reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

U mnie najbardziej fatalne są uda a raczej udziska:no:...z celulitisem.... . Wkurza mnie tez to że kiepsko wyglądają moje cyśki z wkładkami w obcisłych bluzkach...jej!

reklama
Rozstępy mnie nie przerażają bo na biodrach mam je od wielu lat ale cellulit..kurcze wyglądam jak budyń z grudkami. Jak ja mam wejść w jakąś kieckę? A w maju mam weselicho:no:

U mnie -14 kg, ale zanim będę mogła zacząć ćwiczyć, to pewnie z miesiąc upłynie:baffled: Nigdy nie byłam jakoś aktywna fizycznie, ale teraz mam taki zwis na brzuchu, że...:no::no::no:

Pisałam na początu że chce się zapisać od 1 kwietnia na fitnes ale moje chęci rozpłynęły się - dalej krwawie ( mimo że to już 6 tygodni), poza tym chyba nie jestem jeszcze zbyt zorganizowana by systematycznie zacząć gzdieś chodzić ( dziewczynki trochę zajmują mi czasu )!Zaraz skoczę na wagę tylko nie wiem czy patrzeć na wskazówkę:-D

No ja to w ciagu ostatnich 2 tygodni schudlam 5 kilogramow,wiec w sumie do teraz spadlo okolo 19kg.Jak takim tempem bede chudla to za kilka tygodni dojde do wagi sprzed slubu(marzenie hahaha)
Ja zadnej diety nie stosuje poza praca(jest dosc ruchliwa)i opieka nad dzieciakami(tez ruchliwe).

Ja cwiczyc nie moge bo nadal ma problemy z rana nie chce sie goic a juz 6 tygodni za nami.lekarz tylko zmienia masci i co tydzien wizyta bo juz naprawde nie wie co z tym zrobic.Teraz do tego przypaletala sie jakis grzybek przez te masci antybiotykowe i juz zwariowac mozna.Teraz dostalam kolejna masc i lekarz powiedzial ze to juz ostatecznosc jak to nie pomoze to juz nie wie.
U mnie problem jest dlatego ze rana jest pod brzuchem i w tym miejscu wlkasnie sie zagina i krawedzi zamiast laczyc sie to chowaja sie do srodkabo to juz 3 ciecie i gorzej sie lacza.Mam nadzieje ze przez ten tydzien bedzie juz lepiej.

Dziewczyny nie wiem czy byl juz taki temat ale co z antykoncepcja po ciazy u was.
Nie mam czasu patrzec do tylu.
Ja mam zakaz kolejnych ciaz bo bylo juz z ta niewesolo i cud ze tak sie zakonczylo.Proponowano mi podwiazanie ale nie zdecydowalam sie.Lekarz proponuje mi wkladke MIRENE czy ktoras miala z nia kontakt?
Tabletki odpadaja bo niezbyt sie po nich czulam,z naturalnej mam trojke dzieci,prezerwatyw nie moge bo mam uczulenie.

OWERlene-6tygodni i nadal się babrze...to mnie pocieszyłaś bo ja 2tygodnie i też nie ciekawie...
Ja ograniczam to co jem ze względu na córe a do tego zmieniłam pieczywo na tzw.lekkie.Do tego zdarza mi się jeść mało bo nie mam napadów głodu.

U mnie się zrosło dość szybko ale rana jest jakaś taka opuchnięta.No ale to dopiero tydzień.
To prawda ,po każdej następnej cesarce goi się coraz gorzej, niestety

echhh ja sobie daję maksymalnie czas do lipca na schudnięcie, bo lecimy na chrzciny Olci, więc muszę super wyglądać, żeby zachęcić przyjaciółki do ciąż ;P
a tak serio: nie chcę kupować nowych ubrań, a w dresie nie pojadę.

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie moze juz o tym bylo ale nie mam czasu czytac wszystkiego. Chodzi mi o naciecie krocza, jak dlugo was to wszystko bolalo? JA co prawda dopiero 5 dni po porodzie i juz mozna powiedziec, ze siadam prawie normalnie, ale juz sie nie moge doczekac kiedy zupelnie mnie przestanie bolec. No i jeszcze jedna sprawa, jak u was bylo z wyproznianiem?Ja sie tak boje, ze chyba mi sie wszystko zablokowalo bo juz 5 dni a mi sie w ogole nie chce. Wyslalam meza po czopki glicerynowe, ale tez sie boje. Jak one dzialaja? Cos jak lewatywa, ze wlasciwie samo leci?

Do góry