reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

mi też ładnie schodzi, dziś wcisnęłam się w spodnie sprzed ciąży ale obawiam się pęknięcia na du.... więc jeszcze troszkę.

reklama
Dziewczyny jak wasza forma po porodzie? Bo ja sie powaznie zastanawiam nad powrotem do diety hehe. Ogólnie jem normalnie bez smazonego itp ale nie katuje sie gotowanym kurczakiem z ryzem. No i efekt tego taki ze te zakichane kilogramy moga zostac :wściekła/y: Tydzien temu jak sie wazyłam to od porodu ubyło 5 kg czyli w sumie 10. Wczoraj sie wazyłam i niby przytyłam kilogram! mam nadzieje ze to tylko waga inaczej wazy bo wazyłam sie na innej niz ostatnio. No ale coz sie dziwic skoro wpieprzam ciagle ciastka- biszkopty, pełnoziarniste, z musli itp. No chce mi sie i juz. Cholera w ciazy nie miałam zachcianek to teraz mam :wściekła/y:
Ale cos z tym musze zrobic bo warto wykorzystac sprzyjajacy moment na gubienie kilogramów a obiecałam sobie ze oprócz ciazowych to pozbede sie tych wczesniejszych :-D tak w sumie jeszcze za 8 bym sie nie obraziła.

Ach i Moniskabe nie martw sie, nie jestes sama- ja po 3,5 tyg zaszalałam ale złych odczuć nie miałam wiec chętnie powtarzamy ;)

zle odczucia - > chodzilo mi o to, ze strasznie ciasno bylo i odczuwalam dyskomfort zwiazany ze szwem :-)
ale wczoraj znalezlismy na poscieli kawalek szwu i reszte wyjelam palcami, bez zadnego wysilku.
mam nadzieje, ze teraz bedzie lepiej. :-)
ciesze sie, ze nie tylko ja zaczelam wczesnie :-)

Ja mam obawy by teraz stanąć na wagę bo jakoś czuje ż nic sie nioe rusza.Ale jakoś strasznie aktywna fizycznie to nie jestem :wściekła/y: ta pogada mogła by sie rozkrecić a tu dup.. na świeta pogorszenie pogody i tyle! Słuchajcie czy to możliwe że zaraz po połogu dostałam już okresu.....bo już właściwie nie krwawilam a tu 2 dni temu łuppp:szok: i normalnie czerwoniasta krew..załamka!
Sex?? jacie a co to??? Nie mam totalnie ochoty ale może przez to cholerskie krwawienie!

ja na pogode nie narzekam. U nas jest raz cieplej, raz chlodniej.
ale staram sie codziennie z Pawlem wyjsc. Niech sie chlopak hartuje. (dobre ha?)
ja pospaceruje a on pospi :-)

Mieszkając na wiosce fajnie jak pogoda jest ładna bo inaczej nie ma nawet jak pospacerować...chodzić po brei albo trzymać łeb jaj wiatr chula miedzy polami to .....:no:
Czasem tesknie za Wawą...mieszczuch ze mnie:-(

hehe ja roztepów nie mam i krocze w bardzo dobrej formie bo było z jednym kawałku- dlatego kilogramami sie przejmuje :-D Tym bardzie ze wiosna jest i zaraz trzeba sie bedzie troche rozebrac a za cholere nie chce pokazywac nikomu moich ramion :wściekła/y: jakos do tyłka i nóg sie przyzwyczaiłam- taki mój urok. ale ramion takich miekkich nie moge przezyc.

te ramiona mnie tez doprowadzaja do rozpaczy :baffled:

bo poza nimi to w miare okej, wprawdzie nadwaga jeszcze spora ale widze ze kg leca na leb na szyje:-) az jestem w szoku:szok:
a jak nie zleca wszystkie to ograniczam kalorie i tyle ale to po tych przepisowych 6 tygodniach:tak:

Ja też chciałabym zacząć już ćwiczyć ale mogę sobie pomarzyć, najpierw chodzić w pozycji pionowej trzeba się nauczyć.
A dobija mnie wszystko buzia i druga broda, ramiona i brzuch :baffled::baffled:

Tak pójść sobie na fitness...ehhh...

Niestety na mnie karmienie nie działa jak dieta:no:

Nawet nie wiem ile waże bo nie mam wagi, może to i dobrze:baffled::baffled:

mnie najbardziej wkurzaja uda i ta fałdka na brzuchu :/ diety żadnej nie stosuję, ale tez staram sie nie jeść wielkich ilości... no i czekam na pogodę dobrą, to ruszę na spacery! chociaż tutaj też nie ma gdzie chodzić za bardzo, właściwie ciągle ta sama trasa i już mnie nudzi po kilku razach.

w spodnie sprzed ciąży... hm zależy jakie ;) sprzed samej ciąży, kiedy byłam taka laska ;) nawet nie patrze na nie... a te nieco wcześniejsze ciągle za ciasne :(

reklama
U mnie na razie waga stoi 11 kg ubyło, atu jeszcze 4 i chcę więcej. Dupsko trochę sflaczałe, no i te uda brrr...:baffled: Ale spacery już uskuteczniam to może będzie dobrze:-)

Do góry