reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty dla naszych dzieciaczków:)

reklama
Iza ten drugi wygląda chyba na solidniejszy
ale nie doradze wiecej,bo moja woli spacerówke niż takiego kolosa i po dziewczynkach starszych wiem,ze te duże wózki nie zawsze sie sprawdzają

moja ma taki podobny jak Majka teraz :-) i na razie jej starcza, nowego nie planuje w najbliższej przyszłości.

A nie chciałabyś dla Majki rowerka albo hulajnogi? a może kuchnia? trampolina?

Nikt z rodzinki ani żadne rówieśnice Juli nie mają takiego większego wielofunkcyjnego wózka więc niestety nie pomoge...

Julka na swoje przyspieszone 2 urodzinki dostała od znajomych
- namiocik,
- komputerek - taki księżniczkowy - co prawda od 3 lat, w gry grać jeszcze nie da rady ale jest opcja czytania literek i powtarza :szok: kilku jak np "O" sie już nauczyła
- wanienke i zestaw plastikowych kosmetyków dla lali - ostatnio lale są na topie, najbardziej jej sie podoba odkręcane pudełeczko na krem do pupy. Cały dzień lala się kąpie w zabawkowej wannie ale wieczorem i tak musi iść się kąpać z Julką :-D

w weekend chcemy jechać do sklepów i wybierzemy dla Małej rowerek biegowy albo hulajnoge jeśli rowerki są na nią nadal za duże (Julka jest dość niska), albo chociaż sie rozeznam i zamówie na necie :-)

Ostatnia edycja:
ja mam zwykły spacerowy dla Alci i tez większego nie zamierzam kupowac
mysle ,że rowerek albo hulajnoga taka na trzech kółkach bedzie super sprawą
ja mam sporo czasu i fajnie tak poczytac co u was jest mniej wiecej,choć ja juz mniej wiecej wiem,że w większości Alcia ciuszki ma dostac,my może hulajnoge zakupimy,ale mamy sporo czasu wiec zobaczymy

u nas właśnie lalki też na topie, więc pomyślałam o większym wózku, ale mam też zamiar kupić jej lalkę interaktywną, gadającą itp. może coś z tej strony polecicie ;-) jakąś fajną lalę, np agatkę lub baby born
a o tej hulajnodze to o jakiej konkretnie myslicie, bo jest ich parę rodzajów, np TRÓJKOŁOWA HULAJNOGA SPOKEY DZIECIĘCA! 4 WZORY ! (1742510079) - Aukcje internetowe Allegro, Hulajnoga trojkołowa Milly Mally Sporty GRATISY (1738999921) - Aukcje internetowe Allegro lub HULAJNOGA trójkołowa MINI MICRO TOREBKA GRATIS (1750171865) - Aukcje internetowe Allegro. Majka raczej nie kuma jeszcze hulajnogi tak samo jak rowerka... jakiś czas temu u znajomych jeździła na hulajnodze, tzn stała a tata ją pchał i do tego się jedynie przydała ;-) z rowerkiem biegowym byłoby pewnie tak samo, ale ten mam w zamiarze kupić jej w przyszłym roku :tak:

u nas lalka Agatka się sprawdza - Ninka ją nosi do odbijania, klepie po pupie żeby lepiej bączki szły, robi masażyk (czyli wszystko co podpatrzy u mnie jak robię z Leosiem):-D
co do wózeczka to Nina ma najzwyklejszą spacerówkę i nawet mi do glowy nie przyszlo by na coś większego zamieniać (kto to bedzie nosił jak się pannie znudzi na spacerze? a tą spaceroweczkę mogę złożyć);

Na urodzinki Oliwia dostała między innymi rowerek biegowy ROWER PUKY LR M stymulujący rozwój made in germany (1715866446) - Aukcje internetowe Allegro (dziękuje Chogata, rowerek faktycznie mniejszy lepiej jej służy, choć trzeba było podnieść kierownicę i siodełko, ale i tak lepiej niż na tym większym) dziewczynka szaleje od wczoraj :-). Mogłaby siedzieć i nie schodzić. Następny prezencik to lalka Agatka. Dostała taką LALKA AGATKA ŚPIEWA I KLASZCZE INTERKOBO 34029 (1749990967) - Aukcje internetowe Allegro . Klocki jak zawsze się podobały. Też polubiła zestaw do herbatki z talerzykami coś takiego SMOBY ZESTAW PORCELANA HELLO KITTY, KRAKÓW (1737889166) - Aukcje internetowe Allegro tylko, że nie z Helllo Kitty :-). Dziennie teraz robi nam herbatkę. Od koleżanki dostała pieczątki. Jak zaczęły się bawić to jakby dzieci nie było. Puzzle jak zawsze się spodobały i już nie pamiętam co jeszcze... Te rzeczy najbardziej przypadły do gustu :-). Jeszcze panienka dostanie kuchnię, ale to za ok miesiąc, by za dużo na raz nie było :-). A jeszcze dostała Filemona maskotkę na rękę, tez mogę polecić.. No i kupę ciuszków podostawała. Na jesień jest ubrana :-)
Co do wózka Oliwia też ma taki spacerowy i innego kupować na pewno nie będziemy.

reklama
amelkowna dostala cos takiego: PUCHATEK I WIELKA WICHURA. BAJKOCZYTACZ + KSIĄŻKA Z NAGRANIEM Sklep z zabawkami i art. dla dzieci e-zabawkowo.pl jest tym zainteresowana bardziej niz tym jak my czytamy jej bajeczki chyba dla tego ze dodatkowojest muzyczka w tle :O ale musze przy niej siedziec zeby z tej radosci kartek nie powyrywala bo sa na koleczkach i jak mloda sama kartki przewraca to za mocno ciagnie i wyrywa:/
Iza ja widze ze u nas smigaja dziewczynki z takimi wozkami ale one maja po 6-7 lat....amelka tez woli mniejszy bo z tym wiekszym miala probleby zeby np pod kraweznik podjechac.

Do góry