reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Powrót do formy :) WAGA

reklama
my mielismy dzis 3 karmienia o 2.00, po 4.00 i po 6.00 uff nie jest zle mam nadzieje ze niedługo przerwy beda po3-4 godz tylko kiedy?

ja nie mam pasa tylko gaciory rozpinana w kroku i tez maja regulacje na gumach ;D te pasy widziałam w aptekach !

Pasy są w aptekach, kosztują ok. 30 zl. Ja mam w rozmiarze S i wcale mnie nie ściska za mocno, wręcz mi się zwija na boczkach. I co ja mam zrobic z tym fantem, hę? Zwłaszcza że na brzuszku MAM co ściskać.

ja swoj pas kupilam wlasnie w aptece za 40 zl,tez w rozmiarze s
ale moj nie zwija sie na bokach,caly dzien mam mocno scisniety napiety brzuch
tylko ze ja mialam na prawde wielki brzuch pod koniec ciazy ;)

u nas w nocy ostatnio coraz lepiej
Natalka spi od 20-24,potem od 1-5,a od 6 rano to juz jest jazda
w dzien budzi sie srednio co 1,1,5 godz.
tylko ze ja karmie ja najpierw piersia,ok 40 min i potem podaje butelke jesli jeszcze jest głodna

Chyba sobie kupie taki pas, bo dzisiaj zauważyłam, że na brzuchu nie mam zbytnio tłuszczyku tylko nadmiar skóry, brrr... . Może ten pas przyśpieszy jej ściąganie, no i troszki wymodeluje brzusio ???. Pierwszym razem mniej się przejmowałam, ale teraz mnie przeąśladuje myśl, że po drugiej ciąży wszystko dochodzi trudniej. I niestety chyba tak jest.

My tez śpimy całkiem dobrze. Dziś było rewelwcyjnie 21-3:30 (6,5h), 4-6:30 (2,5h) i większość nocek jest podobna.

MyśliszDytek, że za drugim razem gorzej? Mi się wydaje, że mi się jakoś szybciej chudnie (chociaż skóry jeszcze mam, że hoho)

A co do nocek to zzdroszczę. U nas dzisiaj cycanie bylo co 2 godziny :p , ale przynajmniej do 6 spała u siebie

Karola7 wydaje mi się, że tak, skóra trudniej się ściąga, bo jednak drugi raz już rozciągnięta. A kilogramy mi się trudniej gubi. Ze szpitala wróciłam z nadmiarem 6kg i wciąż tak jest. A za pierwszym razem wydaje mi się, że w ciągu 2m-cy jakieś kilogramy zgubiłam. A teraz waga uparcie stoi :).

A ten pas to ktos juz testował i poleca? tak z czystym sumieniem.. Najgorzej nie z brzuchem a z biodrami..i pupą...brzuszek mam fajny..

Przed ciążą ważyłam 62 (176cm wzrostu) a w apogeum gigantyzmu 78 Teraz mam 68 wiec zostało 6 i nadal waga stoi od tygodnia...ehh moze odtawie ta białą czekolade :) Chciałabym zrzucic 8 kg wiec moze zaczne juz cwiczyc.. ale od jutra Kiedy sie wyspie.

reklama
dytek ja tez Ci zazdroszcze nocek, u nas powoli jakby sie poprawia ale dalej max. 3 godziny snu, na cale szczescie, te nocne karmienia sa dosyc szybkie.
A co do wagi to gdzies sie doczytalam ze jak sie karmi piersia to powinno sie utrzymywac ok. 5 kg nadwagi :o. To ja w takim razie nie mam co zrzucac ;D

Do góry