reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża

Sprawdzę jutro betę i progesteron ale czy jest jakaś szansa ze jednak to nie cp ani poronienie … człowiek się cały czas łudzi. Krwawienie trwa 20 h ale nie jest obfite

reklama
Sprawdzę jutro betę i progesteron ale czy jest jakaś szansa ze jednak to nie cp ani poronienie … człowiek się cały czas łudzi. Krwawienie trwa 20 h ale nie jest obfite
Beta nie przyrasta dobrze, także jak dla mnie to bardzo bardzo mała nadzieja na to, że jest ok. No i to krwawienie :/

Niestety na Twoim miejscu nie nastawiałabym się na to, że wszystko jest w porządku :(
Ja w szóstym tygodniu miałam betę 1000 - rano badanie, a popołudniu poronienie :(
Generalnie pewnie w szpitalu i tak Ci nic nie powiedzą - ja kiedy się zgłosili widzieli tylko pusty pęcherzyk i przedstawili trzy opcje: poronienie, ciąża pozamaciczna, albo ciąża na zbyt wczesnym etapie - co raczej nie było możliwe.
Musisz powtórzyć betę i zobaczyć czy przyrasta - mi następnego dnia spadła już do 500 :(
Na tak wczesnym etapie niektóre dziewczyny nawet nie wiedzą, że mogły być w ciąży :( Wiem, że to żadne pocieszenie- dla mnie również nie było.
Musisz po prostu poczekać :(
Ściskam mocno <3

Gdyby krwawienie się nie pojawiło to może i bym miała większa nadzieje a tak mam dwa czynniki które wskazują na zły przebieg ciąży i to krwawienie i to że beta źle rosła. Dam znać jakie będą jutro wyniki badań.

Mam już wyniki
morfologia i crp Ok natomiast progesteron 0.2 a beta spadła mi do 80 wiec to krwawienie było poronieniem niestety i co teraz mam sprawdzić za pare dni czy beta zeszła do 0?

reklama
Mam już wyniki
morfologia i crp Ok natomiast progesteron 0.2 a beta spadła mi do 80 wiec to krwawienie było poronieniem niestety i co teraz mam sprawdzić za pare dni czy beta zeszła do 0?
Ja bym sprawdzila. Próg jest podejrzanie niski, taki często wychodzi także przy cp. I przy cp Beta lubi spadać, a potem rosnąć.
Także radziłabym w czwartek zobaczyć czy jest jeszcze mniejsza.
I najlepiej umówić się na wizytę do lekarza, aby sprawdzil, czy się Wszytsko ładnie oczyściło.

Do góry