reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

To szybko wam lekarz zalozyl.Mnie powiedzial ze wolno dopiero po 3 miesiacach od zalozenia,a bardzo was to bolalo? Bo w maju mnie tez to czeka,tylko boje sie bolu smieszne po tym co przeszlam po cesarce.Na szczescie juz wszystko ok.

A co do sexu to u mnie klops.mieszkanko male,mama za sciana,a w lozku cora a maz na kanapie.Wiec pewnie przyjdzie mi poczekac do wrzesnia.Zreszta po nocach pracujemy,a w dzien maz tez pracuje wiec sil brak nawet.

jeny ja jestem godna dla was podziwu. jak można spytać wy mieszkacie w polsce? i jeśli mogę dalej spytać czemu tak wcześnie poszłaś do pracy?

reklama
Nie mieszkamy w Stanach.Niestety tu nie ma macierzynskiego a juz po 3 tygodniach dzwonili za mna kiedy wroce i musialam po 4 tygodniach wrocic do pracy.Ale jest plus bo stracilam prawie wszystkie kilogramy z ciazy bo na nogach jestem po 20 i wiecej godzin.Musimy teraz wykorzystac to ze moja mama jest u mnie do sierpnia bo potem bede musiala zwolnic.
Staram sie jak najczesciej wpadac do domu zeby nakarmic malego i na szczescie moja praca daje mi taka mozliwosc.Zreszta czesto moge go brac ze soba do pracy i jest z moja mama na ogrodzie bo pogoda dopisuje. Troszke jestem zmeczona ale jakos daje rade. Nadal karmie malego piersia tylko raz dziennie dokarmiam i w nocy odciagam pokarm bo jestem cala noc poza domem ale gdy wracam o 5 do domu to maly akurat budzi sie do karmienia wiec nie odczowa za bardzo nieobecnosci mamy,cale szczescie ze bez problemu jest z jego pogodzeniem piersi z butelka .

Nie mieszkamy w Stanach.Niestety tu nie ma macierzynskiego a juz po 3 tygodniach dzwonili za mna kiedy wroce i musialam po 4 tygodniach wrocic do pracy.Ale jest plus bo stracilam prawie wszystkie kilogramy z ciazy bo na nogach jestem po 20 i wiecej godzin.Musimy teraz wykorzystac to ze moja mama jest u mnie do sierpnia bo potem bede musiala zwolnic.
Staram sie jak najczesciej wpadac do domu zeby nakarmic malego i na szczescie moja praca daje mi taka mozliwosc.Zreszta czesto moge go brac ze soba do pracy i jest z moja mama na ogrodzie bo pogoda dopisuje. Troszke jestem zmeczona ale jakos daje rade. Nadal karmie malego piersia tylko raz dziennie dokarmiam i w nocy odciagam pokarm bo jestem cala noc poza domem ale gdy wracam o 5 do domu to maly akurat budzi sie do karmienia wiec nie odczowa za bardzo nieobecnosci mamy,cale szczescie ze bez problemu jest z jego pogodzeniem piersi z butelka .

o matko, ależ ty sie zaharowujesz!! rozumiem, że sytuacja Cię zmusiła, ale błagam, zadbaj o siebie, mam nadzieję, ze odpoczywasz kiedy możesz, bo długo tak nie pociągniesz :(

owlrene jesli pytasz czy zalozenie spiralki boli, to jest przy tym troche skurczy, ale nie jest to jakies nie do wytrzymania... ja Ci szczerze wspolczuje z ta praca. Zarobisz sie kochana, jesli to mozliwe to moze faktycznie nieco zwolnij i zadbaj o siebie.

owlrene-podziwiam Cię.Ja sobie nie wyobrażam na razie powrotu do pracy,zwyczajnie mi się nie chce.
Wlazłam dzisiaj na wage..i szok..kilogram przytyłam przez obżeranie się babkami piaskowymi i biszkopcikami..:baffled:
Na pocieszenie dla wielu z was powiem,że ważę 93kilo i jutro zaczynam dietę 1200kcal.Trzymajcie proszę kciuki bym się nie poddała.

owlrene-podziwiam Cię.Ja sobie nie wyobrażam na razie powrotu do pracy,zwyczajnie mi się nie chce.
Wlazłam dzisiaj na wage..i szok..kilogram przytyłam przez obżeranie się babkami piaskowymi i biszkopcikami..:baffled:
Na pocieszenie dla wielu z was powiem,że ważę 93kilo i jutro zaczynam dietę 1200kcal.Trzymajcie proszę kciuki bym się nie poddała.
Ja też stosuje tą diete ja tez hihi :) od dwóch dni. I waga sie nie martw ja waże 98 kg.... :/ koszmar....na szczescie jestem wysoka to nie wygladam jak kulka .....ale jak Godzilla hahaha... to nie jest smieszne :((

Ja też stosuje tą diete ja tez hihi :) od dwóch dni. I waga sie nie martw ja waże 98 kg.... :/ koszmar....na szczescie jestem wysoka to nie wygladam jak kulka .....ale jak Godzilla hahaha... to nie jest smieszne :((
Ja jestem niska ale cieszę się bo nie chciałabym wyglądać jak nie które wysokie dziewczyny z dużą nadwagą...takie babo chłopy.Czasami mi się wydaje,że im trudniej jest schudnąć.
To Czarnuszka będziemy śledzić nasze postępy.Klikaj o każdym kilosku zgubionym!

Ja jestem niska ale cieszę się bo nie chciałabym wyglądać jak nie które wysokie dziewczyny z dużą nadwagą...takie babo chłopy.Czasami mi się wydaje,że im trudniej jest schudnąć.
To Czarnuszka będziemy śledzić nasze postępy.Klikaj o każdym kilosku zgubionym!
ja sie czasem smieje ze z K wygladamy jak dwoch facetow a nie jak facet z kobita:-D
Mam nadzieje ze do lata troche zgubie. Chcialabym sie wreszcie moc fajnie ubrac. Bo przeciez to ze urodzilam dwojke dzieci nie znaczy ze musze byc gruba co nie....:baffled: i wiesniara na dodatek i zaniedbana. A kiedys jak stosowalam ta diete i biegaam codziennie i chodziam na basen. No to jak biegalam to na brzuchu owijalam sie folia i potem jak szlam biegac to potem taka spocona na brzuchu i duzo mi wtedy z brzucha zeszlo. Nawet mialam talie !!!:-D teraz tez tak robie ale jak cwicze w domu. A TY bedziesz jakis sport uprawiac?? ja bym pochodzila na basen ale nie mam jak :(

mam opadniętą przednią ściankę pochwy po porodzie i troche mnie boli:-(
Mnie po pierwszym porodzie bolało przez kilka miesięcy i nie wiedziałam czemu. Może też miałam opadniętą... :baffled:

Blueberry dobrze jest sie upewnic ze nie ma sie alergii na miedz, w razie czego.
A jak się to sprawdza?

Owlrene, nie macie łatwo w tych Stanach :no:

reklama
Za leniwa jestem na sport.Spacerki z maleństwem i jakieś ćwiczenia na brzuch za kilka tygodni muszą starczyć(po cesarce nie chcę przegiąć).Pojeździłabym na rowerku ale małej nie posadzę jeszcze w foteliku,więc to odkładam na za rok.To póki co jak przed ciążą skupię się na diecie.Oj..koniec siedzenia przy kompie bo Daga się budzi:)

Do góry