reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

powrót do formy:)))

ja po środowym ważeniu kolejny 1kg do przodu:tak::tak::tak: więc już 11kg a plus z Natalią 12 w dniu porodu było a tu jeszcze 12 tygodni szok:szok::szok::szok: strach sie bać

reklama
W mojej książce te jest napisane, że te "powietrze" to :
dziecko ok 3,5kg
łożysko ok 0,8kg
płyn owodniowy ok 0,7 kg
powiększona macica i piersi ok 1,5kg
większa ilość pływnó ustrojowych i krwi ok 3kg
zapasy tkanki tłuszczowej ok 3,5
SUMA ok 13kg:shocked2:
U mnie już 7kg do przodu i mam cichą nadzieje ze zamknę się w 16kg:sorry: oby

Ja właśnie przytachałam książkę z pokoju, bo chciałam napisać co w mojej jest na ten temat, jest bardzo podobnie, poł kilo różnicy, więc już nie piszę.
dziecko ok 3,5kg
łożysko ok 0,8kg
płyn owodniowy ok 0,7 kg

U mnie 9 kg do przodu, jakoś od kilku dni waga się nie zmienia, pewnie po weekendzie pójdzie w górę.

No to ja się wczoraj ważyłam u gina i mam 13 na plusie już:confused2: 5,5 kg przytyłam w ciągu ostatniego miesiąca:confused2: Ale na pocieszenie zjadłam wafelki karmelowe na wieczór:-p Dzięki mojemu Ł jakoś tak mi się lepiej zrobiło, bo powiedział, że ja jestem w ciąży i muszę tyć:-p A jak mu powiedziałam, ze co będzie jak nie bedę mogła wrócić do formy sprzed ciąży, to mi powiedział, ze on nie ożeił sie ze mną dla wyglądu:-p słodki jest i kochany jak tak mówi (ciekawe tylko ile jest w tym prawdy hehe;-))

Witam wszystkie przyszłe mamusie:-D Jestem tu nowa, tak sobie czytam o tych waszych dodatkowych kilogramach i okazuje się, że z tą moją wagą nie jest za różowo...tzn ja jestem już na plusie 14 kg a do rozwiązania jeszcze trzy miesiące:szok: Tak naprawdę zaczęłam tyć dwa miesiące temu, przez ostatnie 8 tygodni przybyło mi 8kg!!! Moja waga teraz to 74 kg, mam jednak świadomość,że na tym się nie skończy:-( Chyba przestanę już liczyć:-)

Tak podobno 3 trymestr zaczynamy w 28 tygodniu.
U mnie także waga szaleje. I trymestr - 0 kg (na początku nawet kilo schudłam), drugi trymestr 8 kg. A tak się martwiłam, że nie przybieram a wadze. Teraz bardzo bym nie chciała zobaczyć 7 z przodu. Ale w tym tempie to chyba nierealne.:no:

reklama
dziecko ok 3,5kg
łożysko ok 0,8kg
płyn owodniowy ok 0,7 kg

e tam, optymistycznie zakładam, że więcej niż 12-13 kg nie będzie :happy: :-p
u mnie w 1 trym. +2 kg