reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Prezenty dla naszych dzieciaczków:)

Fajny ten rowerek fajny ale nie wiem czy by mi Alcia w nim wysiedziała. Rzeczywiscie gdyby był taki kolorek jak na ostatnim zdjęciu ten oliwkowy to by super był. A tak to ten fioletowy tez jest fajny. Ale ty Iza tez pewnie myslisz zeby dla chłopca był;-)

Moze kiedys pomyslimy o rowerku, na razie na urodzinki kupiłam jej stoliczek boikido i uspokajacz FP wodospad do zasypiania(to raczej dla mnie pomoc- juz widze jak przy tym sama zasypia buahaha)
A goscie mają podarowac jej klocki drewniane(podobno juz przyszły zamówione i ważą 10 kg !!:szok: i mają problem bo cieżko bedzie wieźć:sorry:) i gąsienice gawędziarkę.

reklama
dzięki jakubka :-)
tak malbertka, kolor z myślą o chłopcu ;-) mąż wybierał, bo ja się nie mogłam zdecydować :-D
i rowerek już dziś dotarł, ale złożony w kartonie, więc ze złożeniem poczekamy do soboty (bo teraz nie mam go gdzie trzymać w całości, żeby Majka nie zauważyła) i Maja go dostanie na imprezce urodzinowej, więc wtedy zdam relację :tak:
a multikostka też już przyszła i też napiszę czy Maja z niej zadowolona, bo nie będę teraz rozpakowywać ;-)
malbertka, a co to za klocki, że ważą aż 10kg???

Ostatnia edycja:
Moja rowerek juz dostała z miesiąc temu na roczek niby bo kuzynka we Włoszech mieszka i nie będzie jej na imprezi.My jako rodzice kupilismy krzesełko uczydełko i gasienice gawędziarke ach tatuś jeszcze złote koczyki .Ale u nas jak my dzieciom nic nie kupimy to dostanią wielkie G albo nic.
Marlbetka nie chce Cie zniechęcac ale my mamy takiego uspokajacza FP
http://www.jedynysklep.pl/fisher-price-konik-morski-przytulanka-cat-33-id-828.aspx
Młoda go od rodzinki dostała i wcale nam nie służy będę musiała go opylić gdzieś na allegro.Nawet pudełko mamy bo może ze 2x w podrózy sie przydał jak potrzebowałam świateło zapalić.

Ostatnia edycja:
malbertka, a co to za klocki, że ważą aż 10kg???
Iza, te - KLOCKI drewniane 200 szt XL,+alfabet , zabawki (1168824271) - Aukcje internetowe Allegro

Marlbetka nie chce Cie zniechęcac ale my mamy takiego uspokajacza FP
Fisher Price Konik Morski Przytulanka - Jedyny Sklep | avent niania - butelki tommee tippee - foteliki chicco - foteliki maxi cosi - wózki chicco
Młoda go od rodzinki dostała i wcale nam nie służy będę musiała go opylić gdzieś na allegro.Nawet pudełko mamy bo może ze 2x w podrózy sie przydał jak potrzebowałam świateło zapalić.
Chogata, to nie to co pokazujesz tylko to
FISHER PRICE -- WODOSPAD RAINFOREST USPOKAJACZ (1190929455) - Aukcje internetowe Allegro
heheh ja wiem że to pewnie nie pomoze za wiele, no ale karuzele juz z łóżeczka zdjełam, bo Młoda tylko łapie za miśki i ją tarmosi i niedługo by popsuła. A chce zeby jakas melodyjka jej grała do snu, teraz np. bede właczac podczas karmienia (.), a później moze cos tam da jak bedzie bardziej rozumna, to jakos bedzie kojarzyła ze czas na relaksik. Chociaz wiem ze jak bedzie chciaławstac na równe nogi w łóżeczku to nic nie pomoze:-D

