reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pozytywny test ciążowy.

Cześć, my właśnie rozpoczęliśmy starania, niestety mam problemy z hormonami, na razie dr zostawiła mi moje owulację bez wspomagania, chodziłam na monitoring i wyszło że owulację mialam piatek/sobota lub niedziela (możliwa owulacja 16,17,18lub19dc) (przytulanko było 14,16,17,19) , mam cykle 28-32 dniowe. Aktualnie jestem w 26dc robiłam dzisiaj test ale bielusieńki wyszedł ☹️ zazywam duphaston na podtrzymanie ciąży gdyby taka była i zalecenie mam od lekarza że mam brać do 32 dc. Który wypada w sobotę. I teraz mam pytanie czy brać dłużej do niedzieli i iść na betę w poniedziałek rano czy brać do soboty? Nie chciałabym też żeby przez to rozregulowały mi się cykle, zawsze miałam regularne. Nie wiem co robić :/ i nie wiem czy już beta by mi wyszła z krwi w poniedzialek? :/
Owu najpóźniej w 16-19 dc, tak? A w poniedziałek będzie 34 dc, zgadza się? Czyli co najmniej 15 dpo lub więcej, jeśli owu była wcześniej niż w 19 dc. Beta będzie wiarygodna. Zagnieżdżenie następuje najpóźniej 12 dpo (ale najczęściej dużo później) i wtedy wytwarza się betaHCG. Jeśli 14 dpo beta będzie 0, to ciąży na pewno nie ma.
32 dc to najwcześniej 13 dpo u Ciebie albo nawet 16 dpo. Test ciążowy domowy wykrywający betaHCG w moczu, też powinien już być wiarygodny.
Ja bym na Twoim miejscu brała do soboty, w niedzielę rano zrobiłabym test w domu i jak negatywny, to bym nie brała już dalej, a jak wyjdą dwie kreski, to bym brała dalej.
Ale oczywiście Ty zrób jak uważasz :)

reklama
Owu najpóźniej w 16-19 dc, tak? A w poniedziałek będzie 34 dc, zgadza się? Czyli co najmniej 15 dpo lub więcej, jeśli owu była wcześniej niż w 19 dc. Beta będzie wiarygodna. Zagnieżdżenie następuje najpóźniej 12 dpo (ale najczęściej dużo później) i wtedy wytwarza się betaHCG. Jeśli 14 dpo beta będzie 0, to ciąży na pewno nie ma.
32 dc to najwcześniej 13 dpo u Ciebie albo nawet 16 dpo. Test ciążowy domowy wykrywający betaHCG w moczu, też powinien już być wiarygodny.
Ja bym na Twoim miejscu brała do soboty, w niedzielę rano zrobiłabym test w domu i jak negatywny, to bym nie brała już dalej, a jak wyjdą dwie kreski, to bym brała dalej.
Ale oczywiście Ty zrób jak uważasz :)
Dzięki tak zrobię. Na razie zero jakichkolwiek objawów coś czuję że lipa z tego będzie... ☹️

Jak zaszlam w ciążę na samym początku nie miałam żadnych objawów. Więcej ich miałam jak nie byłam, a myślałam, że jestem w ciąży. 😆 Dopiero test mnie uświadomił i się zdziwiłam.
Chociaż to jest pocieszające ❤️ dzięki jeszcze iskierke nadziei mam że się udało. Teraz tylko wyczekiwać do niedzieli. 🙂

Cześć dziewczyny, czy któraś z was miala tak, że np. okres miala dostać w 28 d.c. a test zrobila 3 dni wcześniej (bardzo czuły) i nic nie wyszło, a później wyszla jednak ciąża? Np. kilka dni później? Jestem oczywiście jedną z tych niecierpliwych, im bliżej @ tym większy stres 😅

Cześć dziewczyny, czy któraś z was miala tak, że np. okres miala dostać w 28 d.c. a test zrobila 3 dni wcześniej (bardzo czuły) i nic nie wyszło, a później wyszla jednak ciąża? Np. kilka dni później? Jestem oczywiście jedną z tych niecierpliwych, im bliżej @ tym większy stres 😅
Nie miałam takiej sytuacji bo test robiłam długo po terminie spodziewanej miesiączki i wyszły dwie kreski, ale wiem, że nie ma sensu przed terminem spodziewanego okresu robić testu, bo może coś pokazać, a nie musi. Najszybciej warto zrobić w dniu spodziewanej miesiączki, a potem powtórzyć po kilku dniach jeśli się nie pojawi.

Nasze starania trwają pół roku (wiem, że to nie tak długo, ale jednak czekanie daje w kość 🙈). Teraz mam odrobinę większe nadzieję, bo ginekolog stwierdził, że będę miała owulacje i kazał "brać sie do roboty"😁. Mówił też, że u zdrowej kobiety tylko 60% cyklów jest owulacyjnych.

Nasze starania trwają pół roku (wiem, że to nie tak długo, ale jednak czekanie daje w kość 🙈). Teraz mam odrobinę większe nadzieję, bo ginekolog stwierdził, że będę miała owulacje i kazał "brać sie do roboty"😁. Mówił też, że u zdrowej kobiety tylko 60% cyklów jest owulacyjnych.
Dla pocieszenia powiem, że ja zaszlam po 5 latach dopiero.

reklama
Do góry