reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do formy z przed ciąży - tracimy kilosy

Dzisiaj waże dokladnie tyle ile zaraz przed zajsciem w ciaże a wiec 68 kg przy 170 cm. Tyle co przybralam w ciazy a wiec okolo 16 kg , zgubilam przez 5 tyg po porodzie.

Ale to i tak wszystko za dużo:-( Moja waga zawsze wahala sie w granicach 58-60 kg ale gdy rzucilam palenie, jakies 3 lata temu , przybralam cale 10 kg przez rok i tak tego zgubic nie moge:-(

Dokladnie w zeszlym roku, na wiosne mialam zaczac mega odchudzanko ale sie nie udalo bo...zaszlam w ciaże

No ale teraz to juz moge wiec czas zaczac:-) Postanowilam do lata zrzucic te 10 kg :-)i moze wcale nie bedzie to takie trudne przy takim maluszku:-)

:-)

reklama
ja też przy wzroście 173 zawsze ważyłam 59 - 60kg :) teraz waże 72kg, odliczam 2 kg na piersi bo się o 3 rozmiary powiększyły , więc 10 kg jeszcze zostaje do zrzucenia:)

Ja przy wzroscie 160 przed ciaza 53 wazylam. dzis wazylam sie rano i jest 54 wiec jeszcze kilo mi zostalo. Chcialabym zejsc do 50 kilo ale zobaczymy.

Ja przy wzroscie 160 przed ciaza 53 wazylam. dzis wazylam sie rano i jest 54 wiec jeszcze kilo mi zostalo. Chcialabym zejsc do 50 kilo ale zobaczymy.

ach pozazdrościc:)u mnie dalej lipa,waga stoi...

ticker.php

Ja tydzień po porodzie mam tylko 7kg do tyłu.... Chyba się trzeba będzie wziąć ostro za siebie, bo sama waga nie spadnie....

U mnie waga stoi. Przed ciążą przy wzroście 173 ważyłam 60 kg, teraz 63. Z tym, że ilość jedzenia jaką pochłaniam dziennie jest oszałamiająca, więc pewnie szybko mi nie spadnie. Aniwar - gratulację szybkiego powrotu do formy;)

U mnie tez waga stoi- 63, tyle co przed ciaza (ale piersi 2 numery wieksze). W spodnie wszystkie wchodze, za to w bluzki nie:-D.

Kurcze dziewczyny ale Wam zazdoroszczę. Ja jestem 8 kg do przodu i waga stoi. Nie mam pojęcia co zrobić, żeby spadła. Ćwiczyć mi ponoć jeszcze nie wolno, diety się nie da bo karmię. Ehh wchodze dalej tylko w ciuchy ciążowe:/ Może jakieś pomysły macie??

Mi jutro mija 6 tygodni od porodu (Boże, jak ten czas szybko leci) i zaczynam ćwiczyć (znając mój upór w tego typu sprawach pewnie pojutrze przejdzie mi ochota na gimnastykowanie się). Żeby się nie przemęczać, na pierwszy rzut pójdzie pilates;) Pewnie apetyt mi się nie zredukuje, ale za to może mi oponka zniknie?

reklama
Ulkan - pilates to bardzo dobry wybór, nawet jak nie schudniesz, to wzmocnisz wszystkie mięśnie głębokie, brzucha, grzbietu, przeciążone po ciąży i lepiej się poczujesz :-)

Do góry