reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty...

My tez dziekujemy. Ola ja przeczytała szybciej niz ja ja otworzyłam :-). kto tylko przychodzi łapie go za reke i biegnie do pokoju i pokazuje. Adam powiedział jej, ze to dla niej i koniec. Jak jej to jej.

reklama
A ta poczta mnie zaskakuje. :szok:Wysłałam wcześniej, bo bałam się, ze nie dojdą, a tu tak szybko. Dobrze, dobrze, niech karteczki poczekają na Jubilatów.:-)

Dziewczyny polecam teraz w kioskach jest zestaw płyt "Maądry maluch" jako dodatek do rodzice (tzn oddzielnie sprzedają same płyty) My to sukcesywnmie zbieraliśmy i mamy i Karol bardzo lubi i sporo się z tego nauczył :) bardzo ciekawe edukacyjne programiki...

Sandrusia też to ogląda i bardzo lubi ...... szkoda tyko że na płytce ABC nauka alfabetu angielskiego a nie polskiego bo u Sandry teraz literki na topie ...... a słyszałyście może o metodzie domana troszke tego próbujemy ....choć nie do przesady.... tak tylko dla zabawy i Sandra to lubi sama dopomina się czytania :tak:

Pati... metoda Domana to nauka czytania małych dzieci tak w skrócie napisze bo to temat rzeka i duzo możesz wyczytać w necie .....
więc polega na pokazywaniu dziecku słów na dośc dużej katrtce - kartoniku i napisanych dużą czcionką najlepiej na początek w kolorze czerwonym .. są to pojedyncze słowa na początek jego imie mama tata babcia dziadek misiu itp........ nie może byc ich za wiele a potem stopniowo zwiększa się ilośc słów w następnych etapach tworzy się podwójne wyrażenia i zmniejsza kartki i czcionkę i tak tdo momentu poznania słow a nawet zdań
Ja dość wcześnie zaczęłam jak Sandra nic jeszcze rozumnie nie mówiła i np jak pokazałam jej słówko pies to pokazywała naszego psa i mówiła haha jak ucho to pokazywała ucho ,z tym że nigdy nie stosowałam tego tak jak mówi doman codziennie... tylko co jakiś czas i to z dłuższymi przerwami ... no i nie robię tego zgodnie z metodą bo np do słów Sandra miała dołączone obrazki i na przemian pokazywałam jej i kartonik ze słowem i drugi kartonik ze słowem i obrazkiem i teraz już obrazki wyeliminowałyśmy
oj nie wiem trochę ci to zagmatwałam :-D:-D:-D ale myśle że jak poczytasz w necie to zrozumiesz moje wywody :-D
Sandra traktuje to naprawdę jako dobrą zabawę :tak:no i wydaje mi się że jakieś postepy już poczyniła :tak: A i jako ciekawostkę moge powiedzieć że zacząć naukę można już z dzieckiem pięciomiesięcznym :tak::szok:

Nauka.2p.pl - edukacja dzieci

Kakaw, to o czym piszesz jest zgodne z teorią wg której dzieci nie powinno się uczyć czytać słów a zasadzie kolejnych liter, ale właśnie pokazywać od razu całe słowa.

reklama
my też sie trochę bawiliśmy ale nie wg zaleceń - bo Karol sam wyrywa wyrazy i obraca je na wszystkie strony :) no i teraz robimy to bardzo rzadko...ale potrafi pare słów przeczytać- a w sumie raczej rozpoznać (tata, mama, oko, sowa...) wiec jakoś to działa :)

Do góry