A my kupiliśmy tę zebrę z fishera...
I fakt, skrzypi cholernie - szczególnie jak Jula się na tym bawi, i nie powiem żeby mi to w ogóle nie przeszkadzało i że idzie się przyzwyczaić........Ale Jula uwielbia tego skoczka, pierwszego dnia w ogóle Jaśka do tego nie dopuszczała hi hi hi
Aż normalnie żałuję że jej wcześniej czegoś takiego nie kupiłam:-p:-p
A Jasiek....jak Jasiek - przyjdzie, usiądzie na chwilę, spadnie (uwielbia ze wszystkiego spadać - śmieje się przy tym masakrycznie), porusza, posłucha piosenek i tyle....Ale w sumie mnie to nie dziwi bo ostatnio wszystkimi swoimi mega wypasionymi zabawkami potrafi się pobawić 5-góra 10 minut...A tak to jeździ po domu pokrywkami od garnków, rozmontowuje spinacze i przez dłuuuuuuuuuuuugie minuty potrafi się bawić maleńkim resorakiem z żabki z 3 zł hehe;-);-)

A teraz zamówiłam dzieciakom coś takiego PIŁKI DO ZABAWY, SUCHY BASEN, 6,5 CM, 200 SZT (1177940799) - Aukcje internetowe Allegro , włożę im do baseniku i będą miały frajdę:-)

Malbertka ja patrzyłam na googlach oczym Ty piszesz tylko ja akurat mam taki i tylko nas on drażnia nie pomaga w zasnięciu dlatego pisałam Ci jw. ,że uspokajacz nie spełania swojego zadania przynajmniej u mojego dziecka już lepiej działa na nią radio cichutka puszczone albo zakupiłam jakies kołysanki i puszczam jej z płyty.
Magda mojej znajomej chłopiec tym sie nie bawi ale mnie sie zdaje ,że on ma lekkie ADHD hihihiihihihi Alka jak jest to troche pomęczy ją ale skrzypi jak nie wiem.A na te kulki narobiłas mi apetytu basenik już mam tylko kulki zamówić :-)

Ostatnia edycja:
kurcze... zaraz idę przestawiać meble w pokoju u Jaśka - basen jest (tyle ze ogromny...140x112x76cm) i 500 piłeczek też :-) Monia się trochę bała jak testa robiliśmy ale Jasiek się pewnie chętnie powygłupia :-)

a piłeczki taniej niż na allegro można kupić w sieci Netto :-) do tego w torbach na suwak są i się je fajnie przechowuje ;-)

co do uspokajacza to....ja mam pozytywkę z lamką od karuzeli ( Karuzela muzyczna z pilotem (lampka nocna) - Głodny Pelikan - zabawki - sklep internetowy Merlin.pl )...karuzele zepsulam jak tylko wyszlysmy ze szpitala i jakis czas wisiały te zwierzaki, potem kupilam inna karuzelkę (uziwanego Canpola) a teraz powiesilam lampkę z poztywką i....wielkie gucio :-( Monika ma i muzyczkę i swiatełka w głebokim poważaniu :-(

Ja od dawna mam chec na te kulki w basenie ale.... jak pomysle ile z tym sprzatania bo mój Mateusz znajac zycie rozniesie je po cąłym domu to mi cheć przechodzi>...

oj... to fakt... jak robilismy probe czy 400 pilek wystarczy to zbieralam te pilki..., wszystkie gnaty mnie bolaly i dopiero pod koniec wpadlam na pomysl zeby te pilki miska zbierac ;-) poszlo duzo szyciej ;-) :-D ale roboty i tak jest w pinezke :-/

reklama
Ja mam kilka pingpongów kolorowych tylko a i tak walają się wszędzie i wpadają pod kanapy a Alka sie drze że nei moze sobie poradzić żeby je wyjąć:p

A mam pytanko o Gąsienice gawędziarkę, Chogatka Ty pisałas że masz - bo nasza(własnie przyszła)niewygrywa piosenek do końca tylko urywa - np. alfabet do "O" i koniec albo "jedzie samochodzik, jedzie autobus, płynie łó...."i się wycisza i urywa:szok:
to normalne?wszystkie tak mają?

Do góry