reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty dla naszych dzieciaczków:)

Maggie, zatem prezent napewno też będzie trafiony :) mój kosiarz to by brał swój sprzęt wszędzie, gdzie tylko się da... a jak się nie da, to wiadomo. Ryk. :p

reklama
co do lalki Agatki, to u nas był to dobry pomysł (kupiliśmy Ninkowatej jak wróciliśmy z syniem ze szpitala); teraz mała nosi ją na rączkach, poklepuje w pupkę (bo ja tak robię z małym), zmienia pieluszkę, karmi butelką, lula:tak:mamy tą podstawową wersję- lalki niemowlaka z nocniczkiem, butelką, śliniakiem, grzechotką i kocykiem;

co do prezentu to ja też nie wiem co Nuśce podarować; zabawek ma sporo i róznej maści, więc nawet nie potrafie wymyślić co jeszcze mogłoby jej się spodobać; te pufy które wklejalam strasznie mi się podobają, ale ona ma taki ciasny pokoik, że chyba to jednak nie za dobry pomysl (musze jeszcze z M.pogadać);
na pewno kuchnia by jej się spodobała, bo jak byla u niani to fiksowała na jej punkcie, ale to jednak spory wydatk no i znów gabaryty... że o ograniczeniach finansowych nie wspomnę (2 śluby w sierpniu, moje i M. urodziny, podróż do Gorzowa);
jak będzie pogoda to moze po prostu pojedziemy wszyscy na jakiś wypasiony plac zabaw do Wawy, żeby sie wyszalała do woli, a prezent materialny jakiś skromny; zobaczymy!

Fajna rzeczy są ostatnio w Biedronce: Mi się podoba taki namiot rozkładany (ala pałac) kupiliśmy już klocki do wbijania młotkiem - fajne ale krótkoterminowe i młotek trzeba dozować bo rozwaliłaby nim wszystko, a za tydzień będą fajne drewniane stempelki.Ucz się i baw! Szkoła 1

ja nie wim..napewno ciuchy dostanie z jego strony:)bo oni tak hurtowo co urodziny czyjes:/
zabawki odpadaja bo mam ich tyle ze sklep otworzyc z powodzeniem moge:)
u mojej na topie automat ktory dostala pod choinke i keybord po Sylwi jeszcze:)klockow cala skrzynia, miskow, lalek.wszystkiego full po Sylwi mamy:)
bo Sylwi juz mowilam ze poczekamy i pozniej kupimy jej sliczne rzeczy do przedszkola i ona zadowolona:) juz ma swoje pomysly jaki piornik i torbe:)
co do rowerka to moja go uzywa jako drabiny...zeby na meblach kopac:)
a po drugie na tym co dostala to nie siega do pedalow:(

Dziewuszki mam pytanie, czy wasze dzieciaki mają takie rowerki z tego typu?

Rowerek Arti UFO z kolyską SUPER Rowerki najtani (1708691555) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

wiem, że niektóre z was już dawno kupowały, chciałam wiedzieć jak to się sprawdza i czy dla młodego to już spoźniony prezent? czy już się nie opłaca w tym wieku? :/ bo babci się to spodobało i myślała żeby mu to kupić, proszę bardzo o opinię, będę dźwięczna ;)

Hanka ma rowerek tego typu. Dostała na roczek i rok przeleżał w piwnicy. Jeszcze kilka miesięcy temu nie chciała na nim siedzieć więc ja chciałam go sprzedać. A teraz nie widzi bez niego spaceru. Hania bardzo dobrze się w nim czuje, nie dosięga do pedałów ale trzyma nogi na tych podstawkach i puszcza melodyjki. Także okazał się przydatny. Ale jakbym miała teraz kupować to bym tego nie zrobiła tylko kupiła 3 kołowy zwyklejszy, ale też z podnóżkami bo Hanka nie potrafi pedałować.

Dziewuszki mam pytanie, czy wasze dzieciaki mają takie rowerki z tego typu?

Rowerek Arti UFO z kolyską SUPER Rowerki najtani (1708691555) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy

wiem, że niektóre z was już dawno kupowały, chciałam wiedzieć jak to się sprawdza i czy dla młodego to już spoźniony prezent? czy już się nie opłaca w tym wieku? :/ bo babci się to spodobało i myślała żeby mu to kupić, proszę bardzo o opinię, będę dźwięczna ;)
ja mam ARTI tylko inny model - City chyba; ma mniej bajerków, fajny jest; i jak najbardziej dla Niny na teraz, i tak jeszcze sama nie pedałuje tylko ja pchamy w nim; lubi wychodzić "w nim" na spacerki;

Kurza blaszka :) mnie się wydaje, że marcel jest na taki rowerek dopiero gotowy właśnie, bo jak na wiosnę go przymierzałam to nie chciał siedzieć w takim wcale :/ ale znowu boję się że to tylko na te wakacje i potem już będzie za mały dla niego? no chyba że za rok będzie sam pedałował hym, przemyślę jeszcze

W każdym razie dziękuję za info i opinię, pomocne są :))

reklama
co do lalki Agatki, to u nas był to dobry pomysł (kupiliśmy Ninkowatej jak wróciliśmy z syniem ze szpitala); teraz mała nosi ją na rączkach, poklepuje w pupkę (bo ja tak robię z małym), zmienia pieluszkę, karmi butelką, lula:tak:mamy tą podstawową wersję- lalki niemowlaka z nocniczkiem, butelką, śliniakiem, grzechotką i kocykiem;

u nas jest tak samo - z ta roznica ze Monia karmi lale...wlasna piersia :-D

Kurza blaszka :) mnie się wydaje, że marcel jest na taki rowerek dopiero gotowy właśnie, bo jak na wiosnę go przymierzałam to nie chciał siedzieć w takim wcale :/ ale znowu boję się że to tylko na te wakacje i potem już będzie za mały dla niego? no chyba że za rok będzie sam pedałował hym, przemyślę jeszcze

W każdym razie dziękuję za info i opinię, pomocne są :))

Maggie ;-) Monia w tym rowerku jeszcze do pedalkow nie dosiega :-( a moze pomysl o biegowym rowerku????

Do góry