reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do formy z przed ciąży - tracimy kilosy

ja chodze na basen.. i poprostu pływam no to po ostatnim byłam o kilo lzejsza.. no ale przychorowałam wiec poobjadałam sie słodkosciami i pół mi wróciło :) narazie tylko basen przez najblizsze 2 miesiace.. no moze troszkę jeszcze jakies ciwczenia w domu nie obciazajace brzucha i blizny po cc.. a pózniej jak Kubus pozwoli zapisze sie na siłownie.. i "porzeźbie co sie da:)

reklama
Kochane kiedy zamierzacie zabrać swoje malenstwa na basen, moja znajoma bardzo wczesnie zaczęła jeździć i jej córcia świetne ma foty jak pływa po wodą:)

A ja nadal mam 10kg do zrzucenia, od jutra jadę z brzuszkami, umięsnie trochę brzuszek:p

jak urodzilam maje zaraz smigalam na aerobik - jak przychodzilam to padalam na dzioba - a tu dochodzily po powrocie domowe obowiazki, karmienie, wstawanie wnocy... ledwo zylam!! nie umialam rekami ruszac, nogi mi drzaly nawet jak w nocy wstawalam do malej - dalam sobie spokoj :)
pomysl z basenem bardzo mi sie podoba!!

Ja w ciąży przytyłam 13kg. Po powrocie do domu miałam 10kg mniej, a teraz już wszystko straciłam, ale chcę jeszcze, bo mój brzuch wygląda tragicznie... Mam nadzieję, że uda się stracić jeszcze chociaż 5kg.
Mam dużo szwów i na razie nie bardzo mogę ćwiczyć, ale jak tylko lekarz pozwoli, pójdziemy w trójkę na basen.

Blondi - podobno najbezpieczniej jest zabierać na basen maluch, które skończą 3 miesiące. Chodzi o to, że skóra takiego malucha poradzi sobie z chlorowaną wodą.

Moje dziecko ma wyczucie. Za każdym razem jak zaczynam ćwiczyć, to się włącza i żąda jedzenia. Wczoraj próbowałam 4 razy.... może dzis będzie lepiej.

tem w basenie dla maluszka musi byc 37 by niezmarzł.. ja z Tomkiem zaczełam chodzic jak miał 5miesiecy... uwazam ze zapozno.. bo juz mu ten dryk do pływania zanikal.. wiec pływac nie umie pod woda .. ale nad całkiem niezle sobie radzi tylko boimy sie go puscic a juz sie domaga , wode uwielba I chodzimy do dzis .. z Kubuskiem chciałam zaczac juz w Marcu ale ze urodził sie taki malusi i chrzcimy go w kwietniu to dopiero po chrzcinach pójdziemy na 1 basen.
w nietórych miastach sa zajecia dla niemowlaków,,( u nas niestety nie ma szans by sie zapisac.. ) sama uczyłam Tomka pływac jak któras bedzie chciała wiedziec jak trzymac w wodzie i wogole to napisze na prv

Biala to może załóż osobny wątek i napisz na ten temat;) Bo pewnie będzie więcej żadnych takiej wiedzy i będziemy Ci zadawć 3 miliony pytań, a po co, a jak, a dlaczego;)

Ja w ciazy doszlam do 63kg, czyli +14kg, w dzien wyjscia ze szpitala mialam 57,5 kg a od kilku dni utrzymyje sie na 55,2-55,7. Nie chce juz byc taka chuda jak przed ciaza- wy mi pisalyscie ze lepiej wygladam w ciazy a i maz powiedzial ze wolalby bym byla bardziej kobieca. Sama jakos nie umiem patrzec na te zdjecia z przed ciazy- taki patyk ze mnie byl (hehe, paranoja- przez wiekszosc zycia mialam kompleksy na punkcie swych kraglosci a jak po pierwszej ciazy je stracilam to sie okazuje ze mi ich brakuje ;-)). Nie chce byc plaska... ale chcialabym wyrzezbic cialo bo mam takie sflaczale bleee, prawie brak miesni. Chcialabym to zmienic i w koncu wprowadzic na stale cwiczenia. Jak myslicie, moglabym zaczac juz krecic hula hop, takim zwyklym plastikowym? Przed zajsciem w ciaze zaczelam i spodobalo mi sie- fajnie by bylo juz moc do tego wrocic... Po pologu chce wprowadzic cwiczenia silowe, brzuszki.

reklama
Do góry