Ja też o tym słyszalam Z tego co wiem to matki które urodziły dzieci po po 1.2006r będą miały przedłużony macierzyński tzn. osoby które pracują dostaną dwa tygodnie urlopu płatnego zaś osoby ktore już nie pracują a otrzymywały macierzyński dostaną wyrownanie z ZUSU. Jeszcze ustawa nie weszla w życie
reklama
AGUSIAAA
MAMUSIA OLUSIA `06
Tez potwierdzam ze slyszalam tak jak pisze Ewe... super... jak to wejdzie to wpadnie do kieszeni pol wyplatki...
aha a ustawa ma wejsc w zycie ostatniego listopada... tak slyszalam...
aha a ustawa ma wejsc w zycie ostatniego listopada... tak slyszalam...
ciekawe jakby mnie wtedy potraktowali bo po macierzynskim wrocilam na pol etatu, wiec jakbym poszla na 2 tygodnie urlopu to ciekawe czy bym dostala polowe mojej terazniejszej pensji czy polowe tego co dostawalam na macierzynskim
reklama
I ja w kocu moge cos napisac na tym watku.W sobote bylam na rozwoie w sparwie pracy.Chce nadal opiekowac sie dziecmi,bo to uwilebiam,a przy okazji moge zabierac swoja corke.Wiec czekam na odpowiedz,moze dzis wieczorem lub jutro bede cos wiedziec.TRZYMAJCIE KCIUKI,bo ju bardzo bym chcial isc do parcy.Gdyby sie na mnie zdecydowali zajmowaly bym sie 7miesciecznym chlopczykiem,Fajowo Natlak miala by kumpla do zabawy.Oczywiscie wiem,ze sobie poradze z dwoja maluszkow,bo ju zajmowalm sie biznakami,tylko zastanawiam sie jak Mala zareaguje na nowa sytuacjie,wydaje mi sie ze jest towarzyska i szybko powinna sie przywyczaic.No zobaczymy jak to bedzie
A rozpoczela bym prace juz za dwa tygodnie ,3-4 razy w tygodniu.
A rozpoczela bym prace juz za dwa tygodnie ,3-4 razy w tygodniu.