reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy

jak ja tak czytam dwie dziurki po szwie... chciłabym być na Waszym miejscu :sorry2: ja takich dziurek będę miała z 10-12 :szok: kto to widział robić cięcie na pół pośladka, brrrrrrrr...
Asiowo a Ty masz wszystkie szwy rozpuszczalne? Może jedź na ściągnięcie, jak tak Ci się we znaki dają.
Mi od kilku dni już wyłażą i te z zewnątrz i z wewnątrz :tak: ulga niesamowita :-) tylko dziwnie drapie i swędzi jak wyłażą :eek: \
ja tez jeszcze nie oglądałam rany dokładnie, tylko codziennie wieczorem wypinam się przed lustrem w przedpokoju i sprawdzam czy szwy puszczają :zawstydzona/y: no i jak wiszą mi nitki to tylko lekko pociągam, jak nie wyłazi szew to nie ruszam, boję się żeby czegoś nie uszkodzić...
i nadal się zmagam z hemoroidami :zawstydzona/y:

i bądź tu kobietą i rodź dzieci ;-):-D

reklama
j
Asiowo a Ty masz wszystkie szwy rozpuszczalne? Może jedź na ściągnięcie, jak tak Ci się we znaki dają.

No ja miałam jeden z zewnatrz, reszta rozpuszcalne w srodku ale ich prawie w ogole nie czuje...
Boli mnie tyłek, bo nie zrosło mi sie tam gdzie mi ciagneli ten szew... no i rana została, dlatego mi to doskwiera... ogolnie tylko 1 pekniecie miałam wiec nie narzekam:-)

współczuje Tobie tych dziur...:confused:

Asiowo, mi jak szew wyszedł, to tam gdzie została dziurka przez pół dnia leciała mi krew ale tak troszkę i się wszystko ładnie zarosło :tak: może idź do swojego ginka niech to obejrzy...

przed chwilą oglądałam ranę i muszę stwierdzić, że ładnie mi się zarosła :tak: a na pośladku nie będzie po niej śladu :-) a w bardziej czułym miejscu mam dość ładną równą kreskę tylko trochę wypukła :tak: wygląda na to, że moja ginka się spisała i ładnie mnie pocerowała ;-) i co najważniejsze z zewnętrznych to mi tylko jeden szew został :tak::-):-):-) a wewnętrzne też wyłażą i to wszystkie hurtem, dlatego czuję taki dyskomfort :eek:

mata na hemoroidy polecam czopki propolisowe (bezpieczne) mnie wyleczyły w dwa dni:tak:
proctoglivenol bardzo dobry lecz drogi i działa krótko:-( bynajmniej ja tak miałam...
posterisan tym razem mi nie pomógł...

U mnie brzuszka juz prawie wcale:-)
Wczoraj byłam na zkaupach i okazało się, że teraz nosze rozm. L zamiast S:-p i te duze cyce... zawsze wszystko miałam za duze w biuscie, a teraz za małe:-p musze się przyzwyczaic:-)
znów 2 kg mniej przez 2 dni;-)
Kasiau dzieki, że wspomniałam o tym tantum rosa... taka ulga:-) 2 dni to stosuje i w koncu umiem usiąść na tyłku. Troszkę jeszcze boli, szczególnie jak jestem dłuzej na nogach albo siedze bardzo długo... ale róznica kolosalna:-) i Krocze jakby szybciej się goiło... juz coraz lepiej:-)

Dziewczyny,a jak u Was z krwawieniem?
Mi juz nic nie leci od kilku dni,tylko uplawy-czasem jeszcze troszke rozrzedzonej krwi,ale malutko.A dzis jakby taki plodny sluz ;-)
Krocze mam juz chyba prawie zagojone,czasem tylko pobolewa troszke przy lechtaczce,lub na szwie.Moze za tydzien sprobuje juz cos z M zadzialac...;-);-)

reklama
Mi po 2 tygodniach to prawie nic nie leci z resztą zmienił się i kolor na żółty, czasem troszkę krwi ale parę kropelek.
Połóg trwa teoretycznie 6 tygodni ale się podobno od tego odchodzi i kobieta sama wie kiedy może . Ja zaczekam chyba na wizytę u ginekologa i jak mi powie że już można to wtedy będę spokojniejsza - jak na razie prawie 3 tygodnie za sobą , jeszcze drugie tyle.

Do góry