reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Pożegnanie z pampersem i smoczkiem

reklama
W sumie tak Kaniu masz racje ale teściowie nie palą na razie w centralnym ogrzewaniu i nie chcę go przeziębić:eek: a tam na mieszkaniu już podobno palą to inaczej bo stała temp.jest w miarę ciepło a tutaj wieczorami ciepło na chwilkę a w dzień szkoda gadać:crazy:

Ale owszem próbuję tylko on na razie nie chce nocnika:confused2: a latem to ciągle w majtkach latał bo ciepło było a teraz :hmm:

a Leane ostatnio wyperswadowalam ze: po pierwsze jak mowi to nigdy smoka do buzi, po drugie w dzien dzidziusie smoczki doja a nie "dorosle" dzieci jak ona, po trzecie smoczuc jest do spania. a w pratkyce to wyglada tak ze w ciagu dnia nieraz dudusia i smoczka nie bierze a jak bierze to dudusia t uli ale smoka do buzi nie bierze:) dp spania go ma tylko do usypiania a i tak spi bez:)

Mojemu już dawno zabrałam z jakieś pół roku temu, ale dla reszty powodzenia w zabieraniu. Na pewno nie będzie tak źle jak się wydaje.

Mój młody ma biegunki i się uwstecznił z sikaniem na nocnik. Muszę mu zakładać pampa bo normalnie wali jak niemowlę. I wszytko jest brudne. I teraz cwaniak nie chcę siadać, a już tak ładnie robił. Oszaleć idzie czasem.

kroma Kamil też długo w dzień nie miał pieluch zakładanych ale też jak widziałam że miał biegunki to mu zakładałam a teraz to nie woła bo o nocniku nie ma co mówić on nie usiądzie w ogóle ale przynajmniej wołał to go zanosiłam do łazienki i do muszli si robił a teraz .. szkoda mówić 100st w tył:confused2:

Kroma, Baska przykro mi, ale myslę, że to chwilowe i będzie git za chwile..

Ja u mnie zauważyłam, że zapomnia wołać. Nie sika w majtusie, ale generalnie to ja jej przypominam, że czas na nocnik ;-). A kupke ja ladnie wołała to ją przyłapuje, że zaczyna robić więc to chyba normalne, że regresy są. ehh

taaa moje dziecko kucnelo sobie i widze z cisnie cos.... pytam : Leane idziemy na nocnik?? a ona: nieee bo kupe pcham! no i nei chcialam jej rpzeszkodzic jak juz zaczela....

Kroma, Basia myślę że to chwilowe, u Nas też było tak że nie chciała robić i już....a teraz znów jest lepiej i nawet kupę woła. Często jest tak że jej przypominam ale zdarza się, że zawoła sama albo idzie do nocnika, ściąga co ma na sobie i siada, zrobi, ubierze majtki, spodnie i po wszystkim.

reklama
uu KANIA to moja w tyle bo jak nei zaloze pieluchy to akurat wtedy sie zleje... a jak ma pieluche to potrafi zawolac na nocnik (jak jej sie chce akurat tego dnia..) i u nas to jest tak: dwa kroki w przod i jeden w tyl z nocnikowaniem, progres-regres.

Do góry