reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

powrót do formy:)))

reklama
Ja jestem w 19 tygodniu. Chociaż w tych obliczeniach sama się gubię. Przez to, że cykl zawsze miałam dłuższy (około 32 dni, czasem więcej) każdy podaje inny tydzień. Moja ginekolog powiedziała, że nie ma znaczenia w tej chwili długość cyklu. Że w tej chwili podaje się tygodnie jak dla cyklu 28 dniowego, a dłuższy cykl będzie miał tylko wpływ na termin porodu, który zostanie przesunięty. Także według kółeczka, które dostałam przy pierwszej wizycie jestem w 20 tygodniu, natomiast według różnych dziwnych kalkulatorów (które zresztą często pokazują co innego) w 19tc. Jak dotąd przytyłam 3 kg. Piersi również zwiększyły się nieznacznie (chociaż mąż widzi dużą różnice :) ). w talii jakieś 2,5 cm od 9 tygodnia do teraz, a w biuście 3. W każdym razie jeszcze do wczoraj wydawało mi się, że brzuch mam nieznacznie duży, ale obejrzałam się w lustrze :) i jest już spory, myślę że do końca ciąży jeszcze zwiększy się dwukrotnie. No i co najważniejsze, chyba od tygodnia czuje ruchy :) ! Na razie słabe, ale w każdym razie jest to coś czego nigdy wcześniej nie czułam. Jestem pierworódką :)

Ogólnie jak czytam ile macie więcej, to zastanawiam się czy moja waga w tej chwili jest prawidłowa. Wizytę mam również 16 listopada, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze. Po ostatniej wizycie, dzidziuś miał 9,5 cm (16tc). Według książki powinien mieć jakieś 10 -12, więc zaczęłam panikować, lekarz stwierdził, że wszystko jest dobrze, to się uspokoiłam. Przecież rozwój rozwojomi nie równy.

A ja nadal na minusie :tak: Przez pierwsze 2 miesiące schudłam 5kg i jak na razie odrobiłam z tego tylko 2kg. Mój gin się "lekko" zdziwił jak przy pytaniu ile przytyłam (już przed ciążą miałam sporą nadwagę) powiedziałam że nadal jestem na minusie a to już przecież połowa ciąży, ale po oględzinach brzucha stwierdził, że dzidzior rośnie prawidłowo :biggrin2: A to przecież najważniejsze. Teraz tylko czekamy do 11 listopada na USG :biggrin2: Zobaczymy czy rzeczywiście dobrze rośnie ;-)

ja jestem nieco zdziwiona bo mam zaledwie 3,5kg na plusie. Waze 61,5kg - tyle samo co w poprzenidej ciazy w tym czasie :tak: Z tym ze wtedy zacyznalam od nizszej startowej (54kg, a teraz od 58kg). Tuz przed porodem wazylam 73kg i teraz tez na tyle stawiam. Czyli z 11kg przede mna (wolalabym tak z 8kg... no ale... :sorry:)

reklama
cos na ciele czyli co??? Oprocz dodatkowych 4 kilogrmaow i jednego malenkiego rozstepu to nic ;-)
No i blizna po nacieciu, ale tego nie widac na pierwszy rzut oka wiec sie nie liczy :-p

Do góry