reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do pracy?? Urlop wychowawczy??

reklama
eager, ale przykro... :-(
to może jednak nie jest najgłupszy pomysł z tą gwarancją zatrudnienia kobiety po powrocie z macierzyńskiego... przynajmniej dla tych, które wracają i mogą zostać tak potraktowane jak Ty

dzieki dziewczyny za slowa otuchy!! cos znajde albo będę próbowała zarobić forse na własną rękę...na razie do końca tygodnia odpoczywam a potem szukam pracy...swoja dorga to szefowa chyba się bała tej ustawy majacej chronic młode matki bo jak powiedziałam że przez miesiąc nie może mnie zwolnić(nie wiedziałam że to obowiązuje tylko na czase nieokreślony)to powiedziała że ta ustawa chroniaca młode matki jeszcze nie weszła.Ech udało jej się ale była z siebie zadowolona...kurde ale mnie zrobili w jajo

Eager, ale okropna szefowa. Jak jej nie wsytd ? a nie przysluguje Ci przypadkiem zasiłek dla bezrobotnych? wiem że to mała kasa ale zawsze coś na okres szukania pracy. No i powodzenia

ja od pierwszego dnia ciazy chcialam isc na wychowawczy, juz dawno umowilam sie z szefem ze ide na 3 lata, teraz Krytynka ma juz 4 miesiace, a mnie jednak ciagnie zeby wrocic do roboty, siedzenie w domu mnie demobilizuje :(
to znaczy ciesze sie ze jestem z moja Kruszynka, ale strasznie spowolnilam tempo swojego zycia, kiedys studia i praca jednoczesnie i dbanie o dom to bylo zycie na wysokich obrotach. teraz sie zupelnie rozkleilam
mysle zeby posiedziec max do roczku
pozatym jestem informatykiem, po 3 latach bede przestarzalym modelem, moja wiedza bedzie nieaktualna

poradzcie dziewczyny co z soba zrobic

Tola, świetnie Cię rozumiem. Ja pracowałam w branży poligraficznej, oprócz tego pracuję w programach graficznych typu Corell, Photosop. Bardzo szybko można wypaść z rytmu bo tyle tu nowości. Przez okres który nie pracuję staram się kupować literaturę, gazety branżowe, ściągam pirackie nowe programy i w wolnej chwili robię sobie rózne projekty.
Myślę, że jak wrócisz do pracy po roku to nie porobią się duże zaległości, bo po trzech latach faktycznie możesz mieć problem.

reklama
eager to naprawdę nieprzyjemne takie zwolnienie :-( , ale głowa do góry. Wszystko ma jakiś sens i być może znajdziesz lepszą pracę, w miłej atmosferze i bez dwulicowych koleżanek ;-) Musisz tak myśleć i być pewna siebie i swoich umiejętności. W końcu masz doświadczenie i nie będziesz miała problemu ze znalezieniem pracy. Tego Ci życzę :-)

Do góry