reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pozytywny test ciążowy

Witam, wczoraj wieczorem zrobiłam test ciążowy Pink z Rossmana o czułości 10ml wyszła druga jasniutka kreska , dzisiaj rano powtórzyłam test również Pink o czułości 10 ml i jest negatywny. Czy możliwe że test wyszedł fałszywie pozytywny wieczorem ?

reklama
Mozliwe. W takiej sytuacji najbardziej wiarygodnym zrodlem bedzie badanie beta HCG z krwi.
Hej. Nie wiedziałam gdzie załączyc wątek bo jestem tu nowa ,czy to naprawdę moze być ciąża? Bo własnym oczom nie wierzę ,w środę chce idź na bhcg😀

Załączniki

• IMG20231023193159.jpg
    IMG20231023193159.jpg
    1,6 MB · Wyświetleń: 943
Robiłam betę 25.10 i miałam 109,26
27.10.23 --> 304,35
czy to nie za dużo? 🫣
Też miałam takie duże przyrosty i będę miała wnet badania. Trzymam kciuki, aby to nie znaczyło nic złego. Napisz potem, jak Ci potem rosła beta. Ja miałam krwawienia i mam nadzieję, że u mnie to było powodem takich przyrostów. Z tym, że na razie to tylko moje gdybanie. Czytałam tu w jednym z wątków, że czasem tak jest i niekoniecznie oznacza, że dziecko jest chore. U mnie były przyrosty 160% co dwa dni, zamiast 60-100%. Żyję w stresie do badania.

Też miałam takie duże przyrosty i będę miała wnet badania. Trzymam kciuki, aby to nie znaczyło nic złego. Napisz potem, jak Ci potem rosła beta. Ja miałam krwawienia i mam nadzieję, że u mnie to było powodem takich przyrostów. Z tym, że na razie to tylko moje gdybanie. Czytałam tu w jednym z wątków, że czasem tak jest i niekoniecznie oznacza, że dziecko jest chore. U mnie były przyrosty 160% co dwa dni, zamiast 60-100%. Żyję w stresie do badania.
Przyrost 160% to nie jest dużo. Niektóre kobiety mają i po 300 %. Krwawienie nigdy nie jest powodem dużych przyrostów. Byłaś u lekarza z tym krwawieniem?

reklama
Tak. Dali mi zastrzyk z progesteronem po 2 dniach się uspokoiło. Teraz nie krwawię. Biorę progesteron w tabletkach.

Do góry