reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

reklama
Dziewczyny, wiem, ze o tym byla gdzies indziej mowa, ale nie moge tego znalezc...
POwiedzcie mi drogie moje, jak bardzo 'engaged' Wasze dzieci sa? Bo wedlug tego:
"If 5 finger widths of your baby's head is felt, it is written as 5/5 palpable or 'unengaged'.
If 4 finger widths of your baby's head is felt, it is written as '4/5' palpable or 1/5 engaged.
If 3 finger widths of your baby's head is felt, it is written as '3/5' palpable or 2/5 engaged.
If 2 finger widths of your baby's head is felt, it is written as '2/5' palpable or 3/5 engaged.
If 1 finger width of your baby's head is felt, it is written as '1/5' palpable or 4/5 engaged.
If your baby's head cannot be felt it is written as 'fully engaged' or 'not palpable'. "

To ja jestem na 1/5 palpable / 4/5 engaged.... Czyli co...czekac az glowka zejdzie calkiem? Bo tak czytam teraz, ze roznie oni robia te oznaczenia, no ale skoro moja polozna sama mowila, ze glowka nisko.....

Dziewczyny, wiem, ze o tym byla gdzies indziej mowa, ale nie moge tego znalezc...
POwiedzcie mi drogie moje, jak bardzo 'engaged' Wasze dzieci sa? Bo wedlug tego:

To ja jestem na 1/5 palpable / 4/5 engaged.... Czyli co...czekac az glowka zejdzie calkiem? Bo tak czytam teraz, ze roznie oni robia te oznaczenia, no ale skoro moja polozna sama mowila, ze glowka nisko.....

czyli ze 4/5 głowki masz w kanale rodnym a 1/5 powyzej

Jak idziesz na spotkanie z polozna, to ona ma tam swoje zapiski na twojej karcie ciazy...i teraz nie wiem czy masz taka jak ja (zielona?), ale tam zawsze jest o co ma sie zapytac i co zbadac...
No i moja mnie wczoraj badala, i mialam zapisane wlasnie 4/5 engaged....
Tylko teraz musze sie dowiedziec jedna rzecz, ale to na innym watku

(P.S. Pandorka- gg mi sie zwiesza jak glupie, jakby co to pisz na maila harsharani@o2.pl, ze jestes, bo ja dostaje je szybciej niz wiadomosci na gg i wejde na webgadu).

anoli ja to mam w materniy notes wypisalam to wlasnie pince jak juz harszce wspomnialam na watku z badaniami marcjanek ja mam 4/5 wiec dopiero sie zaczyna a harsz ty sie pilnujbo to juz chiba tuz tuz i wasza niespodziewanka wyjdzie na jaw;-)trzymam kciuki - ale sie ciesze z tej twojej niespodzianki:-)

znalazłam...ale do tej pory mialam w tym miejscu wpisane NE, a wczoraj w szpitalu tak nagryzmoliła ze nie wiem... moj m widzi tam 1/5/4/5:sorry::-p

reklama
Ja tez ostatnio szukalam w notkach i nie cale 2 tyg temu bylo 4/5... terazciekawa jestem czy sie obnizylo.

Do góry