reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy

reklama
Mi zostały 3 kilogramki ale po 16 dniach po porodzie to tyle co nic. Martwię się tylko co będzie dalej bo jak zacznę chudnąć tyle co w pierwszej ciąży to aż strach

Dzisiaj w końcu się zważyłam. Do porodu szłam z wagą 83kg a dzisiaj było 67kg, czyli poszło już 16kg. Woda ze mnie ładnie schodzi, kostki już widzę bez problemu i obrączkę niedługo może włożę ;-) Do wagi sprzed ciąży zostało mi zrzucić niecałe 6kg, więc nie jest źle, tym bardziej, że brzuszek mam jeszcze spory :sorry2: no i myślałam, że będzie gorzej... mam nadzieję, że dzieki temu, że krmię piersią uda mi się wrócić do poprzedniej wagi no i się nie obrażę, jak zejdę poniżej 60kg ;-):-D

Znacie jakiś sposób na rozstępy? Jak Dobrusia była w bzuchu to nie było ich tak widać, a teraz to masakra :-( no i do tego te włoski na brzuchu :zawstydzona/y: myslałam, że jak w ciąży się pojawiły, tak po znikną, ale na razie nic tego nie zapowiada :dry:

znikną tylko trzeba jeszcze czasu ja też mam jeszcze włoski a co do wagi to na pewno przy karmieniu jak do tej pory tak szybko ci poszło to i dalej będzie spadać choć te ostatnie kilogramy trochę dłużej - to wg mojego doświadczenia
ale na ogół tak jest

Ja 12 kg straciłam do tej pory, jeszcze 7 przede mna... ale co tam:-p
Ja najbardziej ciesze sie z małego brzuszka:-) została juz praktycznie taka galareta... jak leze to moj brzusio kojarzy mi sie z łozkiem wodnym:-p
Brzusio cały w rozstepach niestety, ale juz nie swedza, powoli zmieniaja kolor... ale i tak sie juz do nich przyzwyczaiłam, mąż tez:-p
Teraz mnie juz tylko meczy ból krocza...:confused: do tej pory siadałam na kole ale dzis mi pękło pod tyłkiem jak sobie siedziałam:zawstydzona/y: i znów sie mecze...
wczoraj odwazyłam sie sie zaglądnąc na ta "rane" i załuje:zawstydzona/y: kiepsko to wyglada... szew sciagniety ale dziura została... i teraz duzo gorzej sie goi:confused: a mnie meczy ból własciwie całego tyłka...
Mam nadzieje, ze jeszcze najwyzej tydzien i przejdzie... ehhh. dobrze ze hemoroid chociaz mnie opuścił w końcu!

Zaglądaj sobie codziennie , ja tam akurat mam fobię na tym punkcie po pierwszym porodzie i uczuleniu więc dlatego pytam . Ja biorę lusterko i 3 razy dziennie przemywam tantum rosa a poza tym przemywam szarym mydłem . Z dnia na dzień jest lepiej , już nawet tak nie boli jak dużo chodzę czy siedzę tylko tam gdzie miałam 2 dziurki po szwie zrobiły mi się guleczki ale tak czy siak codziennie są pod kontrolą
.

Zaglądaj sobie codziennie , ja tam akurat mam fobię na tym punkcie po pierwszym porodzie i uczuleniu więc dlatego pytam . Ja biorę lusterko i 3 razy dziennie przemywam tantum rosa a poza tym przemywam szarym mydłem . Z dnia na dzień jest lepiej , już nawet tak nie boli jak dużo chodzę czy siedzę tylko tam gdzie miałam 2 dziurki po szwie zrobiły mi się guleczki ale tak czy siak codziennie są pod kontrolą
.
no włąsnie ja mam straszne opory zeby tam zaglądać... mało przyjemny widok...:confused: moze bym sprobowałam to tantum rosa... Mam nadzieje, ze bez problemu sie kiedys wygoi wszystko... bo narazie to mam jedna wielka kreche z kilkoma dziurami do tyłka...:-p

reklama
Ja tam zaglądam i przynajmniej widzę czy jest lepiej. Tantum rosa działa ściągająco i naprawdę polecam . Wiem że to mało przyjemny widok z resztą nawet jak się nie zagląda to widać poprawę po tym jak się siada czy chodzi powinno z dnia na dzień być coraz lepiej i tego ci Asiowo życzę :-)

Do góry