reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prezenty...

Sylwia, te klocki konstrukcyjne mam. Tyle, że Wojtek to dostał ze dwa lata temu, to był jeszcze za mały na takie konstrukcje.

reklama
Martunia dostała dziś FURRY FRENZIES MINI DOMEK + PIESEK HASBRO PROMOCJA (1343795548) - Aukcje internetowe Allegro i od chrzestnego jakieś cudaczne flamastry co to mnóstwo kolorów da sie stworzyć przekręcając coś tam, książeczkę z szablonami, i coś tam jeszcze do rysowania.
Jako że wczoraj zobaczyła Mikołaja (na osiedlu u mojego brata przechadzał się między blokami ze Śnieżynką- ku ogromnej uciesze mojego brata "no ciekawe, czy oni zdążą z tymi prezentami" :-D), wieczorem został ostatecznie stworzony list, bo do tej pory nie mogła się zdecydować, co chce, lista była baaardzo długa- wczoraj skurczyła się do:
ROZBIEGANE MIASTECZKO FURRY FRENZIES KRÓLIK (1347564728) - Aukcje internetowe Allegro tylko z kotkiem zamiast króliczka, bo przecież Martuś kocha kotki- mąż dogadał sie z przedstawicielem, i zamienił mu z jakiegoś innego zestawu z porwanym opakowaniem (firma, w której pracuje mąż, obsługuje Hasbro)
GIGGLE WIGGLE - HIT OD MB - NAJTANIEJ NA ALLEGRO! (1349972830) - Aukcje internetowe Allegro
GRA ZRĘCZNOŚCIOWA ZŁY PIES BANDAI REKLAMA TV (1355605922) - Aukcje internetowe Allegro
Podpytywałam ją od jakiegoś czasu, i o tym mówiła najczęściej, więc już kupione/ zamówione- prezenty od nas i od moich braci.
W liście pojawiła się jeszcze kuchnia- może weźmiemy za punkty vitay, dziś mąż odwoził mnie do pracy i zrzędziałm mu przez pół drogi- przez pierwsze pół wymieniałam, co możemy wziąć, a on na wszystko, że bez sensu- garnki ingenio nie, bo przecież chcesz kuchenkę indukcyjną, żelazko nie, bo badziewiaste, suszarka nie, bo jak się zepsuje to nie ma gwarancji, itp... mówię- no to została tylko kuchnia dla Martusi :-D:-D
I dziś przypomniała sobie, że zapomniała o spadających małpkach, to powiemy teściowej żeby kupiła :-)

Dziewczyny a te małpki mogłyby być dla Olgi? Bo Mikiemu pod choinkę chcemy kupić piranie a dla Olgi myślałam o tym dmuchającym słoniku, ale teraz nie wiem, czy małpki nie lepsze...

Małpki są chyba zalecane od 4 albo 5 lat, ale Magda np. gra na innych zasadach niż przewiduje instrukcja- patyczki włożone, małpki wrzucone, i po kolei wyciąganie patyczków, wygrywa ten, komu spadnie więcej małpek- myślę, że gra na takich zasadach byłaby dla Olgi OK :-)
O piraniach też myślałam, w ogóle to ja bym prawie wszystkie tego typu gry wykupiła :-D ale póki co będzie to, co Mysi najbardziej wpadło w oczka :-)
A dmuchającego słonika nie kojarzę... Marta jeszcze chciała tego prosiaka, co mu brzuch pęka jak się przeje kanapkami- ale mi sie to akurat nie bardzo podoba.

Kasiu mam tego słonika - jest super, jest to raczej ruchowa gra, według mnie dla Olgi lepsza, więcej śmiechu i radości z wydmuchiwamych motylków. Małpki to raczej trzeba się więcej skupić co u 2 latków może być trudniejsze :-)
ja kupiłabym słonika
, a na inną okazję małpki za jakiś czas

dla mniejszego dziecka jak Olga mogłabym jeszcze polecić
Znana z TV gra PINGWINKI - ORYGINALNE z Epee (1335255478) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.
gra jest na zasadzie naszych "pchełek" tylko bardziej atrakcyjna bo wybija się pingwinki na góre lodową która się kręci i one spadają :-)

a tak przyokazji to polecam Wam Zabawy Dla Dzieci
super sprawa mamy 4-5 i 5-6 , fantastycznę w podróży i nie tylko, my często zgadujemy jak ja gotuję a mały siedzi na stole w kuchni , Dla mnie bomba

reklama
Słonika jakoś przegapiłam, fajny, i Fusik chyba ma rację, że dla Olgi lepszy niż małpki.
Pingwiny też mi się podobają :-) a drugi link mi się nie otwiera przez blokadę w pracy, zobaczę w domu.

Do góry