Dziewczyny ja mam pytanie odnosnie poscieli... bo w Pl kupujac dla takich maluszkow posciel to wypelnienie jest takie dosc lekkie i cienkie...a jak to tutaj wyglada? Dzis bylam w Lewisie i widzialam, ze sa albo zestawy samej poscieli albo jakby samo wypelnienie ale juz ozdobne... wyglado jakby juz w poszewke ubrane bylo... Czy to byla koldra ozdobna czy juz ubrana? Orientuje sie ktos? zaznaczam ze cenowo i jedna i druga kolo 40 funotow, wiec jakby sie okazlo ze to wypelnienei kosztuje tyle co posciel to niby 80 funtow mialabym za to zaplacic?
reklama
buziaczek1
Fanka BB :)
widzialam takie kolorowe wypelnienie wczoraj na ebauy i tam pisalo ze to jest wlasnie taka kolorowa posciel z wypelnieniem wszytym - ja tego nie kupuje choc kolorki ladne ale jakos mi to sie nie oplaca bo jak bedziesz chciala posciel zmienic to kicha bo wszystko bedzie widac... ja w ikeii kupuje wypelnienie lacznie z bumperem ( nie jest jakos specjanie grube ale my w domu i tak mamy jak w piekarnmiku i nam chyba styknie dla malego narazie... a posciel to jeszcze nie wiem bo mi jada 3 posciele z pl od babci wiec na poczatek jedna tylko musze miec... a itak chyba szymona w spiworku bede miala na poczatku wiec nie wiem czy wogole nie poczekam na posciel od babci a tylko wypelnienie kupie i przescieradelka bo kocyki mam i tak chyba bede go poki co kladla - pod kocykiem albo w spiworku
Ostatnia edycja:
a to wypelnienie w ikei to takie zwykle jest?? Bo mi sie wydaje ze takie kolorowe to glupota kupowac wlasnie, nawet nie wiadomo jak to wyprac... Ja poki co nie wiem w ogole czy posciel kupie bo do 3 miesiaca to i tak sie nie za bardzo chyba przyda, bo i bez poduszki maluchy maja lezec i chyba wtedy sam kocyk czy rozek starczy...
buziaczek1
dokladnie... dlatego ja mam spiworek i kocykjeden cienszy i drugi grubszy. kolderka i podusia i bumper takie... ja wiem co to za material byl... nic specjalnego pewnie ale anty-alergiczne pisalo... jak bylismy w ikeii to dotykalismy i normale takie jak niezbyt gruba koldra taka typowa dla dziecka jak dla mnie ok... ale w poniedzialek znowu pojedziemy zeby glupotki juz pokonczyc kupowac bo teraz emek nie ma czasu - znowu... to ci powiem jak kupie
kolorowego bym nie kupowala bo to troche wg mnie nie przydatne bedzie jak sie raz wybrudzi- to co?... ale nie wiem nie za bardzo sie znam...dla mnie to tez nowosc:-)
kolorowego bym nie kupowala bo to troche wg mnie nie przydatne bedzie jak sie raz wybrudzi- to co?... ale nie wiem nie za bardzo sie znam...dla mnie to tez nowosc:-)
buziaczek1
wlasnie ja moge metrem tez jechac bo do nas jezdzi metropolitan ale nie chce mi sie i czekam spokojnie az mezus bedzie wypoczety a tak w tym tyg nie bedzie bo nie maja ludzi i musi znowu za kogos pracowac... mial miec dzis wolne i jutro to mu z laska dali po pol dnia tylko zeby sie wyspal...dobrze ze od nastepnego tyg maja przyjsc do nich 2 nowe osoby wiec moze w koncu dostanie te swoje 3 dni kontraktowe...ehhh...wiec czekam do poniedzialku bo tego przez neta sie nia da zamowic...
Taaa, chlopaki maja w tej kuchni przerabane;/ Moj mi wlasnie powiedzial, ze koles z ktorym na jednej sekcji pracuje bierze dwa tygodnie urlopu ostatni tydzien lutego, pierwszy marca.... zalamalam sie normalnie... a co jak wtedy zaczne rodzic?!! Kto ze mna pojedzie na porodowke? juz nie wspomne o tacierzynskim, ktore wypelnilam na date porodu(( Bede ryczec zaraz ze zlosci!!!
buziaczek1
my tacierzynskiego nie bierzemy ... moze sie przydac jak maly bedzie chory czy cos a ja pojde do pracy - bo na wakacje chce wocic- jak mi sie macierzynski platny skonczy... a wlasnie u radka w pracy teraz jednego zwolnili a dwoch na urlopy pojechalo i musi robic extra... a co do wolnego na porod to u nas jest tak: np teraz jak wyladowalam w szpitalu to chef mu zadnych problemow nie robil jak radek ze mna zostal w szpitalu i do pracy nie mogl przyjsc... teraz tez wlasnie zatrudnia zamiast jednej to dwie osoby zeby byc przygotowanyna marzec ze w razie w to moj bedzie musial dac noge z pracy ale i tak chcemy wziasc kilka dni urlopu na tydzien jak sie bole zaczna i z tego co mowi jego glowny to problemow nie bedzie robil ale musze do marca z porodem czekac bo teraz ludzi nie maja ale ma humor- nie mam wyjscia do marca musze czekac
reklama
buziaczek1
a faktycznie - zapomnialam... ale i tak nie chcemy tego bo to strata kasy a urlopu emek ma sporo wliczajac jego 3 dni offa na tydzien( na papierze)
ja od lutego bede juz miala te denne pensje do lipca i w lipcu na caly miesiac moja mama ma przyjechac wiec wroce do pracy w lipcu( & ) szkoda nam kasy na ten tacierzynski bo 2xtyle stracimy co zyskamy a urlop lepiej platny tak emek stwierdzil i troche sie z tym zgadzam ...chyba :/
ja od lutego bede juz miala te denne pensje do lipca i w lipcu na caly miesiac moja mama ma przyjechac wiec wroce do pracy w lipcu( & ) szkoda nam kasy na ten tacierzynski bo 2xtyle stracimy co zyskamy a urlop lepiej platny tak emek stwierdzil i troche sie z tym zgadzam ...chyba :/
Podziel się: