reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pozytywne testy owulacyjne, przesunięta owulacja ?

Dla mnie te testy owulacyjne to czarna magia i można widzieć co tylko się chce. U mnie przy planowaniu ciąży sprawdzało się mierzenie temperatury, zawsze wiedziałam kiedy ta owulacja była.

reklama
Koleżanka mi tak poleciała, bo tak mówił jej lekarz kiedy ona starała się o dziecko, wiec tez tak próbowałam. Ale termometr mam normalny póki co
Pytam, bo pierwszy raz się spotykam z taką metodą, żeby dwa razy. Najważniejsze, żeby było to przed wstaniem z łóżka, zawsze o tej samej godzinie.
Kup sobie termometr z dwoma miejscami po przecinku, bo normalny się niestety na niewiele zda. I trzymam kciuki :)

Ps: odpowiedzi sugerujących ciążę po testach owulacjnych nie słuchaj ;)

Pytam, bo pierwszy raz się spotykam z taką metodą, żeby dwa razy. Najważniejsze, żeby było to przed wstaniem z łóżka, zawsze o tej samej godzinie.
Kup sobie termometr z dwoma miejscami po przecinku, bo normalny się niestety na niewiele zda. I trzymam kciuki :)

Okej, zakupie dziękuje ;)
Ps: tez mi się wlasnie wydaje, ze nie ma co, po coś testy ciążowe jednak sa ;)

Ja akurat wierzę w testy owu bo u mnie się ta teoria sprawdziła. Ale wiadomo ze tym co się nie sprawdziła to nie będą wierzyć. 😄 Może jeszcze nic straconego. Ja też stawiałabym na ten 15dc u cb. Powodzenia😀

Załączniki

• received_224662029744805.jpeg
    received_224662029744805.jpeg
    29,4 KB · Wyświetleń: 348
  • 1635263766335999663141548631614.jpg
    1635263766335999663141548631614.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 337

ale ja nie sugeruje ciąży po testach owulacyjnych, napisałam, żeby zrobiła test ciążowy, a że u mnie "wyłapały" też ciążę, to znaczy były pozytywne w ciąży to druga sprawa.

ale ja nie sugeruje ciąży po testach owulacyjnych, napisałam, żeby zrobiła test ciążowy, a że u mnie "wyłapały" też ciążę, to znaczy były pozytywne w ciąży to druga sprawa.
To patrz wpis oczko wyżej od tego twojego :) To nie było do Ciebie :) Zawsze ktoś się znajdzie, kto twierdzi, że owulacyjnym można zrobić test ciążowy.
Ja akurat wierzę w testy owu bo u mnie się ta teoria sprawdziła. Ale wiadomo ze tym co się nie sprawdziła to nie będą wierzyć. 😄 Może jeszcze nic straconego. Ja też stawiałabym na ten 15dc u cb. Powodzenia😀
Ale jaka teoria? Testu ciążowego? To zwykły przypadek.

Gratuluje :) natomiast ja w to nie wierze ponieważ każdy z tych testów ma wykrywać inny hormon, test owulacyjny nie wykryje bety, wiec uważam to za czysty przypadek :) ale oczywiście szanuje każda wypowiedz, każdy ma prawo do swojego zdania ;)

To patrz wpis oczko wyżej od tego twojego :) To nie było do Ciebie :) Zawsze ktoś się znajdzie, kto twierdzi, że owulacyjnym można zrobić test ciążowy.

Sorki, myslalam, że do mnie. U mnie wyłapalo, ale tak jak mówię, to nie jest wyznacznik, dlatego napisałam o ciążowym.

Tez uważam, to za przypadek. A ja niw robiłam owulacyjnych testów zeby sprawdzić jakoś ciąże tylko dlatego, ze ta „mokrosc” od 2-3 dni mnie batdzo zmyliła, bo nigdy nie mam tak przed okresem, ale obstawiam ze jednak ta owu się przesunęła :/

reklama
Tak jak napisałam, nie do tego służą testy owulacyjne, ale owszem mogą też pokazać ciążę, tak było u mnie .
Dla pewności zrob jutro rano test, jeśli na jutro masz termin. 10 czułości i to powinno coś wyjaśnić.

Załączniki

• d7e97bfc-5b53-4539-b1f9-704d5c38d5c7.jpg
    d7e97bfc-5b53-4539-b1f9-704d5c38d5c7.jpg
    42,3 KB · Wyświetleń: 105
Do góry