reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy z przed ciąży - tracimy kilosy

Dzisiaj waże dokladnie tyle ile zaraz przed zajsciem w ciaże a wiec 68 kg przy 170 cm. Tyle co przybralam w ciazy a wiec okolo 16 kg , zgubilam przez 5 tyg po porodzie.

Ale to i tak wszystko za dużo:-( Moja waga zawsze wahala sie w granicach 58-60 kg ale gdy rzucilam palenie, jakies 3 lata temu , przybralam cale 10 kg przez rok i tak tego zgubic nie moge:-(

Dokladnie w zeszlym roku, na wiosne mialam zaczac mega odchudzanko ale sie nie udalo bo...zaszlam w ciaże

No ale teraz to juz moge wiec czas zaczac:-) Postanowilam do lata zrzucic te 10 kg :-)i moze wcale nie bedzie to takie trudne przy takim maluszku:-)

:-)

reklama
ja też przy wzroście 173 zawsze ważyłam 59 - 60kg :) teraz waże 72kg, odliczam 2 kg na piersi bo się o 3 rozmiary powiększyły , więc 10 kg jeszcze zostaje do zrzucenia:)

Ja przy wzroscie 160 przed ciaza 53 wazylam. dzis wazylam sie rano i jest 54 wiec jeszcze kilo mi zostalo. Chcialabym zejsc do 50 kilo ale zobaczymy.

Ja przy wzroscie 160 przed ciaza 53 wazylam. dzis wazylam sie rano i jest 54 wiec jeszcze kilo mi zostalo. Chcialabym zejsc do 50 kilo ale zobaczymy.

ach pozazdrościc:)u mnie dalej lipa,waga stoi...

ticker.php

Ja tydzień po porodzie mam tylko 7kg do tyłu.... Chyba się trzeba będzie wziąć ostro za siebie, bo sama waga nie spadnie....

U mnie waga stoi. Przed ciążą przy wzroście 173 ważyłam 60 kg, teraz 63. Z tym, że ilość jedzenia jaką pochłaniam dziennie jest oszałamiająca, więc pewnie szybko mi nie spadnie. Aniwar - gratulację szybkiego powrotu do formy;)

U mnie tez waga stoi- 63, tyle co przed ciaza (ale piersi 2 numery wieksze). W spodnie wszystkie wchodze, za to w bluzki nie:-D.

Kurcze dziewczyny ale Wam zazdoroszczę. Ja jestem 8 kg do przodu i waga stoi. Nie mam pojęcia co zrobić, żeby spadła. Ćwiczyć mi ponoć jeszcze nie wolno, diety się nie da bo karmię. Ehh wchodze dalej tylko w ciuchy ciążowe:/ Może jakieś pomysły macie??

Mi jutro mija 6 tygodni od porodu (Boże, jak ten czas szybko leci) i zaczynam ćwiczyć (znając mój upór w tego typu sprawach pewnie pojutrze przejdzie mi ochota na gimnastykowanie się). Żeby się nie przemęczać, na pierwszy rzut pójdzie pilates;) Pewnie apetyt mi się nie zredukuje, ale za to może mi oponka zniknie?

reklama
Ulkan - pilates to bardzo dobry wybór, nawet jak nie schudniesz, to wzmocnisz wszystkie mięśnie głębokie, brzucha, grzbietu, przeciążone po ciąży i lepiej się poczujesz :-)

Do góry