reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do pracy?? Urlop wychowawczy??

reklama
pewnie ze nie będzie. Bedzie tam mieszkał a przyjezdżał do Kraka w piątki a jak sie juz wszystko rozkręci i bedzie mial dobrych ludzi to może nawet w czwartki :)

ja bym tak nie mogła - głównie z tego powodu że nie mam tu rodziny, czyli byłabym cały tydzień sama z dzieckiem... to bym chyba na głowę dostała ;-)

Czytam i widze że większość z was już wróciło do pracy, cieszę się bo przynajmniej nie mam wyrzutów sumienia że tak wcześnie zostawiłam moją niunię. A moją pracę bardzo polubiłam.
Ja pracuje na cały etat, małą zajmuje się opiekunka. Jestem jak na razie (1 miesiąc) bardzo z niej zadowolona. Zresztą Weroniczka to aniołek więc każdy by sobie z nią poradził. Martwi mnie tylko to że mleko chyba mi zanika i myślę że chyba będzie lepiej jak dam sobie spokój już z karminiem :(

głuszek - to fajnie że z praca jest wszystko OK.
Jak będiesz we Wrocławiu - daj zanć too się spotkamy :tak::tak:

a co znalazłam na temat macierzyńskeigo -a więc dupa blada - nic nie dostaniemy :no:
Z dłuższego urlopu macierzyńskiego będą mogły skorzystać pracownice, które
urodziły dziecko 1 stycznia 2006 roku lub później i do wejścia w życie ustawy
nie wykorzystały całego urlopu macierzyńskiego lub jego części. Ponadto dłuższy
urlop będzie przysługiwał pracownicom, które w dniu wejścia w życie ustawy nie
korzystają z urlopu macierzyńskiego ze względu na okoliczności wymienione w
art. 181 kodeksu pracy, czyli w razie urodzenia dziecka wymagającego opieki
szpitalnej albo z powodu korzystania z urlopu bezpłatnego, albo z urlopu
wychowawczego.

ale bez sensu - jak ktoś urodizł dziecko 1 stycznia 2006 to w jaki sposób moze byc nadal na urlopie macierzyńskim???? Zresztą mnie rozumiem tego w ogóel??? CZyli jak bym nie wzięła całego urlopu to teraz bym miął dwa miesiace więcej????? Wqurwia mnie to wszytsko, ale nerwa złapałam

gosiek a gdzie to wyczytalas? bo ja taki zapis znalazlam ale w artykule ze stycznia 2006 i wtedy by sie zgadzalo. tylko ze w styczniu nie zostalo to uchwalone wiec teraz to co innego.

reklama
Do góry