reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Powrót do formy :) WAGA

No właśnie ponoć karmienie piersią powoduje szybkie zrzucanie wagi jednak coś za coś
karmisz cycem nie odchudzaj sie i bądź tu mądry ;)

reklama
Karolla jak karmisz cycem to i tak na przymusowej dietce jesteś. Zero czekoladek bo dzidzia ma zatwardzenia, smażonego też lepiej nie (przynajmniej na początku) bo od tego kolki. No i do tego jeszcze odpadają cytrusy, owoce pestkowe, niektóre warzywka (te co uczulają, albo wzydmają), nabiał (na początku i jeśli dzidzia ma skazę białkową.) Ta na prawdę to początek jest straszny - repertuar zywieniowy baaaardzo ograniczony. Ale za to samo karmienie - ::) ::) ::) super sprawa.

A tak a propos talii osy po wyjściu ze szpitala, to moja mama tak miała. Wychodziła ze szpitala w ciuchach sprzed ciąży (tak było jak rodziła mojego brata), ale ona przytyła tylko 8 kg przez całą ciążę, a ja już 6,5 :p ;D ;D

karola oj wiem ile wyrzeczeń ma karmiąca mama widziałam jak szwagierka męczy sie i tylko patrzy na truskawki, żadnej
surówki z kapusty bo wzdyma dużo tego było!! ale sie opłaca bo Oskarek zdrowy jak rydz..

Mi na ostatnim usg lekarz powiedzial ze sobie wykrakalam i ze tkanka tluszczowa mu przeszkadza w dokladnym badaniu... Mam nadzieje ze to prawda z tym zrzucaniem kilogramow podczas karmienia :)

Remeny ja sie nie ograniczałam co do ilości jedzenia, a nawet jadła dosyc sporo. Wiadomo, że przynajmniej na początku jakość jedzonka byla najwazniejsza, wiec głównie zdrowe posilki. No a waga spadala sama i to nawet szybko. Więc u mnie działało, pewnie i u was też będzie. Zresztą nieprzespane nocki tez robią swoje. ;)

No i po kolejnym wekeendzie kolejny kilogram do przodu. Razem już 10 ::)
To ciekawe, że zawsze w wekeendy mi przybywa, w tygodniu prawie codziennie się ważę i nic a w poniedziałek rano zawsze jest na plusie.

reklama
Dynia może niedzielna kolacja zbyt obfita? ;) :laugh: Ja się zważę dzisiaj u gina. Już sie boję. Chociaż wczoraj na baseniku pewnie troszke kalorii spaliłam.

Do góry