reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy z przed ciąży - tracimy kilosy

Z tego co wiem nie wolno truskawek bo uczulają, można próbować po 3 tyg jablka i banany, ale wiadomo zalezy od dziecka jednemu nic nie będzie inne odpłacze swoje z bólu brzuszka:(

Ja nie mam schematu jedzenia jak niektore z Was, śniadanie jadam jak wstane a przy dziecku różnie bywa czasem jest to 8:00 czasem 10:00 zjem na szybko dwie kromeczki, teraz polubiłam pieczywo chrupkie z biedronki Pono czy jakoś tak i wcinam po 5 tych "kromek" z masłem, serem zółtym dżemem z czarnej porzeczki lub aronii bo podczas karmienia mi poleciła połozna, rzadko wędlina ale też się zdarzy, obiad to różnie, ale raczej zupa:) po południu lubie przekąsic coś na słodko mniam:) a kolacja do 20tej jak nie zjem to już nie jem, jakoś wieczorami nie bywam głodna ... narazie mam 70kg na liczniku, a było w ciąży 86kg wiec jest nieźle, piersi z 2kg licze więc 8kg zostało do zrzucenia:))) więcej nie chce bo za chuda tez nie dobrze:)

reklama
ja jeszcze mam 4 kilo ale już wchodzę w dwie pary spodni sprzed ciąży
jeszcze jedne rureczki mi zostały do których chcę wejść ;-)

Ariska w sumie to dobrze, chociaz podejrzewam że przez te nerwy to zjechałas pewnie z 5kg jeszcze.

Kurka siwa - wywalę wagę przez okno!!!!!!!! 1 kg + ;-( Czuje się grubo, brzydko i źle;-( I jeszcze mi mąż na pocieszenie kupił biszkopta;-(

Ulkan - usmiałam sie z tych biszkoptów, poproś męża o różyczke na pocieszenie:-D a kilogram zniknie jeszcze nie jeden, wszystko przed nami a narazie karmimy i musimy się dobrze odżywiać:)

blondi ja jem jabłka i banany...nawet nie wiedziałam że nie wolno...oprócz tego wcinam biszkopty a moim przebojem są chrupki Corn Flakes z Biedronki te z miodem i orzechami...potrafię zjeść na sucho calą paczkę...
Oprócz tego jem kanapeczki najlepiej ze schabikiem pieczonym (sama piekę...polecam! Wiesz co jesz), ser żółty, jogurty, mleko...obiad co sie trafi:)

Powiedz mi blondi czy Ty kupiłaś w końcu ten gorset co klaudoos też ma?

ja się dziś zważyłam i mam 9,5kg na minusie :-)
zostało mi jeszcze 6,5kg do zrzucenia ale jak moje dziecko będzie tak cycka ciągnąć to zniknie w mig :-D

reklama
u mnie po 2 tyg. - 1kg wrrr.ale co dobre to jednak pomógł mi ten gorsecik.brzuch nie jest ''zflaczały''

ticker.php

Do góry