reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pożegnanie z pampersem i smoczkiem

reklama
Gratulacje dla wszystkich "doroslych"dzieciaczkow:-) u nas smoka niema obylo sie bez zadnych ceregieli ale pielucha jest i jeszcze chyba troche bedzie:dry:

Wioli ja też Wam gratuluję pozbycia się "uspokajacza" bez większych problemów :-) A na odpieluchowanie przyjdzie jego czas, wtedy rano zedrze pizamkę i sam poleci po nocnik a Ty będziesz w szoku, ze to już :-)

a moja dzisiaj na haslo " idziemy spac" (teraz wieczorem) odpowiedziala "ja chce kupe!!!!!! i siku!!!!!!!" wiec z moim zesmy od razu pomysleli ze to kolejny chwyt zeby do wyra nei isc... ale maz mowi do Leane: idziemy na nocnik, a jak nic nei zrobisz to jutro nawet jak sie w pieluche zlejesz przed sapniem to ci nei uwierze! posadzil Leane, mloda chwilka skupienia... nic nie gada... slyszymy ze sika. ( a tatus stal jak straznik obok czekajac na efekty czy to wymysl czy nie ze strony glizdusi). mowi "zrobilam siku!!! brawo" ale nei wstaje z nocnika... tatus sie pyta: no to idziemy pieluszke ubrac? a Leane" robie pruuut" , no i w koncu wsaje i pokazuje tatusiowi " zobacz, kupa!!!!":) oczywiscie brawo zesmy bili jeszcze mloda sprawdzala czy aby na pewno bijemy oboje:) dostala buzi za siku i kupke w nocnik:)

DZIULKA wow! jestem pod wrażeniem.
WIOLI najważniejsze, że ze smokiem spokojnie Wam poszło. A pielucha z czasem też się "ulotni".

Moja Alicja ostatnio trzyma dopóty, dopóki jej samo po nogach nie poleci :eek::confused2: i tak np. od rana do 12 potrafi bez pieluchy chodzić a potem jak jej "pójdzie" tak potop w domu mamy :crazy: a na nocniku siada i jakoś nic wystękać nie potrafi. Może to jakaś blokada? :cool:

Makuc Alicja wstrzymuje sikanie z tego co napisałaś tylko dlaczego? A nie skarży się że ją tam boli jak tak długo trzyma? A próbowaliście z nakładką? Kiedyś pisałaś, że może sama powinna sobie wybrać nocnik może wtedy się przekona i co?
E-lona może nie będzie tak źle :-) a co do smoczka to w momentach kryzysowych typu krzyk, histeria nie domaga się Laura ???
Dziulka gratulacje dla Leane i dla Was.

Ostatnia edycja:
dzisaj 4-1 dla mnie:)))))))) bylo 4 razy siku w nocnik i 1 raz w pieluche:)))))) po siescie pielucha suchutka wiec na nocnik, i w ciagu dnia jak widze ze przystanela w kacie na chwile to posadzilam od razu i tez wycelowalam bo zrobila bardzo duze siku. rano przed obiadem tez i po spacerze.

u nas temat nocnikowania bez zmian w sumie jak i u makuc to wygląda. ale, że Agusia póki co przeziębiona to jej dam narazie spokój a jak wyzdrowieje zrobimy kolejne podejście ehh

reklama
Do góry