Cześć. Ja poroniłam w 8 tyg. Miałam łyżeczkowanie. Na kontroli lekarz zauważył jakąś zmianę. Kazał zrobić betę z krwi. Beta była wysoka. Miałam powtarzać co tydzień i przychodzić na kontrolę. Już chciał mnie wysyłać na kolejne łyżeczkowanie, ale na szczęście beta spadła, a zmiana zniknęła, prawdopodobnie macica oczyściła mi się dopiero po jakimś czasie (może niedokładne było to łyżeczkowanie, nie wiem). W każdym razie jak tylko wszystko było już ok staraliśmy się znowu i udało się w pierwszym miesiącu starań. U Ciebie to też albo kolejna ciąża albo jeszcze dokładnie Ci się macica nie oczyściła. Jeśli to drugie absolutnie nie możecie się starać teraz o dziecko, tak przynajmniej mi powiedział lekarz, nic dopóki nie będzie czysto. Wysoką betę mogą powodować również chyba różne choroby, ale dokładnie nie wiem jak to wygląda. Najlepiej jakbyś zrobiła sobie betę z krwi i powtórzyła za kilka dni. Jak to jeszcze niewyczyszczona macica to beta powinna spadać, jak rośnie to źle. No chyba, że jesteś w kolejnej ciąży, to wtedy oczywiście dobrze jak rośnie. Musisz to skonsultować koniecznie z lekarzem.
reklama
Cześć. Jeszcze raz ja, bo może Cię przestraszyłam moim wpisem. Ja sprawdzałam betę z krwi, bo miałam zmianę w macicy (nie było czysto), dlatego lekarz kazał mi sprawdzić betę, no i się okazało, że betę z krwi miałam wysoką. Testy ciążowe, jeśli nimi sprawdzasz, są bardzo czułe i wykryją nawet niskie stężenie. Ale jeśli nie masz możliwości sprawdzenia bety z krwi i sprawdzasz tylko testami to wydaje mi się, że powinna też spaść (jeśli to nie ciąża), ale nie wiem ile to trwa.
Ostatnia edycja:
Magda19942022
Aktywna w BB
Idę dzisiaj na kontrolę , więc mam nadzieję że się czegoś dowiemNajlepiej oczywiście skonsultuj z lekarzem.
Magda19942022
Aktywna w BB
Byłam na kontroli i powiedziała że napewno się oczyściłam z tamtej ciąży więc dobrze że nic nie zostało . Ale jeszcze nie widzi nic więc albo beta jeszcze nie spadła albo wczesna ciąża. Czy jest możliwe że beta jest ale nie widać ciąży na USG?Idę dzisiaj na kontrolę , więc mam nadzieję że się czegoś dowiem
Tak, ciąży nie widać na USG w terminie miesiączki czyli w 4 tyg., widać dopiero chyba ok. 6 tyg., ale to byś musiała poczytać dokładnie kiedy iść na pierwszą wizytę (bo wcześniej nic nie widać). Bety z krwi nie masz możliwości zrobić, więc musisz poczekać. Trzymam kciuki.
Magda19942022
Aktywna w BB
Dziękuję , kazała mi zrobić test za 4 tygodnie i wtedy dzwonić. Zostaje czekaćTak, ciąży nie widać na USG w terminie miesiączki czyli w 4 tyg., widać dopiero chyba ok. 6 tyg., ale to byś musiała poczytać dokładnie kiedy iść na pierwszą wizytę (bo wcześniej nic nie widać). Bety z krwi nie masz możliwości zrobić, więc musisz poczekać. Trzymam kciuki.
Magda19942022
Aktywna w BB
Juz mam dość tej sytuacji .15 lutego dostałam okres ,trwał kilka dni ,nie jakiś mocny . Zrobiłam też z clearblue z tygodniami po okresie i wyszło 2-3 . Dziś też pozytywny. Minęło prawie 2 miesiące od poronienia i miałam okres. A testy ciągle pozytywne. Juz myślę że może znowu poroniłam. 1 marca mam lekarza ale już mam dość tego i nie wiem czy iść. Przepraszam za haotyczny wpis.
reklama
angeliskax
Moderator
Musisz iść zeby sprawdzić czy napewno wszystko w porządku. Nie olej tej wizyty. Rozumiem, że ci ciezko, ale to ważne. Wspomnij rowniez ze testy wciaz wychodzą pozytywne. 1 marca przed wizytą również zrob test ciazowy.Juz mam dość tej sytuacji .15 lutego dostałam okres ,trwał kilka dni ,nie jakiś mocny . Zrobiłam też z clearblue z tygodniami po okresie i wyszło 2-3 . Dziś też pozytywny. Minęło prawie 2 miesiące od poronienia i miałam okres. A testy ciągle pozytywne. Juz myślę że może znowu poroniłam. 1 marca mam lekarza ale już mam dość tego i nie wiem czy iść. Przepraszam za haotyczny wpis.
reklama