reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

ruda, buuuuuu :-(

To ja zostaje w ciazy, nie rodze.

a gacie kupilam sobie w Primarku, jutro moze dokupie jeszcze paczke

reklama
Ja zaluje, ze tylko jedna paczke tych majtek z Primarka kupilam... Chyba tez sie w alwaysy chociaz na noc zaopatrze, bo te ksiazki telefoniczne to na noc masakra moze byc.... Jak ja sobie pomysle, ze od 7 lat nie mialam podpaski zalozonej, a teraz mam nosic przez tyle czasy i to jeszcze takie grube to mi sie odechciewa:wściekła/y: Mam nadzieje, ze odparzen nie dostane chociaz od nich:-D

ja mam takie dlugie always noc i mam tez maternity pads (te grube zielone wlasnie) i maternity pads thin.
To co nam wystarczy po porodzie to jest indywidualna sprawa, niektore krwawia mniej i np. tylko 2-3 tygodnie a potem tylko wkladek uzywaja.

Ale w moim przypadku te grube maternity pads bardzo sie przydaly.
Nawet te dlugie always mi w pierwszych 2-3 dniach nie wystarczaly ;-)
wiec w szpitalu i w domu w dzien czesto nosilam te maternity pads (fakt sa niewygodne tym bardziej,ze ja tez przewaznie tylko tamponow uzywalam)
a na wyjscie ze szpitala i w nocy czy tez po domu po tych 3 dniach uzywalam juz always noc (te najdluzsze i najgrubsze)
I praktycznie przez cale 6 tygodni pologu musialam uzywac tych duzych always bo inne byly nie wystarczajace,tak sie ze mnie lalo ;/ wiec tym razem rowniez mam zamiar zaopatrzyc sie w duza ilosc podpasek :-D

A i mam tez te majtki jednorazowe- ale to tylko na wszelki wypadek spakowalam, bo w ciazy z Bartoszkiem kupilam 2 paczki i mi zostaly.... jak dla mnie beznadziejne sa. Kupilam w pennysie takie zwykle bawelniane majtki i mysle,ze bardziej sie przydadza (przy B. tez na poczatku takich majtek uzywalam- potem mozna je spokojnie wyrzucic ;-) )

Ja tez zaluje, ze kupilam tylko jedna paczke w primarku, ale i tak musze tam jechac, bo musze kupic skarpetki dla malucha i niedrapki.

Z mojego doswiadczenia, osoby, ktora nie krwawila tak bardzo jak Ruda-
przez pierwsze kilka dni mialam te grube podpachy. W szpitalu mialam jeszcze siateczkowe gacie, ktore jak wiele z was wspomnialo sa beznadziejne...Jeszcze ja nie mialam takich siateczkowych, ale takie z cienkiego materialu...czasami jak jednorazowe fartuchy albo buty szpitalne sa wykonane...I sobie odparzylam tylek...a najgorsze bylo to, ze jak sie czlowiek pocil to sie to przyklejalo.
Pozniej juz uzywalam najcienszych always, ale przyznam szczerze, ze dla mnie to tez byla katorga, ze wzgledu na noszenie tamponow. I nie powiem... mialam wieczne wrazenie przeciekania...

Teraz kupilam gatki tena, polecone przez Pandorke. Wczoraj nawet na probe zalozylam je sobie na tylek plus spodnie dresowe do wyjscia... i pozniej taka gruba podpaske i mam wrazenie ze widac te gatki mniej wlasnie niz podpaske...
Pla jest taki:
najpierw gatki tena,
pozniej maternity pads (ale te cieniutkie)
a pozniej- always night (tez juz zakupione)

hej tak sie wtrace na sekundke. odnosnie podkladow to mam te padsy grube i cienkie bo bardziej naturalne jak ruda - te zielone, bo alwaysy mnie odparzaja bo sztuczne i ta siateczka zawsze mnie odparzala wiec nie nosilam podpasek tylko tampony....zwlaszcza po porodzie by pewnie odparzaly... co do torby to same moje rzeczy pieluszki i ciuszki dla dziecka mam wlozone reszta ciagle w szafkach, szlafrok na wieszaku i kapcie w przedpokoju ...juz nie mam miejsca a co dopiero z reszta...:sorry:

dove dziura w zabku duza sie odkryla pod pieknym bialym zabkiem, wiec nie wydaje mi sie ze go uratuje ale zdam relacje w poniedzialek...dzieki za info o tych wstawieniach zeba;-)

U nas w szpitalu maja nawet podpaski ale ja z mala po porodzie uzywalam zwyklych podpasek i wystarczaly a potrzebne bylo ok 10 dni i po wszystkim:) Mam nadzieje ze i tym razem tak nam pojdzie:)
Reczniki u nas trzeba miec swoje a dla dziecka niebiore bo kapia tylko jedno dziecko dziennie na pokazie kapieli a ja im mojego mlodego nie dam naopewno:) a tak po za tym to ja nie planuje dlugiego porodu i pobytu w szpitalu wiec luz:):):)

na pewno wygodniejsze od tych podpach plus majtki, ale to sie okaze w praniu podczas noszenia...troche drogie sa- za paczke w tesco dalam 5 funtow, bo w bootsie prawie 8...

reklama
No wlasnie zauwazylam dzis, ze sa drogie. Placilam w Sainsburym ponad 7 funtow za paczke... masakra jakas... no ale skoro wygodne to jakos to przezyjemy:))

Do góry