reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Powrót do formy :) WAGA

A tak w ogóle to mierzyłam sobie dzisiaj obwód biustu i aż byłam w szoku bo miałam przed ciążą 90-92 cm a teraz 103 cm
a brzusio na wysokości pępka 96 cm ale poniżej pępka jest jeszcze wiekszy bo bardziej wypukły :D

reklama
www.poprostugotuj.onet.pl to jego stronka
Misiu fajnie że biust i brzusio rośnie a  w biodrach 2 cm wiecej niż przed ciażą wiec nie jest źle!!

A to przepis który dostała wczoraj emailem fajny bo na zimne wieczory dla ciężarówek jak znalazł!!
Czekolada po brazylijsku

Składniki:
250 g gorzkiej czekolady
1 litr mleka
200g cukru
1/2 szklanki mocnej kawy

Jak to zrobić:
1. Doprowadź do wrzenia mleko.
2. Zagotuj pół litra wody i rozpuść w niej czekoladę.
3. Mieszając czekoladę, wlej do niej mleko, dodaj cukier i kawę.
4. Podawaj od razu, kiedy tylko cukier się rozpuści.

Nie daje rady :) ale pysznosci :) ja tez lubie Pascala - kiedys zrobiłam zupę pomidorową, która prezentował w odcinku włoskim chyba  http://poprostugotuj.onet.pl/kuchnia/ksiazka/itemid91/ .Niby zwykła zupa pomidorowa ale normalnie myslałam, ze nie dam rady taka pychotka :) Zgadzam sie z Karollka - Pascal nie gotuje jakiś skomplikowanych potraw, a co najwazniejsze w wiekszości z produktów kt óre spokojnie mozna kupić. Nie to co Makłowicz.... Ten to dopiero jest magik - uwielbiam jego programy - on tak gotuje i tak o tym jedzeniu (i nie tylko) opowiada, że aż sie czuje smak i zapach.... :) I ZNOWU JESTEM GŁODNA :)

a wiecie że Makłowicz jest z wykształcenia historykiem? dlatego tak fajnie opowiada :)

Karolla świetny przepis, zapiszę go sobie :) ale mozna by go też wrzucić do przepisów na naszym wątku lutowym :)

Misiu znam jego brata który twierdzi że Makłowicz fajnie gotuje ale ich siostra ponoć wymiata
wszystkich jeśli chodzi o gotowanie :D
Ja uwielbiam ogladać Makłowicza fajnie opowiada właśnie ale gotuje najczesniej w różnych zakątkach świata
i u nas nie ma takich przypraw i składników!! Chociaz raz jak był w Australii i robił śniadanie dla surferów to
okazało sie że to to samo co ja robie w domku a nie surfuje na falach oceanu :D

:laugh: prawda nie ma to jak moja mamusia coś wymyśli w swojej kuchni i niestety nikt jej za to nie płaci.... :)
Ale wymiary to zbliżają nam się co najmniej do SAMATHY FOX albo SABRINY :laugh: :laugh:

Właśnie się zmierzyłam i mam na wysokości pępka 96cm, trochę poniżej, a najszerszym miejsu 101cm, a w biuście też 101cm. Uff, trochę tego przybyło... A na wadze to już nie wspomnę..Teraz 71kg :o, czyli w ciągu dwóch tygodni przytyłam 3kg. Przed ciążą ważyłam 57kg, jejku, jak ja będę wyglądać w styczniu ???
Pozdrowionka ;D

reklama
Monia to mamy podobne wymiary ja dzisiaj sie wazyłam i mam 72 kg
a przed ciażą było 62-63 kg :D ładny ze mnie słonik!!

Do góry