reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Poza granicami kraju- czyli Marcjanki tu i tam :)

Dziewczyny ja mam pytanie odnosnie poscieli... bo w Pl kupujac dla takich maluszkow posciel to wypelnienie jest takie dosc lekkie i cienkie...a jak to tutaj wyglada? Dzis bylam w Lewisie i widzialam, ze sa albo zestawy samej poscieli albo jakby samo wypelnienie ale juz ozdobne... wyglado jakby juz w poszewke ubrane bylo... Czy to byla koldra ozdobna czy juz ubrana? Orientuje sie ktos? zaznaczam ze cenowo i jedna i druga kolo 40 funotow, wiec jakby sie okazlo ze to wypelnienei kosztuje tyle co posciel to niby 80 funtow mialabym za to zaplacic?

reklama
widzialam takie kolorowe wypelnienie wczoraj na ebauy i tam pisalo ze to jest wlasnie taka kolorowa posciel z wypelnieniem wszytym - ja tego nie kupuje choc kolorki ladne ale jakos mi to sie nie oplaca bo jak bedziesz chciala posciel zmienic to kicha bo wszystko bedzie widac... ja w ikeii kupuje wypelnienie lacznie z bumperem ( nie jest jakos specjanie grube ale my w domu i tak mamy jak w piekarnmiku i nam chyba styknie dla malego narazie... a posciel to jeszcze nie wiem bo mi jada 3 posciele z pl od babci wiec na poczatek jedna tylko musze miec... a itak chyba szymona w spiworku bede miala na poczatku wiec nie wiem czy wogole nie poczekam na posciel od babci a tylko wypelnienie kupie i przescieradelka bo kocyki mam i tak chyba bede go poki co kladla - pod kocykiem albo w spiworku

Ostatnia edycja:
a to wypelnienie w ikei to takie zwykle jest?? Bo mi sie wydaje ze takie kolorowe to glupota kupowac wlasnie, nawet nie wiadomo jak to wyprac... Ja poki co nie wiem w ogole czy posciel kupie bo do 3 miesiaca to i tak sie nie za bardzo chyba przyda, bo i bez poduszki maluchy maja lezec i chyba wtedy sam kocyk czy rozek starczy...

dokladnie... dlatego ja mam spiworek i kocykjeden cienszy i drugi grubszy. kolderka i podusia i bumper takie... ja wiem co to za material byl... nic specjalnego pewnie ale anty-alergiczne pisalo... jak bylismy w ikeii to dotykalismy i normale takie jak niezbyt gruba koldra taka typowa dla dziecka jak dla mnie ok... ale w poniedzialek znowu pojedziemy zeby glupotki juz pokonczyc kupowac bo teraz emek nie ma czasu - znowu... to ci powiem jak kupie:p
kolorowego bym nie kupowala bo to troche wg mnie nie przydatne bedzie jak sie raz wybrudzi- to co?... ale nie wiem nie za bardzo sie znam...:-pdla mnie to tez nowosc:-)

wlasnie ja moge metrem tez jechac bo do nas jezdzi metropolitan ale nie chce mi sie i czekam spokojnie az mezus bedzie wypoczety a tak w tym tyg nie bedzie bo nie maja ludzi i musi znowu za kogos pracowac... mial miec dzis wolne i jutro to mu z laska dali po pol dnia tylko zeby sie wyspal...dobrze ze od nastepnego tyg maja przyjsc do nich 2 nowe osoby wiec moze w koncu dostanie te swoje 3 dni kontraktowe...ehhh...wiec czekam do poniedzialku bo tego przez neta sie nia da zamowic...

Taaa, chlopaki maja w tej kuchni przerabane;/ Moj mi wlasnie powiedzial, ze koles z ktorym na jednej sekcji pracuje bierze dwa tygodnie urlopu ostatni tydzien lutego, pierwszy marca....:wściekła/y: zalamalam sie normalnie... a co jak wtedy zaczne rodzic?!! Kto ze mna pojedzie na porodowke? juz nie wspomne o tacierzynskim, ktore wypelnilam na date porodu:((( Bede ryczec zaraz ze zlosci!!!

my tacierzynskiego nie bierzemy ... moze sie przydac jak maly bedzie chory czy cos a ja pojde do pracy - bo na wakacje chce wocic- jak mi sie macierzynski platny skonczy... a wlasnie u radka w pracy teraz jednego zwolnili a dwoch na urlopy pojechalo i musi robic extra... a co do wolnego na porod to u nas jest tak: np teraz jak wyladowalam w szpitalu to chef mu zadnych problemow nie robil jak radek ze mna zostal w szpitalu i do pracy nie mogl przyjsc... teraz tez wlasnie zatrudnia zamiast jednej to dwie osoby zeby byc przygotowanyna marzec ze w razie w to moj bedzie musial dac noge z pracy ale i tak chcemy wziasc kilka dni urlopu na tydzien jak sie bole zaczna i z tego co mowi jego glowny to problemow nie bedzie robil ale musze do marca z porodem czekac bo teraz ludzi nie maja:-D ale ma humor- nie mam wyjscia do marca musze czekac:)

buziaczek nie wiem czy dobrze kojarze ale z tego co pamietam to to tacierzynskie trzeba wykorzystac w przeciagu dwoch albo trzech miesiacy od porodu... wiec moze Wam przepasc

reklama
a faktycznie - zapomnialam... ale i tak nie chcemy tego bo to strata kasy a urlopu emek ma sporo wliczajac jego 3 dni offa na tydzien( na papierze:p)
ja od lutego bede juz miala te denne pensje do lipca i w lipcu na caly miesiac moja mama ma przyjechac wiec wroce do pracy w lipcu( & ) szkoda nam kasy na ten tacierzynski bo 2xtyle stracimy co zyskamy a urlop lepiej platny tak emek stwierdzil i troche sie z tym zgadzam ...chyba :/

Do góry