reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do formy z przed ciąży - tracimy kilosy

dzisiaj miałam dzień ważenia i :

zgubiłam 15,3kg
zostało 10kg
marzenie - zgubić dodatkowe co najmniej 4kg

długa droga przede mną :-(

reklama
Dziewczyny ja ważę się co sobotę. Dodatkowo mierzę obwód brzucha, bioder, uda i ręki i tak:
od dnia porodu czyli od 4 stycznia zgubiłam:
WAGA: 21 kg
obw. brzucha: 31 cm
obw. bioder: 11 cm
obw. uda: 6 cm
obw. ręki: 2 cm

wow joasiab super:-) ja jakis czas temu wazylam 54 od dowch tyg waga skoczyla do 54,7 i stoi jak zakleta:-( a tak chcialbym wazyc 53 no ale nic trudno...niedlugo zaczna sie spacerki i bedzie lepiej...

Ja jeszcze 20 kg do zrzucenia i do wymarzonej wagi.Ale mam pytanie czy wy juz wszystkie pozbylyscie sie brzuchow?Dzisiaj mi mija 4 tygodnie a ja wciaz mam wyspe z przodu nad pepkiem normalnie odstaje mi duzy brzuch jak w ciazy niechce mi sie wchlonac nosze pas pomaga bo sie zmniejsza ale czy ta wyspa nie utrzymuje sie za dlugo?Czy ktoras z was ma jeszcze brzuch czy wszystkie zgubilyscie bo nie pamietam jak to bylo po pierwszej ciazy kiedy mi sie wszystko wchlonelo.

To i ja się pochwale:)
Przed ciążą 58-60kg waga mi sie wahała natomiast nigdy 60kg nie przekroczyła, w ciąży przytyłam 26 kg:( ważyłam 86kg:(
Teraz już mam 69kg, wazyłam się dziś:) więc cale 9kg zalega, z tym, że 2 do 3 kg zalega w piersiach:) bo z miseczki C zobiło się E :) ale całą ciążę mialam 75 pod biustem czyli obwód ani drgnął z przed ciąży :)
..........więc tak obstawiam zrzucić 6kg :) wystarczy bo nie chce ważyć mniej niż przed ciążą, mam 173 cm wzrostu wiec nie chce jak patyk wyglądać:)

Blondi, a mam takie pytanie jaki masz obwód w biuście? Bo ja tak, jak Ty pod mam 75. Natomiast w biuście po ciąży mam 90. Wpisywałam to w różne kalkulatory rozmiarów staników i raz mi wyskakuje rozmiar E, a raz C i już sama nie wiem jaki mam rozmiar. Dobrze, że staniki mam bawełniane, to się dopasowują. Ale chciałabym teraz kupić sobie kilka ładniejszych - sztywnych na allegro i nie wiem jaki rozmiar:-( A nie mam czasu, żeby podjechać do dobrego sklepu z bielizną, żeby mnie babeczka wymierzyła i podała rozmiar...

reklama
Do góry