reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Powrót do pracy?? Urlop wychowawczy??

No ja niedługo wracam do pracy i zaczełam poszukiwania nianki (ale sie boje okropnie) co to bedzie:baffled: U nas ceny od 4 do 5 zł za godzine w zalezności od tego co nianka robi np moja koleżanka płaci 5 bo ona jeszcze ugotuje i poprasuje.

reklama
No u nas też podobno opiekunki biorą około 4-5 złotych na godzinę. Także to jest norma Maxin , w Polsce tak się zarabia :baffled:

Dziewczyny a o co ja mam pytac taka kandydatke na nianie i na co zwracac uwage??? Bo mam plan ze ona bedzie przychodziła na dwie trzy godziny (dopuki jestem w domu) i bede ja obserowała. Tylko ona moze przy mnie zachowywac sie super a jak pójde do pracy:no: Boże jak ja to przezyje

Agusia 300 zł na miesiąc to stanowczo za mało jak za opiekę nad tak małym dzieckiem, Skoro opiekunka średnio bierze 5 zł/h to za 10 godzin dziennie zarabia 50 zł, za tydzień (5 dni roboczych) ma 250, z za 4 tygodnie w miesiącu dostaje 1000 zł. Jeśli chodzi o mnie to wcale nie uważam, że taka kasa opiekunce się nie należy ale mnie nie stać by mnie było na zatrudnienie takiej Pani, poprostu cała moja wypłata poszłą by na jej wynagrodzenie.
I@nka ja bym popytała o nianię najpierw w kręgach znajomych, może ktoś zna osobę, która jest godna zaufania i co najważniejsze lubią ją dzieci, bo ja wychodzę z założenia, że nawet jeśli mnie osoba odpowiada to za mało, żeby opiekowałą sie dzieckiem bo w końcu maluch jest najważniejszy i to on ma czuć się dobrze w jej towarzystwie.

Agnes w taki własnie sposób rozpoczełam poszukiwania. koleżanki juz cos dla mnie szukają w kręgu swoich znajomych i nawet już kogoś mają wiec zobaczymy. Ale jestem przerazona tym faktem no i ta kasa dla mnie to tez cała wypłata.

Mam straszny dylemat czy wrócic do pracy czy przedłuzyc wychowawczy perspektywa niani mnie przeraza. ja w ogole nei wiem o co ja pytac.....Praca...zebym tak za nia teskniła:no: . Nie wiem co zrobic a musze sie zdecydowac bo w razie czego musze złozyc wniosek o przedłużenie wychowawczego. Co do kasy to tez zadna róznica czy pójde do pracy czy nie to i tak jej nie mam.

I@nkajeśli finansowo nie robi to Wam różnicy to ja bym jednak została z małym w domu. Chyba, że bardzo Ci zależy na latach pracy no ale te kilka miesięcy w końcu można poświęcić dla maluszka.
Ja zdecyduję się na powrót do pracy w przypadku gdy moje teściowa zgodzi się zaopiekować Anią, bo wtedy będzie to miało sens pod względem finansowym. A tylko taki wchodzi w grę, bo jakoś nie ciągnie mnie do pracy, kiedy po domu śmiga nasza kochana Anusia :-)

Inka jezeli cie nie ciągnie do pracy a masz dobre zaplecze finansowe to
zostan ze swoim skarbem do pracy jak najdą checi zdązysz wrócic.

co do opiekunki ja płace 400zł przez 2 tygodnie przychodzi po 8 godzin przez 6dni
a przez nastepne dwa po 6godzin przez 6 dni
ugotuje dla niuni poprasuje wyjdzie na spacer cwiczy z małą pomyje jak potrzeba wiec jak sie trafi to rewelka mi choc to sie udało.:tak:

Mam super nianie.

ja generalnie musze stwierdzić ze jednak jestem zadowolona ze poszłam do pracy. Takie 4 godiznki poza domem to w sam raz. najgorzej jak będę musiała wrócić na cały etat a to już za 2 tygodnie!!!!

reklama
Gluszek dasz rade... ja sobie jakos radze a Olek tez calkiem dobrze znosi rozstania z mamunia... Jak wychodze to zjada cyca na spiaco i nawet nie wie ze go zostawiam... Ale jak sie cieszy jak wroce... normalnie ta radosc na jego buzince jest czyms najwspanialszym...
A w nowe obowiazki w pracy juz sie wdrozylam... jest coraz lepiej i jestem zadowolona...

Do góry