reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty, prezenty... :)

reklama
Z tym automatem do pieczenia chleba fajny pomysł. Moja teściowa ostatnio właśnie zaczęła piec sama chleb, wychodzi jej naprawdę całkiem smaczny. Ale piecze na normalnej blaszce do ciasta. Może też pomyślę nad takim prezentem dla niej na Gwiazdkę? Zerknęłam na Allegro i ceny są bardzo różne. Wyczytałam na jakiejś stronce o tym Moulinexie, że wrzuca się gotowe składniki i maszyna zagniata chleb. To znaczy, że wrzucam mąkę i inne składniki i wodę i nie muszę nawet tego zamieszać :confused: Inne modele też mają taką funkcję :confused:

A co do gadającego i śpiewającego Puchatka, to odebraliśmy go wczoraj z Makro. Dziś go zabrała teściowa, ale wczoraj daliśmy się Oliwce nim pobawić, bo przez te 3 tygodnie i tak o nim zapomni. Słuchajcie, miałam 2 godziny dziecko z głowy! Włączałam jej tylko poszczególne piosenki lub opowiadania, bo nie zawsze jej się udało samej wdusić guziczek. Jeszcze żadna zabawka jej tak nie zachwyciła. Wpatrywała się w gadającego misia z otwartą buzią, nic ją innego nie obchodziło. Głaskała go po nosie, gadała do niego, a jak się kończyła piosenka lub opowiadanie, to pukała w guziczek, a jak się nie załączył, to wołała, żeby jej znowu zabawkę uruchomić. Normalnie uśmialiśmy się z tego zainteresowania. Jak ja sama czytam Oliwce bajki lub wierszyki, to potrafi skupić się tylko chwilę i zaraz przewraca strony lub ucieka, a Puchatek ją zajął całe 2 godziny :tak::-D

Kasiad to super ze Oliwke tak fajnie zainteresowal ten Puchatek:tak:
Jenni tez jest fanka Puchatka :tak::-D

A co do maszyny do pieczenia chleba to super sprawa ,tylko wrzuca sie skladniki i on wszystko robi sam:tak:,tylko Kasiad masz jakis dobry przepis na chlebek bo tu sa kupne w proszku nic wiecej sie juz nie dodaje ale one sa okropnie niedobre takie slodkie wychodza FUJJJJJJJJ OCHYDA :baffled:

Irtasia, ja przepisu nie mam, spróbuję zciągnąć od teściowej, ona korzystała z przepisu wydrukowanego na opakowaniu mąki orkiszowej.

Irtasia, orkisz należy do tej samej rodziny co zwykła pszenica, ale ma inną strukturę genetyczną, jego ziarno zawiera więcej białek, witamin i składników mineralnych. Chleb upieczony z mąki orkiszowej jest smaczniejszy i zdrowszy od pszenicznego i nie kruszy się.
Można ją kupić na Allegro na przykład:
https://ssl.allegro.pl/item272061264_maka_orkiszowa_1kg_n_a_j_t_a_n_i_e_j_.html
ale w sklepach też jest,tylko pewnie nie w każdym.

reklama
Dzieki Kasiad , pewnie w niemczech jej niema :dry:
Ale z polski przywiesc mi moga :tak:
Takze jak bedziesz miala przepis to daj znac:tak:

Do góry