reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Prenaral uno

Martynaa02

Fanka BB :)
Cześć, czy któraś z Was na początku ciąży brała prenatal uno i faktycznie nudności nie męczyły? Pytam się bo nie wiem czy coś tam się dzieje nie tak czy to po prostu zasługa tych tabletek. (Lekarz jutro). Jestem na początku ciąży 6-7 tydzień. Mam dni w których te nudności i tak są ale więcej ich nie ma niż jest...

reklama
Rozwiązanie
Ok sorry źle przeczytałam :)

W każdym razie to są tylko witaminy które nie usuwają nudności, na nudności to imbir się bierze :)
Ja słyszałam o migdałach, ale szczerze mówiąc pomagały tak samo jak każde jedzenie. [emoji85]
Nie ma dolegliwości - to tylko się cieszyć. Dolegliwości to dolegliwości, nie są objawami i nie są konieczne. [emoji6]
Trzymamy kciuki.
Ja nie miałam nudności, nudności są wynikiem ciąży a nie przyjmowanych witamin :)
Cześć, czy któraś z Was na początku ciąży brała prenatal uno i faktycznie nudności nie męczyły? Pytam się bo nie wiem czy coś tam się dzieje nie tak czy to po prostu zasługa tych tabletek. (Lekarz jutro). Jestem na początku ciąży 6-7 tydzień. Mam dni w których te nudności i tak są ale więcej ich nie ma niż jest...

Ja od początku ciąży brałam Prenatal Uno i niestety nic kompletnie nie pomagał na mdłości. Jak zaczęły się u mnie ok. 8-9 tygodnia to trwały nieprzerwanie do 16 tygodnia a później powoli ich nasilenie spadało (tak, że po 20-22 tygodniu całkowicie ustały). Każda ciąża jest inna i każda kobieta jest inna. Może Ty po prostu będziesz tą szczęściarą którą silne mdłości ominą :) tego Ci życzę!!!

Ja od początku ciąży brałam Prenatal Uno i niestety nic kompletnie nie pomagał na mdłości. Jak zaczęły się u mnie ok. 8-9 tygodnia to trwały nieprzerwanie do 16 tygodnia a później powoli ich nasilenie spadało (tak, że po 20-22 tygodniu całkowicie ustały). Każda ciąża jest inna i każda kobieta jest inna. Może Ty po prostu będziesz tą szczęściarą którą silne mdłości ominą :) tego Ci życzę!!!
Dziękuję, w poprzedniej ciąży ok 8 tygodnia bardzo się nasilyły i byłam o samej wodzie i chrupkim chlebie, ale tak jak piszesz każda ciąża jest inna. Moje obawy są związane z utratą 2 ciąż w ciągu 9 miesięcy dlatego jak coś niepokoi to pytam ;)

reklama
Dziękuję, w poprzedniej ciąży ok 8 tygodnia bardzo się nasilyły i byłam o samej wodzie i chrupkim chlebie, ale tak jak piszesz każda ciąża jest inna. Moje obawy są związane z utratą 2 ciąż w ciągu 9 miesięcy dlatego jak coś niepokoi to pytam ;)
Tym razem będzie dobrze, grunt to pozytywne myślenie!!! Powodzenia u lekarza, a co do nudności to naprawdę się nie przejmuj. To tylko jeden z możliwych objawów ale bez niego też ciąże rozwijają się prawidłowo, znam wiele przypadków w których kobieta nie odczuwała żadnych objawów a ciąża zakończona pozytywnym rozwiązaniem :) ... a co do mnie i Pre.natal Uno -> ja założyłam że nie działa, bo mdłości cały czas były, ale tak naprawdę brałam go od początku, więc nie wiadomo co by było gdybym nie brała ,może byłyby jeszcze gorsze :o

reklama
Ok sorry źle przeczytałam :)

W każdym razie to są tylko witaminy które nie usuwają nudności, na nudności to imbir się bierze :)
Ja słyszałam o migdałach, ale szczerze mówiąc pomagały tak samo jak każde jedzenie. [emoji85]
Nie ma dolegliwości - to tylko się cieszyć. Dolegliwości to dolegliwości, nie są objawami i nie są konieczne. [emoji6]
Trzymamy kciuki.

Rozwiązanie
Do góry