reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poznajmy się ;) czyli pogaduszki majowych mamuś

Tak byłam, miałam nawet usg:) na pierwszym nic nie było widać a w 4 tygodniu i 5dniu zobaczylam pęcherzyk :) badania lekarz juz mi zlecił te krwi, następne usg mam 3pazdziernika.

reklama
No to i ja napiszę coś o sobie :)
Mam na imię Kasia, mam 23 lata (w zasadzie jeszcze 22, 23 skończę w dzień niepodległości ;)). Mama 27 miesięcznej, charakternej i zbuntowanej Nadii. Od ponad 2 lat szczęśliwa mężatka :) Druga ciąża można powiedzieć, że jest złotym strzałem, bo udało się nam w pierwszym cyklu starań :)!
Mieszkam w UK, gdzie z mężem prowadzimy firmę zajmującą się video produkcją (mąż jest filmowcem), ja dodatkowo w wolnym czasie rysuję i szkolę się w tatuowaniu (ale powolnie mi to idzie, brak czasu robi swoje). Niebawem córeczka pójdzie do przedszkola, więc i ja znajdę więcej czasu na rozwijanie swojej pasji :) A od przyszłego roku chcę podjąć naukę w collage lub uniwerku, w zależności od zagospodarowania czasu, naukę na wydziale Art&Design, i późniejszą specjalizację architekturę wnetrz (projektowanie wizualne w 3d itd :))
Mieszkamy w UK przejściowo, planujemy za 3/4 lata przenieść się do Kanady, prawdopodobnie na resztę życia, choć w sumie nigdy nie wiadomo :)

Cześć, mam na imię Lidka i mam 22 lata. Jestem z Gdyni z czego się cieszę bo będę miała super tereny spacerowe z wózeczkiem. Studiuje i pracuję. Z narzeczonym jestesmy 6 lat, mieszkamy razem trochę ponad rok. Dziecko planowaliśmy za dwa lata ale bardzo się cieszymy, że będzie szybciej :-)
To nasza pierwsza ciąża, termin wg OM to 18/19 maj :-)

Ten sam termin co u mnie ;)
Powodzenia ! ;-)

Passoa1705 a ja również urodziny mam w maju tylko, że na początku ale też można powiedzieć że urodzę sobie prezent na urodziny:-)
I będziemy obchodzić od razu dzień matki :)

No to teraz na mnie kolej:) mam na imię Marta, 30 października stuknie 29 lat ehhhh, mam juz synka Julka w styczniu skończy cztery latka:) drugi dzidzius miał byc dopiero za rok, ale taka bedziemy mieć pamiątkę z wakacji:) termin wg ostatniej miesiączki wychodzi na 7 maja, ale ze bedzie CC to pewnie wcześniej:) życzę nam wszystkich wspaniałych 9 miesięcy:)

Cześć jestem Kasia,mama 18 letniej Angeliki i 14 letniej Klaudi od 18 lat mężatka a teraz jestem obecnie w 7 tyg ciązy co bylo dla nas wszystkich wielkim zaskoczeniem,ponieważ usłyszałam już fakt iż nie będe mieć więcej dzieci.Teraz oswajamy się z faktem że po tylu latach przerwy znów będziemy mieć maleństwo.

Cześć dziewczyny. jestem nowa na forum i chciałam się przywitać. Mam na imię Ewelina, jestem mamą najcudowniejszego na świecie Jasia, który ma 15 miesięcy. Któraś z Was wspominała, że może o swoim dzieciątku mówić godzinami - to ja o Jasiu również.
Po podjęciu decyzji o drugim dziecku udało nam się w 1 cyklu :)
Pracuję w centrali sieci aptek w Warszawie, jesteśmy 2,5 roku po ślubie. Jestem po piewszym USG wczoraj, serduszko już bije, to 8 tydzień i 2 dzień ciąży :) Czyli termin na ok. 16 maja. Jasia urodziłam miesiąc wcześniej, zobaczymy jak będzie teraz.

reklama
Witam się i ja :-)
Przygodę z babyboom zaczęłam od czerwcówek 2013 :-) Teraz mam nadzieję rozgościć się tutaj ;-)
Od 2 lat jestem mężatką, mam 15 miesięcznego synka i z nim aktualnie spędzam większość czasu w naszej mieścinie na pomorzu ;-)Termin mam taki jak Colly i Passoa1705 ;-) czyli jakoś 18-19.05 :-)

Do góry