reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Powrót do formy mamuś czerwcowych :) Wątek mobilizacyjny

Na początek polecam mój ulubiony wynalazek czyli surówka gyros
Kapusta pekińska poszatkowana, do tego pokrojona w paseczki i usmażona z przyprawą gyros na oliwie z oliwek pierś z kurczak i sos: dwie łyzki majonezu kieleckiego, dwie łyżki jogurtu nat. czosnek knorr w kosteczce, koperek, sól, pieprz. Wymieszać wszystko razem i szamać ile wlezie. Pycha

Jakby coś to pytajcie bo sporo przekopalam net jak zaczynałam dietke i służę pomocą, cobyśmy do lata były laski :-D

reklama
Sumka ty to jak Pascal Brodnicki:-D Tyle ze specjalistką od przepisów diety zostaniesz, ale normalnie jak czytałam Twego posta z tym Knorr w kosteczce to jakbym słyszała takie francuskie rrr:-D ;-)

Sumka a co ze słodzeniem? bo ja raczej z kawki nie zrezygnuje:-) mozna taka z mlekiem i łyzeczka plaska cukru?
Postanawiam uroczyscie zaczynam diete od poniedziałku:tak:

Sylwio trzymam kciuki . Ja od dziś zaczełąm , porobiłam zdjęcia mojego ekstra ciałeczka ;-) :-) co bym mogła porównać , zważyłam się i zobaczymy , zobaczymy hihihihiihihi........

Ja zdjęcia oponek tez porobiłam i nie powiem różnicę widać. :-)
Sylwia ja do kawki dawałam najpierw normalny cukier i było ok, teraz daję do rozpuszczalnej słodzik, a mielonej nie słodzę, mleczko oczywiście dodaję
A najgorsze jest to że nie można pyfka, no ale można wytrawne winko. Teraz połowa moich przyjaciól stosuje tą dietę więc jak gdzieś idziemy to i pokus nie ma :-)

Kobity trzymam kciuki. Możemy sobie zrobić cotygodniowe mierzenie i ważenie dla mobilizacji.

Miałam zacząc od poniedziłku ale zaczełam od soboty pierwszy dzień za i jest super!!!:-D No i zaczełam jazde konną pierwszy raz wczoraj po wielu latach wsiadłam na konika no i po poł godzinie miałam dośc a dzisiaj czuje kazdy mięsień:-)
Sumka pycha ta sałtka tylko ją troszke zmodyfikowałam:tak: dałam jeszcze suszone pomidory, zamiast kapuchy to sałate lodowa i no i jeszcze oliwki bo bez nich żyć nie mogę:-)

reklama
A ja do tej dietki dołączyłam cwiczenia głównie na brzuch bo tę częśc ciała muszę zgubic:-) Wykonuję 5 cwiczeń codziennie i pierwszego dnia zaczęłam od 20 powtórzeń a przez kolejne dni dodaję kolejne 10. Najgorszy był początek a teraz powoli już się wprawiam i idzie coraz lepiej. Nie mówiąc że dzięki diecie czuję się lekko. Pierwsze mierzenie zrobię w środę to zobaczę jaki jest wynik po tygodniu:tak: :-)

Do góry