszystko. psikałam tym preparatem na O..., potem spirytusem rozcieńczonym, potem 100%-owym, potem tą całą paskudną gencjaną, no i wczoraj namoczyłam go w wodzie z mydłem,pokręciłam trochę i już prawie prawie odpadł :-) tzryma się na jednym włosku, więc mam nadzieje że dzisiaj się go pozbędziemy

mam do Was pytanie odnośnie szczepienia:
pierwsze szczepienie Nadia miała u mnie w rodzinnym mieście w Tomaszowie,bo tam byłyśmy przez pierwsze 1,5 miesiąca, no a teraz drugie ma mieć tu w Łodzi.
no i teraz jest taki problem: pierwszą dawkę miała 19 stycznia i tam w Tomaszowie wyznaczyli drugą dawkę na 1 marca, a teraz poszłam do przychodni tu w Łodzi i wyznaczyli mi na 17 lutego?? :crazy: czy to nie za wcześnie??wydawało mi sie że powinno być 6tyg. odstępu...

za wcześnie, przecież to zaledwie 4 tygodnie, a powinno być między 6 a 8, ja idę jak będzie 7 tygodni odstępu, bo wolę później niż wcześniej

mycha kładź ją na brzuszku od razu sam odleci, u mnie podobna sytuacja mój mały pierwsze szepienie miał w 9 tyg i teraz dopiero ma mieć 27lutego więc wole żeby było opóźnione niż za wcześnie jak piszesz... bo to różnie bywa

a to ja mogę sobie sama wybrać kiedy chcę iść?? bo oni mi w tej przychodni wpisali datę 17 luty, ja mówię do tej pani doktor że to przecież za wcześnie a ona nie nie wszystko jest wyliczone dobrze :angry:
jeśli mogę sama wybrać to oczywiście że pójdę później...

a na brzuszku Nadia leżeć nie lubi,poleży góra minutę i zaczyna się wielkie darcie :-) ale będę ją kładła chociaż na tą minutę, zrobię wszystko żeby się pozbyć tego cholerstwa!!

mycha jak nie pójdziesz na to 17 lutego to na 1 marca będą musieli cię przyjąć i zrobić bez gadania, ja teraz też byłam w innej przychodni i teraz na to drugie też idę do innej żeby mały miał odstęp 6 tyg, najwyżej jak się będą czepiać powiedź , że jest chory i tyle... A mój tak samo płaczę na brzuchu jak nie wiem

Mycha moja mała miała pierwsze szczepienie jak miała 8tyg i dostała tylko WZW a po 4 tygodniach miała 5w1 a teraz po 6 tyg idziemy 29lutego na drugą dawke 5w1 u nas pediatra jest ostrożna i w sumie dobrze..

mycha myśle, ze za wcześnie to szczepienie. My szczepimy równo co 6 tygodni. Ja się umawiam na szczepienie kiedy ja chcę, a jak nie ma miejsca to mówię, ze to na szczepienie i doktor kazała to dopisują:-) Ale Tobie nie mogą kazać przyjść wcześniej. Zadzwoń po prostu do przychodni i zmień datę wizyty i już . To Ty jesteś matką Nadii i Ty decydujesz o tym kiedy bedzie szczepiona!

onanana ja po kazdej kąpieli przemywam pipulkę przegotowaną wodą. Nic nam sie nigdy nie działo.

reklama
andrzelika ale widze ze masz ładne wcięcie w tali, i takie jak ja plus szerokie biodra ;-) Z tego korzystaj, bo brzuszek latwo jest zatuszowac np noszac tuniki odciete pod biustem.

Do góry