reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

reklama
Muszę się pochwalić. :-)
Obwód w brzuchu 77 cm, na wysokości pępka 83. Myśle, ze nieźle jak na niecłe 4 tyg po porodzie :tak: A i waga powoli zaczęła spadać bo ostatnio był zastój. Do wagi sprzed ciąży niecałe 2 kg. :-)
Najgorszy ten flaczek na brzuchu :zawstydzona/y:, ale już nad tym pracuje.

Pytałam dziś położną i powiedziała, że faktycznie za krótko, trzeba obserwować i już co zrobić.

ja juz mialam taki czas ze nic nie lecialo ale znowu zaczęło leciec tak sie zastanawiam ile to bedzie trwac :)
dzisiaj zakupilam sobie kremik na rozstepy ciekawe czy cos pomoze na ten moj brzuszek
myslicie ze 3 tygodnie po porodzie naturalnym mozna juz cwiczyc brzuszki czy lepiej jeszcze troche poczekac??
co do sexu to ja poczekam jak bede juz po wizycie kontrolnej u lekarza mąz juz taki spragniony ale musi wytrzymac jak ja chcialam pod koniec ciąży to on nie chcial to niech teraz cierpliwie czeka :)

Co do jakichkolwiek ćwiczeń to musisz się powstrzymać do zakończenia połogu. Cwicząc teraz brzuszki mogłabyś doprowadzić do np. silnego krwawienia. Organizm musi mieć odpowiedni czas na regenerację i to jest właśnie te 6 tyg.

Dziewczyny jak wasza forma po porodzie? Bo ja sie powaznie zastanawiam nad powrotem do diety hehe. Ogólnie jem normalnie bez smazonego itp ale nie katuje sie gotowanym kurczakiem z ryzem. No i efekt tego taki ze te zakichane kilogramy moga zostac :wściekła/y: Tydzien temu jak sie wazyłam to od porodu ubyło 5 kg czyli w sumie 10. Wczoraj sie wazyłam i niby przytyłam kilogram! mam nadzieje ze to tylko waga inaczej wazy bo wazyłam sie na innej niz ostatnio. No ale coz sie dziwic skoro wpieprzam ciagle ciastka- biszkopty, pełnoziarniste, z musli itp. No chce mi sie i juz. Cholera w ciazy nie miałam zachcianek to teraz mam :wściekła/y:
Ale cos z tym musze zrobic bo warto wykorzystac sprzyjajacy moment na gubienie kilogramów a obiecałam sobie ze oprócz ciazowych to pozbede sie tych wczesniejszych :-D tak w sumie jeszcze za 8 bym sie nie obraziła.

Ach i Moniskabe nie martw sie, nie jestes sama- ja po 3,5 tyg zaszalałam ale złych odczuć nie miałam wiec chętnie powtarzamy ;)

hehe..kilogramy...

ja na szczęście nie mam wagi u siebie, dopiero, jak udam się do rodziców, zważę sięwięc poki co stresuję się tylko rozstępami:-D no i wygojeniem krocza:dry:

hehe..kilogramy...

ja na szczęście nie mam wagi u siebie, dopiero, jak udam się do rodziców, zważę sięwięc poki co stresuję się tylko rozstępami:-D no i wygojeniem krocza:dry:
hehe ja roztepów nie mam i krocze w bardzo dobrej formie bo było z jednym kawałku- dlatego kilogramami sie przejmuje :-D Tym bardzie ze wiosna jest i zaraz trzeba sie bedzie troche rozebrac a za cholere nie chce pokazywac nikomu moich ramion :wściekła/y: jakos do tyłka i nóg sie przyzwyczaiłam- taki mój urok. ale ramion takich miekkich nie moge przezyc.

reklama
Do góry