reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pożegnanie z pampersem i smoczkiem

NAT niestety nie :-:)no::baffled: znowu Alicja jest cała wysypana, a ja po raz kolejny nie mam zielonego pojęcia po czym :wściekła/y:

reklama
u nas 1-0 dla Leane bo wieczorem znowu zawolala " kupa i siku do nocniczka" i zrobila i jedno i drugie:) jeszcze stwierdzila ze " pruuut smierdzi". hihiih

Makuc wiem, że to nie ten wątek, ale współczuję tej alergii nieznanego pochodzenia:dry::sad:
No i w takim razie życzę, żeby Alicja jak najszybciej przekonała się do nocnika.

ze smoczkiem pożegnaliśmy się 2 tyg temu,do dziś jeszcze pamieta i czasem woła o niego ale z pieluchami daleko w tyle,w sumie to nic sie nie dzieje w tym kierunku,umie tylko powiedzieć na siku i to tyle nie zawoła,nie usiądzie na nocnik jak go zostawię bez pieluchy to mogę sobie latać po całym domu i sprzątać za nim.

a my dzis zuzylismy tylko 3 pampki:) po nocy, przed siesta i na noc. caly dzien ladnei wolala o siku i kupke:)) pekam z dumy:)))))))))

makuc - rowniez polecam uzyc lalki/misia ( podpowiedz mojej Mamy).
My, jakis czas temu, zalozylismy misiowi pampka i 1 albo 2 razy dziennie biore misia na nocnik, zdejmuje pampka i czekam na efekt. Pawel z zainteresowaniem patrzy. Jak wyjdzie na moment z lazienki, to wlewam wody do nocnika i wolam Pawla, zeby zobaczyl, jak ladnie misio zrobil siku. Efektow ogromnych u Pawla jeszcze nie ma- w sensie zalatwiania sie na nocnik, ale jest wieksze zainteresowanie swoimi potrzebami, to znaczy, zaczal mowic, ze jest np. kupa w pieluszce, a czasem juz mowi, jak robi. A to juz postep.
Powodzenia!

Renata super, że Borys odsmoczkowany, wierz mi że moja też już prawie dwa tyg bez i nadal przed spaniem o niego pyta.
Ones świetny pomysł, Paweł widać że już jest świadom tego że coś tam zrobił albo zaczyna robić, tak się właśnie to zaczyna.
Dziulka widzę że u Was też odpieluszkowanie pełną parą, U Nas pielucha też tylko do spania, dziś wstała z suchą a wczoraj była pełna więc jeszcze nie jest czas na zabranie jej w nocy. Ale w żłobku wpadek nie ma, zwykle wraca w tym samym ubraniu co wyszła z domu w sensie majteczki, spodnie. Na drzemkę pieluszkę panie zakładają a tak chodzi bez.

reklama
ONESMILE rzeczywiście świetny pomysł.

Mój mąż ostatnio tak z pacynką-małpką robi. Sadza ją na nocniku, stęka, i z lalki wtedy jakieś cośtam wylatuje (wcześniej przez niego włożone) a jak już małpka skończy się "załatwiać" to pokazuje Alicji efekty "stękania" i tłumaczy :-D

DZIULKA gratki dla Leane!
RENATA dobrze, że chociaż smok już odstawiony. A na odpieluchowanie też przyjdzie czas ;-)

Do góry