reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prezenty

a ja Antkowi zestaw do sprzątania kupię, jakąś prakę, kuchenkę:tak: ostatnio tak lubi pomagac i u kolezanek takimi zabawkami babskimi sie bawi, natomiast w domu tylko samchody;-)

reklama
u nas na mikolaja tez drobiazgi do buta ...
babciom i prababciom standardowo kalendarze ze zdjeciami dzieci; dziadkom tym razem kubki ze zdjeciami; a reszta do obkupienia to dzieci ...
asiun dla takiego malucha to najlatwiejchyba prezent kupic ... jest mnostwo zabawek dla takich maluszkow ... grzechotki, grajki, pluszaki ... z Igorem nie bedziesz miala problemu :)

a u nas Mikołaj w nocy przynosi. Żadnych butów.

Za to pod choinkę mamy prezenty od Dzieciątka i kładzie sie je przed wieczerzą, a rozpakowuje zaraz po :)

Dzięki, popatrzę sobie:-)

A propos smoczków - na razie Igoruchowi nie daję. Jak zaczął brać paluchy do buzi to mu próbowałam wymienić na smoczka ale nie chciał:no: A paluszki to było tylko chwilowe i zwiazane z jakąś niedyspozycją (brzuszek albo dziąsełka zaczynają boleć). Na razie mu smoczek nie potrzebny i zobaczymy, czy uda się bezsmokowo:-) Inguchowi wcisnęli smoka jak była w szpitalu:wściekła/y: (od 16 dnia życia) bo też miałam zamiar spróbować bez smoka.

Asiun - fajnie. A czemu jesteś taka przeciwna smokom?

Idziu - jak się napaliłam na układankę - szósty zmysł.
Można kupić tez na allegro, a są też inne wersje.
Chłopaki podobno przez 8h nie potrafili ułożyć. Nie jestem w stanie uwierzyć w to.

LOMIC - sklep firmowy

A laptopy dla dzieci, to jeszcze chyba nie dla naszych maluchów?

joaska ja az tak nie przepadam za grami logicznymi - szybko sie poddaje :)
ale coraz bardziej napalam sie na gry planszowe w prezencie :)
najlepiej jak partia szybko moze zostac rozegrana bo wtedy chetniej sie siada przy braku czasu ... my z michalem chetnie gramy w "uno" ale jest to tez superancka gra dla doroslych - raz nawet cala noc przegralismy przy piwku i inych dobrach :)
z michalem gramy tez w farmera ... potrzeba troche pomyslowosci ale element losowy tez istnieje (rzut kostka) ...
woloszki dla Maxa proponuje scrable junior ... michal jak byl mlodszy chetnie w to gral ... a po drugiej stronie jest plansza dla starszych dzieci wiec gra starcza na dluzej :)

reklama
Asiun - fajnie. A czemu jesteś taka przeciwna smokom?

A laptopy dla dzieci, to jeszcze chyba nie dla naszych maluchów?

Ja nie wiem o żadnych zaletach smoczka poza uspokojeniem dziecka a Igorkowi to wcale nie jest potrzebne - jest spokojny i na razie nie ssie rączek:tak: A największą zaletą braku smoczka jest to, że potem nie trzeba przechodzić szopek z odstawianiem:-) No ale zobaczymy jak to wyjdzie - nic na siłę.

A z tym laptopem to niezłe;-) A ja myslałam, że to ja za dużo wymagam od mojego dziecka:-D:-D:-D

Do góry