reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

reklama
mam takie pytanie do tych mam ktore tu juz dluzej sa i moze wiedza...a mianowicie...czy jak mi sie zab zlamal i wiem ze bede musisla go wywrac juz niestety to czy za wstawienie implanta czy czegos innego to bede musiala placic? wiem ze za wyrwanie to nie musze placic ale czy za zastapienie tego innym sie placi czy o tez jest na NHS??

będziesz musiała płacić, bo to twoja "wygoda", że chcesz implant ;-)

ani to z przodu ani z tylu wiesz... to jest czworka na gorze tak z boku...masakra jeszcze mi tego brakowalo...jakby malo klopotow na glowie... kurcze moze sie zalapie ze nie bede musiala tego placic ze swojej kieszeni...kurcze a mowilam temu dentyscie ze mnie zimno w tego zeba to pierwsze chcial przeswietlic po porodzie i dooopa nie zdazylismy...ehhh:-(...a ja sie tak boje dentysty

ja miałam robione prześwietlenie zeba chyba ze 4 razy w tej ciąży( zakłądają ci tylko ołowiany fartuszek i cyk.

Ja cierpie z powodu moich madrosci... Od kilku dni mam silny bol glowy z tego powodu, ale bez sensu isc do dentysty teraz, bo wlasnie nic nie zrobia....
Wspolczuje buziak, bo wyobrazam sobie jakie to denerwujace, a szczegolnie teraz...Ja juz tez sobie powiedzialam, ze po porodzie- max kilka tygodni i sie wybieram do dentystki mojej...

Harsh... ale zeby mądrości w TYM wieku nie wychodzą :confused: ja miałam leczony ząb kanałowo prywatnie niestety i zapłaciłam fortunę- dobrze, że mogłam kredytową zapłacić :baffled:

JA MAM KOLEJNE PYTANIE.

Macie kupione moses basket?

Ja wlasnie chyba tym razem nie kupie, bo z Olem zbytnio mi sie nie sprawdzilo, a po drugie- boje sie, ze mi Olo i Maddie wywala malucha (wiecie jakie dzieci sa...).
Pandorka doradzila mi, zeby zainwestowac w jakis fajny bujaczek, a pozniej ewentualnie podstawiac cos pod nozki, zeby dziecko bardziej na plasko spalo.. No, ale to podobnie- olo i maddie na pewno chetnie sie tym zajma...
czyli co... zostalo mi to lozeczko turystyczne....chyba, ze macie jakis pomysl????
Ja mam moses basket, ale z tego co pamietam to Ty masz i lozeczko i kolyske, wiec w Twoim wypadku to bylby zbedny zakup no i tak jak mowisz w domu masz male dzieciaki. Lepiej kupic lozeczko turystyczne, bo w bujaczku czy tam lezaczku ja nie dalabym dziecku spac, bo spaloby na siedzaco praktycznie.

Buziak, a ten zab to jak bardzo jest zlamany? Moze uda sie dorobic taka duza plombe? Ja mam polowe zaplombowanej dwojki. Ewentualnie przy okazji w Polsce mozesz zrobic, taniej bedzie :-)

Cale szczescie na razie mam spokoj z osemkami, a jedna jeszcze calkiem nie wyszla i grozi, ze zacznie bolec.. Poprzesuwaly mi zeby na dole niedobre.

AGA - wlasnie on juz byl leczony kiedys i nadkladany bo go wiercil czy cos tam...i ta czesc wlasnie mi sie odkleila czy jakos tak... teraz wlasnie sie dziurka od korzenia pokazala i temu mi sie wydaje ze juz nie bedzie tego robil tylko go usunie...ale zobacze w poniedzialek...w pl to ja dopiero na jesien bede:(chyba ze specjalnie pojade... kurcze dwojke mialas robiona...to lepiej zeby ci sie tak nie stalo jak mi bo to z przodu i pozniej bedzie jak na tej reklamie w tv specsavers- widzialas ta piekna laske bez zeba z przodu:-Dobysmy tak nie wygladaly...dobrze ze to u mnie czworka jest:-D
PANDORKA - ale to nie musi byc jakies cudo- tylko zeby bylo biale i wygladalo na zeba normalnego...:eek: ale z drugiej strony to nie chce miec przerwy nawet z boku:confused2:

edit: pandorka robili ci przeswietlenie w ciazy???? podobno nie wolno za nic na swiecie:szok:

Ostatnia edycja:
Ta dwojka byla robiona juz 3 razy ;) ale ten ciapaty ostatnio zrobil to dosyc porzadnie wiec troszke powinna posiedziec.
Mysle, ze dentysta cos zrobi z tym Twoim zebem :-) Oby..

PANDORKA - ale to nie musi byc jakies cudo- tylko zeby bylo biale i wygladalo na zeba normalnego...:eek: ale z drugiej strony to nie chce miec przerwy nawet z boku:confused2:

edit: pandorka robili ci przeswietlenie w ciazy???? podobno nie wolno za nic na swiecie:szok:

no ale implant to implant a nie plomba ;-) a wstawianie implanta, to jak wizyta u kosmetyczki=przyjemność= twoje widzi-mi-się ;-)

tak robili mi chyba 5 prześwietleń zęba. Leżałam na fotelu z ołowianym fartuszkiem od szyi do kolan i cyk. Przecież poza głową nic mi nie prześwietliło.

no a mi to nie chcieli zrobic przeswietlenia i to nigdzie bo ciaza a moze bym teraz z polowa zeba nie zostala...barany:wściekła/y:e tam w poniedzialek sie okaze... jak cos to w listopadzie w pl zrobie jesli mi go usunie-oby nie...

Ja używałam moses basket przy córci i teraz też zamierzam, dla mnie to super sprawa, bo po pierwsze własnie mogę sobie położyć dzidzie gdzie chcę, w dzień na dole a w nocy w naszej sypialni, a poza tym moja mała to w ogóle spała w nim do 3 miesiąca, miałam ją obok łóżka, nawet wstawać w nocy nie musiałam, bo była pod ręką. Ceny faktycznie w niektórych sklepach masakra, ja mój kupiłam w takim malutkim sklepie z art dziecięcymi i dałam ok 20f, więc cena całkiem ok była:tak:

reklama
Do góry