reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do pracy?? Urlop wychowawczy??

ja obliczyłam ze z urlopem wypoczynkowym wracam 9 października to jesczed dwa miesiące ale na samą myśl robi mi sie nie dobrze!! co prawda moja mama zajmie sie małym ale i tak nie widze tego chyba kupie sobie duzo chusteczek i zamiast pracowac to bede tam ślimtać :(

reklama
no właśnie, też zastanawiam się czy są jakieś aktualniejsze informacje na ten temat...
a każde 2 tygodnie na wagę złota :)
i dobrze że dotyczyć to będzie nie tylko tych co dopiero urodzą :laugh:

Ja też wracam 9 października a buczę już teraz jak o tym rozmawiam i myślę ,a co będzie jak nadejdzie ten dzień to sobie nie wyobrażam

właśnie nic nie znalazłam nowszego - jak cos znajde t ooczywiście wkleję. ja to wracam w grudniu ale na pół etatu chociaż na jeden miesiesąc.

ja wracam 16 paxdziernika na pol etatu. macierzynski konczy mi sie 16 wrzesnia a potem biore urlop. zastanawiam sie tylko jak potraktuja ten urlop i jak mi zaplaca za niego, czy jak za 1/2 etatu czy normalnie za caly i dopiero po urlopie przeniosa mnie na 1/2

Mój macierzynski konczy sie 1 wrzesnia. Jak wezmę urlop wypoczynkowy to do pracy wrócę w pazdzierniku. Jakbym chciała iść na wychowawczy to wiem że na to samo stanowisko nie mam szans wrócić. Z jednej strony chcę być z Anią a z drugiej strony być wśród ludzi. Gdybym wróciła do pracy to Ania zajął by się mój tata. Problem jest w tym, że mieszkam 30 km od rodziców i miejsca pracy. Owszem zamieszkać na pewien czas u rodziców mogę ale na dłuższa mete to nienajlepsze rozwiązanie. Własny grosz by się przydał a z drugiej strony zostawić dziecko na tyle godzin nawet wiedząc że jest pod dobrą opieką, nie umiem sobie tego wyobrazić. Boje się, że pierwsze zdecyduje sie na powrót do pracy a po tygodniu będę chciała już brać wychowawczy. Do tej pory prawie się z Ania nie rozstawałam, najdłuzej była bezemnie 3 godziny. Sama nie wiem co robić. Muszę w przyszłym tygodniu coś zdecydować. Czasu mało a w głowie milion myśli.

mam to samo - być z Weroniką a jednocześnie wrócić między ludzi...
ja mam jeszcze trochę czasu do podjęcia decyzji... razem z wypoczynkowym to mam wolne do listopada
poza tym cały czas nie wiem z kim zostawię dziecko, opiekunka, czy może żłobek... zastanawiam się ciągle, jak ja to w ogóle wytrzymam...

u was takie dylematy??
Złobka nie polecam wiem zalezy od finansów ale lepsza chyba niania.
Ja gdyby mi tylko w domu pozwolono leciała bym do pracy jak na skrzydłach bo teraz to tylko w domu zero ludzi
a przed ciązą byłam pracocholiczką w pracy z własnej woli spędzałamponad 15godz.
Nawt sobie nie wyobrazacie co przezywam siedząc w domu. :(

reklama
Do góry