reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty

magdalena to prezent dostalas :) - ale jak podany ... tez bym sie zdziwila :)

no i gratulacje z okazji urodzin :) szczescia zdrowia i udanych dzieciaczkow :)

a ja wlasnie dostalam cynk od mamy ze lego juz przyszly ... super szybko :)
a jezeli chodzi o samochodziki to mala buszuje w pudlach michala i zawsze cos sobie znajdzie ... a najbardziej jej odpowiada samochod sterowany jaki michal dostal na zajaczka - taki maly i zgrabny :) ona jesczze nie umie skrecac ale na szczescie samochodzik jest taki odbajerzony i sam skreca - nigdy nie wiadomo kiedy i gdzie ... wiec kamila ma ubaw ;)

reklama
NO my kuchnie dostaniemy od chrzesnej i tak jak u Idzi samochody sa najlepsze. Majka nawet na dwor bierze resoraki. Maks jej wydzielil ktorymi moze sie ona bawic i jest zgoda. :-)

A my czekamy na rowerek - jednak! :tak: Dziś ma przyjechać. Małż mnie namówił i stwierdził, ze ON Olka będzie uczył, więc się zgodziłam... Przynajmniej sobotnie popołudnia będę miała spokojne... :-D Bez chłopów w domu...

No a ja wczoraj jeszcze jeden prezent od męża dostałam. Robot kuchenny Zelmera. Mieliśmy takiego MPM (porażka, choć darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby). No i jak się po raz kolejny ostatnio zepsuł to stwierdziliśmy, że szkoda naprawiać.
Ja myślałam o kupnie ręcznego blendera, bo mały mikser mam, a to rzeczy najbardziej potrzebne i dała bym radę bez robota, a tu taka niespodzianka :-D
No a od Julka dostałam piękną różę. Tylko byłam taka słaba wczoraj, że od razu z Julkiem wieczorem padłam do łóżka.

Magda, to prezenty udane a Zelmerka mam starego jak świat - jeszcze po mojej mamie - kupiła sobie nowego. Nigdy mi się nie popsuł.
Rowerek dotarł. Pokażę wam jaki kupilismy, chyba podobny pokazywała Asiun kiedyś. Taki 12 cali. Olo spokojnie sięga paluszkami do pedalów w najniższym położeniu.

339164897

Dziś była pierwsza jazda i rowerek jako atrakcja przegral z kretesem z dwoma traktorami i koparką (koło mojego bloku robią nowy chodnik) :baffled:

Niosłam rowerek do domu a Olo został z moim tata oglądając jak traktorki i kpara jeżdżą z miejsca na miejsce...

A my kupiliśmy wczoraj Jagodzie namiot w prezencie od teściowej. Jagoda zachwycona.
Pierońsko różowy :baffled:, ale przynajmniej najlepszy jakościowo.
Resztę jak oglądaliśmy, to miałam wrażenie, że przy wchodzeniu/wychodzeniu Jagoda go od razu porozrywa.
No i dziecko zachwycone. Musiałam z nią w tym namiocie siedzieć :)
Teraz kupiła bym taki na przynajmniej 170 cm wysoki :-p

Dobrze ze nie musialas w nim spac, bo jak Maks dostal namiot to mnie dwa dni prosil zebym w nim spala z nim :laugh2::laugh2::laugh2:Oczywiscie sie nie zgodzilam bo polowa mnie wystawala z tego namiotu.

A my znow mamy problem co z prezentem dla Majcika, wczoraj moj brat wyslal nam kasiore zeby kupic Majkowskiej (tak na nia wola) hulajnoge trojkolowa z decathlona i ten porzadny kask. Majcik polubila hulajnoge, zalapala w jeden dzien jak trzeba sie odpychac wiec niech wujek jej kupi jak chce. Jutro jedziemy po prezent.
A my nadal sie zastanawiamy nad tym zestawem sprzatajacym. MOi rodzice pewnie jakies ubranka dla Mai kupia, a ciekawe co z tesciami, bo ostatni raz sie odzywali jak Darek mial urodziny czyli w marcu :-p:-p:-p

irlandia rowerek super - Olo sie jeszcze do niego przekona :) bez obawy ..

a u nas jak juz wspomnialam doszly lego duplo od nas i chrzestnych; od mojej mamy kupilam malej kurteczke na wiosne/jesien ... a weekend przyjada tesciowie i nie wiem co przywioza ale tez pewnie cos do ubrania ... w sumie ja juz nic nie szukam i nie kombinuje;
rowerek mamy po michale tylko musimy go odebrac od znajomych - rowerek jest 3 kolowy i sprawdzil sie :)

reklama
Kurcze jak mnie mdli od tych mebli dla dziewczynek sa ohydne, jak mozna cos takiego kupic dziecku :-):-):-) Wiem ze sa rozne gusta ale ja bym nigdy nie kupila cos takiego. Te lozeczko dla chlopaka super takie bym kupila a nie rozowe i do tego jasne rozowe.
Teraz tez mam problem bo musze kupic ta hulajnoge i wlasnie dla dziewczynek sa rozowe z barbie i torebeczka z przodu, a dla chlopakow czerwone ze spajdermenem. Ja to bym kupila ta druga :-):-) bo kolor jakis zywszy jest.

Do góry