reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy :) WAGA

reklama
nie wiem jak w przypadku kobiet w ciazy...ale espumisan podoje sie nawet pacjentom przed operacja, sama kiedys mialam na wzdecia i byl rewelacyjny , jesli dochodzi juz do takich "ekscesow" jak omdlenia to moze warto spytac gin a czy mozna to brac.....dobrze ze nas nie wzdyma azotem ;l-) wtedy lataly bysmy jak baloniki w powietrzu ;-)
pozdrowionka
ps. a koperek wlasnie jest na wzdecia wszedzie pisza.....

no właśnie, to jest najdziwniejsze... moja rodzina puka się w czoło jak wybieram z ziemniaczków koperek, ale wystarczy że zapomnę i mam wielki kłopot :(

Dzieciom podaje sie herbatki z kopru włoskiego - możne kupić na każdym stoisku dla niemowląt. Tylko nie wiem co w przypadku Misiaq. A ja dzisiaj byłam jak wielki balon i pomógł mi ......... BASEN. było super ;D

Karola mam tą herbatkę "Kopruś" taką w saszetkach i wyobraź sobie że nie ma takich właściwości w działaniu jak zwykły świeży koperek... :)

a ja juz mam +5,5 :D ale tez mam straszne zaparcia,od tygodnia nie odwiedzilam kibelka,tak na powaznie,tez tak macie???? :-[ :( :(

Ja na wadze  miałam + 5 kg/6 kg zależy czy się ważyłam rano czy wieczorem  ;D ale teraz tak jakbym spadła 1-2 kg. Ale pójdę w 22/23  tyg. do gina to się zważę dokładnie. :D Jeśli chodzi o zaparcia to ja nie mam i puki co niem iałam z tym problemów. Jem dużo błonnika -więc jest ok :D

reklama
JKACHA107 ja w ciąży, wręcz przeciwnie, pod tym względem jest ekstra. w ciąży mam raczej lepszą przemianę, a może taką budowę, że nie narzekam na zaparcia. Ale z tego co wiem to zaparcia są typową dolegliwością w ciąży, więc więcej jabłuszek, ciemne pieczywo, dużo picia i powinno ci się poprawić.

Do góry