reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do formy :) WAGA

Sznurowki z kroku juz mam zdjete i moge sie ruszac, ale... obiecalam sobie, ze zaczne dopiero od przyszlego wtorku :-) (do wtedy jest u mnie moja mami, a przy niej jakos tak....)
Na razie (od pierwszego prysznica po porodzie) smaruje sie roznymi dziwactwami na zgubienie kilogramkow i centymetrow :-)
Czy moze mi ktos polecic cos na rozstepy?? Ble... jednak dorobilam sie tez na udach ;-( Wolalabym jakas sprawdzona masc na blizny (bo rozstepy to przeciez forma blizn), niz balsamy, czy kremy... One sa zazwyczaj g. warte.
Solerke mozna jak sie karmi... Ale... lepiej poczekac, jak sie zrobi troche cieplej, bo teraz cycki niezbyt lubia takie szoki termiczne :-)
A wie ktos moze, kiedy mozna zaczac chodzic na basen??

reklama
Karola7 będziesz miała pretekst do zakupów ;D, i to coraz mniejszą kreację ;).

Ja na razie skupię się na nadmiarowych kilogramach z ciąży, bo póki co waga nie bardzo chce drgnąć. A dopiero potem pomyślę o następnych- oby nastał ten czas, bo na razie kiepsko mi idzie to zrzucanie kilosków :(

ja właściwie to do formy już wróciłam z racji tego że musiałam wrócić na uczelnię, więc już od dwóch tygodni aktywnie uczestniczę w zajęciach i to mi właśnie pomogło. Dziewczyny dbakcie o postawę!!! Jak karmicie to pamiętajcie że przede wszystkim Wam ma być wygodnie a nie garbić się z cyckami do malucha!!!

Proste ćwiczenie:
Stanąć tyłem do ściany, dosunąć pięty do ściany, wyprostować się, ściągnąć łopatki, wciągnąć brzuch, spiąć posladki!!! postać tak chwilunię żeby zapamiętać jak to jest być prostym i przypominać sobie to kilka razy w ciągu dnia! mile widziane lustro pomocniczo ;)

poza tym Babki, ruszać się ruszać i jeszcze raz ruszać!!!

Kira basen myślę że jak już nic z Ciebie lecieć nie będzie bo Ty przecież miałaś poród naturalny więc nie musisz się bać że blizny rozmoczysz na brzuchu ;)

Ja z ćwiczeń jedynie stosuję wciąganie brzucha oraz lekkie napinanie, żadnych "brzuchów", bo po cesarce to mogę się nabawić przepukliny pooperacyjnej. Brzuszki najlepiej zacząć jak już minie te 6 tygodni i nic już nie boli - mówię do mamuś po cc.

a te mamusie które mają poród naturalny za sobą mogą ćwiczyć "brzuszki" jak najwcześniej - o tyle mają lepiej... :)

to tyle co mogę naprodukować jako mamusia rehabilitantka ;)

a teraz mi powiedzcie czy ja mogę opalać cycki w solarium jak mam rozstępy???

Misia... a ja jako mamusia po jakims tam kiedys przeszkoleniu dermatolo9giczno-kosmetycznym (ale lichym, bo co innego bylo mysla przewodnia), odradzam na razie opalanie miejsc dotknietych rozstepami. Z nimi teraz w miare delikatnie trzeba sie obchodzic (to sa blizny!!!!). Opalanie niestety na tym etapie pogarsza wyglad i powrot do jako takiego stanu.
Wiec cycuszki przykrywamy pieluszka. I misia, blagam. Jesli pojdziesz na solke, to ubierz potem cieplo cycki. One nie powinny byc narazone na szok termiczny i wychlodzenie (to rady poloznej, ktora nas odwiedzila :-) ).

No właśnie Ewako - motywacja podziałała. Wczoraj po 10 brzuszków i przysiadów, no i cały zestaw ćwiczeń jogi. No a dzisiaj już po brzuszkach - 15. Ale kondycji to ja juz nie mam :p

Melduję, że ćwiczenia rozpoczęłam. :p
A co szku termicznego to ja bez dodatkowego nagrzania czuję na biuście zmianę temeratur. Dlatego zawsze dodatkowy sweterek na spacer bo inaczej boli.

Misia - kurde masz racje z tym garbieniem.Boshe jak mnie plery bolą....I jestem wygieta jak chiński paragraf...rozpoczynam regularne spacery i to traktuje jako wstep do rozgrzania ciała przed Cindy.Jestem tak zdrętwiała i rozlazła po tej ciazy, ze wrrrrrrrrrrr.........

A ja się do dzisiaj zastanawiałam, co te młode matki opowiadają o bolących plecach...Już się nie muszę zastanawiać. Po codziennych tańcach z zawiniątkiem w rękach już wszystko wiem... ;D

reklama
Madzia ja nie tańczę a tak mnie bolą że fiu fiu. Nie będę zganiać na ciąże, bo przed ciążą miałam ładnego garba, ale chociaż nie bolał.... ::)

Do góry