reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty dla naszych dzieciaczków:)

Ja też chce kuchnie dla małej, bo sama sobie zażyczyła od Mikołaja :-) jak pisałyśmy list.
Powiem szczerze, ze szukanie kuchni to masakra. Chciałam taka na ok 100 cm, a one w większości małe (niskie) :baffled:.
Może widziałyście na żywo i była fajna? Andariel, a twoja znajoma jaka ma kuchnię?
no właśnie taką niższą - i dla dzieci wysokości naszych sierpniątek jest ona w sam raz (szczerze mówiąc nie myślę o większej, bo najzwyczajniej w świecie nie miałabym jej gdzie postawić;-) );

edit. ta kuchnia u koleżanki była na pewno Smoby, ale już teraz zwątpiłam czy mniejsza czy większa (mnie się wydawała niska); coś w tym stylu: http://allegro.pl/smoby-duza-kuchnia-bon-apetit-akcesoria-gratis-i1901522813.html

Ostatnia edycja:
reklama
u nas częściowo juz prezenty wybrane ;-) Majka na Mikołaja dostała już-tata nie mógł wytrzymać ;-), drewnianą kolejkę :-)
od chrzestnej ma dostać pod choinkę także kuchnię :-D jakiś szał chyba teraz ;-) o taką Smoby 24455 - Küche Bon Appetit: Amazon.de: Spielzeug
od chrzestengo mozaikę quercetti
a od nas właśnie nie wiem, myślałam o tych klockach duplo KLOCKI LEGO DUPLO 5488 BUDOWA FARMY Sklep Wrocław (1933309773) - Aukcje internetowe Allegro
a dziadkowie nie wiem co kupią

malbertka, które lego duplo wybrałaś i mozaikę? :-)

andariel, podobna ta kuchnia do naszej, troszkę inny model, no i one są właśnie wysokości naszych sierpniątek, my na większą też nie mamy miejsca ;-)

Ostatnia edycja:
fajna ta kuchnia Zylcia ale... droga i wielka!! Nie wiem czy moja Julka aż taką zapaloną lucharką jest żebym takiego kloca do domu brała. My kupimy taką z tesco hello kitty coś takiego Elektryczna kuchnia Hello Kitty akcesoria Wys24h!! (1948722905) - Aukcje internetowe Allegro tylko nie wybrakowaną jak na tej aukcji hehehe. Jak dotychczas gust mojej córci często sie zmienia i obawiam się że skończę z gigant kuchnią w swojej sypialni a mi już wystarczy jedna do sprzątania :-D:-D:-D
Patrzyłam tylko żeby była grająco-błyskająca. A tak wogle to mi się takie Little-Tikes podobają ale ceny i rozmiary sa powalające, ale podobno niezniszczalne

Iza my mamy lego duplo zoo i jeszcze takie pudełko podstawowych klocków. Wszystkie się przydają bo czasem budujemy wieże i domki a czasem zoo, cyrk czy dżungle :p. Zastanawiałam się nad farmą zamiast tego zoo ale zwierzątka z farmy Julka miała "w innej postaci" np w książeczklach, na klockach, a potem dostała takie pamperki więc dobrze się złożyło

a mozaike też dostanie od cioci
dziadkom kazałam kupowac książeczki, gry lub jakieś puzzelki bo laleczek i misiów już nam starczy

Widzę że mamy chłopaków nic się nie odzywają :(
a my mamy zaś dylemat co kupić, wujek nas już od tygodnia męczy żebyśmy wybrali prezent a ja przeglądam neta i nie wiem!
klocków mamy od groma takich zwykłych - nie duplo i nie wiem czy jest sens kupować duplo bo co z tamtymi zrobię :/
od chrzestnych dostał już pociąg z torami na baterię i jeszcze domino takie fajne z obrazkami dostanie a ja myślę i nie wiem...

może coś takiego?
Kryjówka/Namiot - Auta - zabawki - sklep internetowy Merlin.pl

ALBO
Samolot RC - zdalnie sterowany - zabawki - sklep internetowy Merlin.pl

aa i jeszcze to mi sie spodobalo -
Dzień i Noc - gra edukacyjna - zabawki - sklep internetowy Merlin.pl

bo faza na samoloty jest, tylko ja mu wytnę z papieru i też jest super zabawa hihi i nie wiem czy jest sens kupę kasy wydawać na noś co po parau razach się znudzi :/

gdzie te mamy chłopaków są ?!?! HALO!!! co kupujecie??

Ostatnia edycja:
Andariel mi nie chodziło o dużą tylko wysoką. Ta co pokazałaś też mam na oku, bo jest na 95cm wysoka i w sumie by pasowała :-). Jutro chce pojeździć po sklepach i pooglądać co mają.

Widzę, że większość dziewczynek kuchenki będzie miało :tak:.

Maggie wywołała do odpowiedzi więc się odezwę ;) powiem Wam że i ja mam problem bo Bartek ma dużo zabawek po Karolu, ale co wg mnei warto rozwazyć (my to mamy i widze że Bartek lubi) to jakiś garaż/parking piętrowy, pojazd do skręcania (nie za trudny), narzędzia (Bartek chodzi czasem po domu jak złota rączka;)), jakiś pojazd któy ma dużo do manipulowania - Bartek od dziadków ma dostać smieciarę wadera, zdalnie sterowane widzę że mu nie leżą za bardzo- on woli sam tym jeździć, także akurat Maggie ten samolocik za ponad stówkę to ja bym sobie darowała- tzn może i Twojemu by się spodobał ale za ta cenę to tak jak mówisz- nie warto ryzykować że na parę dni....poza tym u nas zawsze na topie puzzle i ciastolina no i klocki ale tych też mamy sporo ale chyba i tak skończy się znów na klockach (kupuje ostatnio jdlt zamiast lego duplo) bo inne rzeczy mamy a jeśli chodzi o klocki to z tata rozbudowują ostatnio całe domy, garaże itp więc przyda się więcej

a co do kuchni - powiem wam że dla Karola to w przedszkolu przez rok kuchnia była numerem jeden do zabawy:) a w domu mamy takie małe zestawy naczynek, garnków, sztuczne warzywka, mini kuchenkę i chłopaki też uwielbiają się tym bawić, tzn Karol już terazmniej ale Bartek lubi - część tego jeszcze po mnie a kilka im dokupiłam, ale to tego typu mini zestawy kuchnia, zestaw naczyń, garnki, naczynia, kuchenka (1939230543) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry