reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do formy z przed ciąży - tracimy kilosy

Oooooooooooo dobra kobieto! Mów mi tak jeszcze a moja motywacja do ćwiczeń wzrośnie;)

reklama
ja mam już 4 tygodnie po ciąży ale się zastanawiam czy już troszkę nie zacząć delikatnie ćwiczyć,
też chcę się pozbyć oponki i wejść w końcu w swoje spodnie po już miesiąc chodzę cały czas w jednych
i jak są mokre po praniu to nie mam w czym wyjść

Ja tez za niedługo dołacze sie do Was , najpierw niech przestan eplamic a potem powoli bede cwiczyla....
Powiedzcie mi czy ktos z Was stosuje pas poporodowy ??? I jak walczycie z rozstepami ??

kochane - jakie cwiczenia robicie?? jak walczycie z tluszczykiem??? mi dzis minelo 6 tyg od porodu i cos bym juz mogla zadzialac ale nie wiem od czego zaczac...
tydz przed porodem wazylam 73kg teraz waze jakies64/63 -zostalo mi sie 6 kg. do mojej wagi. w najszerszym miejscu w udach mam jakies 102cm a w brzuchu mam 100cm - tluscioch jestem!!! nie wiem jak cw. zawsze chodzilam na fitness ale przy 2 dzeciaczkow to niewykonalne...
nie mam w domu zadnego sprzetu.
POMOCY!!!

Ja jak nie mialam czasu chodzic na fitness to skalalam w domu na skakance codziennie 40 minut a potem robilam brzuszki 3 serie po 15 powtorzen na kazda strone z czasem zwiekszlam liczbe powtorzen.

trzeba się wziąć za siebie
mi została oponka , trochę w nogach i w tyłku
jakieś pomysły na lekkie ćwiczenia
już nie krwawię ale robiąc brzuszki mam uczucie że szwy mnie ciągną

Ja się wczoraj jakieś 1,5 minuty męczyłam pilatesem (do momentu aż poczułam, że mięśnie brzucha pracują) i poszłam na zasłużony odpoczynek;) Kiedyś to robiłam całą serię, a teraz po minucie już myślałam, że wyzionę ducha. A tak to może zajmę się tae - bo: YouTube - Tae Bo Cardio Billy Blanks 1/5. Wydaje mi się, że takie bardziej dynamiczne ćwiczenia bardziej mnie zmotywują;) Jak Wojtek jeszcze ciut podrośnie, to będziemy ćwiczyć razem - będzie moją 5 kg sztangą, więc na pewno szybko się wyćwiczę;)

Ja stosuje pas poporodowy od osmej doby. I brzuch sie wciaga ale nie wiem czy to dzieki niemu czy sam z siebie ale ja sie czuje dobrze nic mnie nie boli. A w aptece powiedzieli ze moge juz 3-4 dni po porodzie go stosowac. Ja narazie 12 kilo mniej liczmy po 2i pol tyg. Do wymarzonej wagi mam jeszcze 20 kilo ale to nie jest waga z przed ciazy tylko wczesniejsza.

reklama
A ja mysle o areobiku wodnym, ale to pewnie troche pozniej, poki karmie, to Ali nie moge na dłuzej niz 2 h zostawic. A jakos jeszcze nie odciagałam mleka do butelki, nawet nie wiem czy bym potrafiła. Generalnie teraz obzeram sie nadal słodyczami, ale nie potrafie sie powstrzymac:( W sumie bardziej mnie ciagnie niz w ciazy, moze mała mi spja cały cukier;) A tak na powaznie, to moj m juz sie na mnie krzywo patrzy, jak widzi, ze którys raz z kolei siegam po słodycze...ale co ja mogę, jak taka słaba wole mam:(

Do góry